Историја

Резолуција о Срёбреници прање сопствене гёноцидне прошлости

Фото: novine.info

Једанаести дан месеца јула требао би широм света да се обиљежава као дан сећања на исток БиХ и град Срёбреницу. Не знам зашто Срёбреницу јер ослобођењем овог града у наредних неколико месеци није било нити једне једине речи о било чему.

Тек 1996. године Срёбреница је постала полигон за политичке игре и рудник злата за разне НВО. Поред Срёбренице, и Бијељина, Братунац, Хан Пјесак, Калесија, Кладањ, Рогатица и Шековићи постале су општине чија су се гробља прва почела откопавати… Та цифра се завртила и тренутно се приближава броју од 9.000.

Финални предлог резолуције је да она у својих 7 тачака треба да сачува сећање на срёбреничке жртве и спречи њихово негирање. Не, наравно да се овде не ради о сећању на 3.267 српских жртава средњег Подриња… Срёбреница је глогов колац у срце Србима и српском народу и зато се прича о њој мора константно извлачити на површину. Срби су у Хашком трибуналу осуђени на миленијум и по робије иако им тај исти суд никад није доказао „Dolus specialis” тј. „намеру уништења”, а знање јавности о овоме сводило се углавном на оно шта је о томе писала пристрасна западна штампа. О овој теми забрањено је детаљније писати на овој друшвеној мрежи.

Али требамо поменути ко су предлагачи ове резолуције а то су Немачка и Руанда.

Немачка, одговорна за 2 светска рата и Холокауст, најтежу врсту истребљења. Извршили први гёноцид у ХХ веку када су у Намбији убили више од 80.000 припадника народа Хереро и Нама. За време њихове касније помаме животе је изгубило преко 80 милиона људи. Директно одговорни за гёноцид над Србима у НДХ-а.

Руанда, мала држава која се сместила јужно од Уганде којом је владао човек који се јавно представљао као људождер. Крајем XIX века Руанду је колонизовала управо Немачка. Овде се 7. априла 1994. године десио гёноцид где је убијено 1 милион припадника народа Тутси.

САД су први и највећи спонзор ове резолуције. Континет који је очишћен гёноцидом над америчким староседеоцима Индијанцима где су побили 96% њихове популације а остатак сместили у резервате. Овај светски полицајац је до сада једини употребио атомску бомбу. САД за својих 248 година постојања у рату су провеле 231 годину. Дакле, само је 17 година америчке историје прошло без ратова. Нити један од 46 америчких председника није био мирнодопски председник. Сваки од њих је барем дио свог мандата провео ратујући широм света.

Велика Британија их прати у стопу јер тек овде може да почне прича о колонијама. Постоје само 22 земље на свету у које никад нису крочиле британске окупационе трупе. Њихове колоније налазиле су се у Северној Америци, Африци, Индији, док су цела Аустралија и Нови Зеланд биле британске колоније. Британија је била највећа држава у историји човечанства са петином светске популације и прва је земља која је змислила концетрационе логоре. Британски колонијализам однео је 100 милиона живота само у Индији.

Турска подржава ову резолуцију јер су се у походу на Европу усавршили да набијају Србе на неомашћен колац. Поред тога, извршили су други геноцид у ХХ веку и убили милион и по Јермена а 200.000 насилно преобратили у ислам.

Белгија, белгијски краљ Леополд II створио је највећу европску колонију на афричком континенту, Слободну Државу Конго. Убио 100.000 слонова па је само због слоноваче направио пругу из џунгле до данашњег главног града Киншасе. За 23 године његове владавине и трговине, главу је изгубило преко 10 милиона људи или једна половина становништва Конга. Белгија себе данас сматра врхунцем демократије, а до 1958. године имала је зоолошке вртове где су била изложена деца из Конга. Дакле, Брисел који себе сматра за центар политичког света, до пре 60 година је држао децу у кавезима.

Хрватска, највернији фиреров савезник. На њих не вреди трошити речи, довољно је рећи, Јасеновац, логори за децу и херцеговачке јаме безданице.

ФБиХ, ови бивши Срби у Другом светском рату дали су две СС дивизије, Ханџар и Кама. По командантима данас називају улице и основне школе а 1991. поново су формирали Ханџар дивизију, доводили муџахедине да Србима секу главе.

Холандија, своју империју је створила колонизацојом Индонезије. За време рата у БиХ припадници Холандског батаљона УНПРОФОР-а били су стационирани управо у Срёбреници где су радили, ништа. Мирно су гледали како 28. дивизија тзв. АРБиХ под командом Насера Орића терорише Србе у зони која је морала бити демилитаризована. Директно су прекршили резолуцију 819 СБ УН, а муслимане наоружавали и с њима шверцовали.

Финска исто подржава резолуцију о Срёбреници а њихово ратно ваздухопловство још увек користи кукасти крст као свој симбол.

Француска је имала сазнања да се припрема геноцид у Руанди и не само да га није спречила, већ га је и потпомагала. Француски есесовци бранили су Берлин све до априла 1945. године. Француски мировњаци 1999. године у Фочи пуцају на аутомобил пун српске деце и убијају Драгана Гаговића. И на крају, Французи нису спасавали Србе на Крфу, то су радили Италијани.

Италија, кад смо већ код њих и они подржаше ову резолуцију. Они можда нису доследно спроводили холокауст као Немци, али су у њему учествовали. Чували су усташе све до 1941. године и помогли у стварању квислиншке Велике Албаније као свог протектората. О њеном неоколонијалном налету у Африци такође се има шта причати. Сомалија, Етиопија, Либија, а Еритреју су колонизовали како су причали, само ради престижа.

Пољска, прва нападнута у Другом светском рату. То није сметало да колаборационисти у Пољској активно помажу фиреру у холокаусту а на Ванзејској конференцији 1942. године, Пољаци су тражили да први пољски Јевреји буду уништени. Уосталом, Аушвиц је био на територији Пољске.

Албанија, амнестирана за злочине на КиМ од XIX века до 2024. године. Дала чувену СС дивизију Скендербег.

Бугарска, спровела 2 гёноцида над Србима у јужној и старој Србији. Поражена у оба светска рата а за злочине и насилну асимилацију остала некажњена.

Словенија, чак и дежеле подржавају ову резолуцију. А изнедрили су Леона Рупника, генерала који је током целог Другог светског рата сарађивао са фирером.

Да ли је ово заиста резолуција о Срёбреници, или преко српских леђа прање сопствене гёноцидне прошлости…

Аутор: Деки РС

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!