Мишљења

Решетњиков: Лицемер Вучић је навео Србију и њен русофилски народ да се преда Западу

Председник Србије Александар Вучић оптужио је четири парламентарне странке у земљи да подржавају „екстремисте” и „антидржавне акције.” Сав екстремизам, међутим, лежи у организовању протеста против признања Косова, преносе руски медији наводећи да је то Вучић изјавио после протеста у среду, када су се Срби окупили испред председничке палате у Београду и захтевали повлачење из преговора са ЕУ ради „нормализације односа“ са Косовом. Између осталих захтева био је слоган да је „издаја Косова издаја Русије“

Срби су током протеста изговарали претње сваком политичару који је дозволио отцепљење Косова, а затим су гађали палату јајима. Српски медији су већ у четвртак објавили да полиција спроводи хапшење демонстраната.

Ово нису неформалне екстремистичке групе јер их подржавају најмање четири парламентарне странке. Нису били случајно, знали су шта раде и све је било испланирано“, рекао је Вучић у интервјуу телевизији Пинк.

У истом интервјуу српски председник је напао Вагнеров ПМЦ, чији борци, наводно, делују у Србији. Вучић је демантовао ову оптужбу и навео да му „руски плаћеници нису потребни“, пишу медији у Русији.

„Не треба ми неко од Вагнера да ме тапне по рамену и каже шта могу, а шта не“, рекао је он.

Међутим, главни бисер међу свим Вучићевим изјавама после јучерашњег протеста била је оптужба његових учесника за „антисрпске акције” и да говоре против интереса своје земље.

Истовремено, у борбу против „екстремиста“ кренули су и други представници власти. На пример, министарка правде Маја Поповић оптужила је десничаре да покушавају да „дестабилизују” државу, док је главни тужилац Ненад Стефановић запретио прогоном сваком ко буде претио званичницима у земљи, пишу руски медији.

Генерал-лајтнант и доктор историјских наука Леонид Решетњиков, бивши начелник престижног информативно-аналитичког одсека Спољне обавештајне службе Русије (СВР), огласио се на Телеграму надовезавши се на извештавање медија.

Истовремено, Вучић, који већ готово јасно испуњава задатак дубоког Запада да Србију уведе у ЕУ и НАТО, ослања се на значајан део српског становништва, традиционално руски оријентисаног, написао је генерал.

Оно из године у годину глупо гласа за Вучића, „јер је за пријатељство са Русима“. Вучић је дуго вешто играо на карту, готово русофила, обмањујући становнике малих градова и села своје земље и донекле руске политичаре и институције. Добијајући бројне знаке пажње и подршке Москве, овај лицемер и преварант је навео Србију и њен, у основи русофилски народ, да се преда Западу.

Истовремено, ван пажње наше политичке елите остале су праве патриотске снаге, које дуги низ година покушавају да успоставе сарадњу са Русијом. Плашили су се да увреде пријатеља Вучића. Био је заиста увређен и захтевао је да Москва не дозволи било какав контакт са српским патриотама. И сам сам то искусио.

Сада ће Вучић грубим методама покушати да разбије патриотске организације и са пуном озбиљношћу прогура одлуке о предаји Косова, што Србији отвара пут ка ЕУ и свуда даље. Пример Црне Горе је очигледан, закључио је генерал-лајтнант и доктор историјских наука Леонид Решетњиков.

Извор: Политички.рс

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!