Свет

Разобличавање скривене глобалистичке банде

ТАЛАСАЊЕ ГЛОБАЛИСТИЧКЕ МОЧВАРЕ

Храбро разобличавање скривене глобалистичке банде започео је аустралијски  новинар  и  интернет активиста Џулијан Асанж (ен.  Julian Paul Assange,  Таунсвил–Аустралија, 1971).  Асанж је на свом кућном серверу од самог оснивања свог сајта Викиликс 2006. године, кренуо да објављује строго поверљиве податке о злочинима глобалистичке банде, па је  за сразмерно кратко време објавио  стотине хиљада докумената(!) о екстраправним убиствима у Кенији, о токсичном отпаду у  Обали Слоноваче, о тзв. Сајентолошкој цркви,  о затвору Гвантанамо, о банкама Јулијус Бер и Кауптинг и ратовима у  Авганистану  и  Ираку, а објавио је и многе дипломатске депеше америчких амбасада и конзулата у свету. Глобалистичка мочвара је овим провалама Асанжовог Викиликса озбиљно усталасана и успаничена, па је решила да – ако не може да га ликвидира –  узбуњивачу бар приреди пакао од живота.

Укратко: од 30. новембра 2010Интерпол је Асанжа сместио на тзв. црвени списак тражених особа са оптужницом за наводно силовање у лето 2010. године у Шведској. Затим се 7. децембра Асанж у Лондону предао Скотланд Јарду. Дана 24. фебруара 2011.  године суд у Лондону је наложио да Асанж буде изручен Шведској, на шта се он жалио Вишем суду. Еквадор је 16. августа 2012. године одобрио политички азил Џулијану Асанжу, који се крије у амбасади те земље у Лондону од 19. јуна исте године. Британске власти су саопштиле да без обзира на одлуку неће допустити Асанжу да напусти земљу, јер су „истрајне у намери да га испоруче“. Званични Еквадор је објавио да им је „јавно запрећено рацијом“. Асанж, који негира све оптужбе, тврди да се иза одлуке да буде испоручен крије намера да га Швеђани проследе властима САД, које ће му под оптужбом за шпијунажу судити због објављивања тајних информација. Министар спољних послова Еквадора Рикардо Патињо је изјавио да су „Асанжова страховања од политичког суђења потпуно оправдана“ и навео да је његова земља верна традицији да штити оне који су угрожени. Асанж је ипак ухапшен 11. априла 2019. и нашао се у полицијској станици у Лондону након што му је Еквадор укинуо азил после седам година и одузео држављанство. Асанж је тврдио да није прекршио услове кауције, па је истог дана проглашен кривим, јер је одбио да се преда. Викиликс је саопштио да је Еквадор нелегално укинуо азил Асанжу и да је прекршио међународно право. Данас је ваљда и деци јасно у чему је „кривица“ овог храброг и истинољубивог човека.

Едуард Сноуден

Тамо где је Асанж био принуђен да стане, наставио је Американац Едуард Сноуден (Edward Joseph Snowden, рођен у Северној Каролини 1983). Млади и перспективни Сноуден је каријеру високо–образованог информатичког стручњака најпре започео у Централној информативној агенцији (CIA), а затим се 2013. године запослио у америчкој Националној агенцији за безбедност (National Security Agency, скр. NSA), где је имао приступа строго поверљивим документима и пројектима. Сноуден је тада открио да се његов послодавац, агенција NSA, углавном не меша у свој послао, већ у сарадњи са Обавештајном алијансом „Пет очију“ („Five Eyes  Intelligence Alliance“), америчким компанијама мобилне телефоније и европским владама, заправо развија програме надзирања целокупне светске популације (global surveillance  programs), и да је циљ ових Господара рата и мира и живота и смрти заправо ТОТАЛНА КОНТРОЛА ЦЕЛОКУПНЕ СВЕТСКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ.

Затим је млади Сноуден кренуо да преко свог интернет–сајта открива строго поверљиве податке које је прикупљао у NSA. Брзо је схватио да су му због тога безбедност и живот угрожени, па се, пре него што су га открили и шчепали, склонио у Русију до које пипци глобалистичке супер–хоботнице не досежу. Русија му је пружила пуну безбедност, а ускоро је на иницијативу председника Руске Федерације Владимира Путина добио и руско држављанство.

Остаје нам нада да ће се у блиској будућности појавити још понеки храбри и истинољубиви Асанж и Сноуден, који ће новим робовласницима у лице подвикнути: „ДОСТА ЈЕ БИЛО ВАШИХ ЛАЖИ И ЗЛОЧИНА!“

Аутор: Драган Р. Млађеновић

Извор: Наука и култура

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!