Србија и србске земље

РАЗБИЈАЊЕ СРБИЈЕ: Промоција „торлачког језика“ новог торлачког народа (наравно на латиници)

Варди се! Џукела опасно апе! Упозорење на торлачком језику у околини Књажевца

За ’’писмене’’ у околини Књажевца владају потпуно другачија правила лингвистике. На капији имања Горана Илића Чолте из села Кална стоји натпис чије значење се слути више по слици

НАПОМЕНА БАЛКАНСКЕ ГЕОПОЛИТИКЕ

Упозоравали смо да разбиајње Србије и стварање нових идентитета на тлу Србије, а од Срба, није завршено. Уз помоћ невладиних организација Сорош фонда и сличних фондова промовишу се торлачка и шопска нација (којих нема без језика). Чланак који преносимо делује као шала, делује као виц, али порука није смешна.

КЊАЖЕВАЦ– На капији имања Горана Илића, званог Чолта, из књажевачког села Кална стоји натпис ’’Чувај се, пас уједа’’. Али, ову реченицу, како нам је објаснио домаћин, умеју да ’’прочитају само писмени људи’’.

-Варди се! Џукела опасно апе – прочитао нам је Чолта. – То ти је, бато, торлачки језик, који се користи у овим крајевима и могу да га разумеју само писмени људи. Ви из пасивних крајева сте, како да ти објасним, а да те не увредим, једва функционално писмени.

Како нам је објаснио Чолта, за ’’писмене лепе пише’’.

-Чувај се, пас уједа – прочитао нам је Илић напис на капији. – Сад, што нас већина људи не разуме, то је њихов, а не наш хендикеп…

Извор: novosti.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!