Rusija i ruske zemlje

Putin promenio Ustav: Zabranjeni gej brakovi i usvajanje dece! Zapad u histeriji…

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ustavni amandman kojim se u Rusiji formalno zabranjuju homogeni brakovi.

Definisanje braka kao zajednice isključivo muškarca i žene deo je grupe ustavnih reformi koje su Rusi izglasali 1. jula 2020. Iz tog je paketa koji je podržalo gotovo 78 posto Rusa, najpoznatija je odredba koja Putinu omogućuje da se kandiduje za još dva šestogodišnja predsednička mandata i tako do 2036. godine vlada Rusijom, prenosi Jutarnji list.

U istom paketu ustavnih promena Putinu je dat i doživotni imunitet od kaznenog progona.

Petog aprila Putin je službeno potpisao ustavne amandmane i omogućio njihovo stupanje na snagu.

Istopolni brakovi već su ilegalni u Rusiji pa nova formulacija u Ustavu to zapravo dodatno utvrđuje i još otežava šanse istopolnim parovima da ikada dobiju šansu za ravnopravnost s heteroseksualnim parovima.

Ovo takođe znači da LGBT pojedinci neće moći da usvajaju decu.

Ovakva odluka nije iznenađenje u Putinovoj Rusiji, gde se gej i kvir zajednica suočava s čestim nasiljem i diskriminacijom, a poznata zabrana “gej propagande”, koja zabranjuje distribuciju svega za što predstavlja gej propagandu, postoji od 2013. godine.

Uoči nacionalnog glasanja o ustavnim amandmanima, za koje kritičari tvrde da su namešteni, prokremljovska propagandna grupa koju su vodili saveznici ruskog predsednika objavila je oglas koji prikazuje siroče koje su usvojila dva oca, koji su ga potom obukli u haljinu i našminkali.

Oglas je poručivao: “Odlučite o budućnosti zemlje. Glasajte za izmene Ustava.”

U vreme glasanja, ekstremni liberal Alfonso David, predsednik Soroševske Kampanje za ljudska prava, opisao je Putina kao “pretnju ljudskim pravima svih”.

Izvor: http://newsflash.rs/putin-promenio-ustav-zabranjeni-gej-brakovi-i-usvajanje-dece-zapad-u-histeriji/

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!