Русија и руске земље

Путин променио Устав: Забрањени геј бракови и усвајање деце! Запад у хистерији…

Руски председник Владимир Путин потписао је уставни амандман којим се у Русији формално забрањују хомогени бракови.

Дефинисање брака као заједнице искључиво мушкарца и жене део је групе уставних реформи које су Руси изгласали 1. јула 2020. Из тог је пакета који је подржало готово 78 посто Руса, најпознатија је одредба која Путину омогућује да се кандидује за још два шестогодишња председничка мандата и тако до 2036. године влада Русијом, преноси Јутарњи лист.

У истом пакету уставних промена Путину је дат и доживотни имунитет од казненог прогона.

Петог априла Путин је службено потписао уставне амандмане и омогућио њихово ступање на снагу.

Истополни бракови већ су илегални у Русији па нова формулација у Уставу то заправо додатно утврђује и још отежава шансе истополним паровима да икада добију шансу за равноправност с хетеросексуалним паровима.

Ово такође значи да ЛГБТ појединци неће моћи да усвајају децу.

Оваква одлука није изненађење у Путиновој Русији, где се геј и квир заједница суочава с честим насиљем и дискриминацијом, а позната забрана “геј пропаганде”, која забрањује дистрибуцију свега за што представља геј пропаганду, постоји од 2013. године.

Уочи националног гласања о уставним амандманима, за које критичари тврде да су намештени, прокремљовска пропагандна група коју су водили савезници руског председника објавила је оглас који приказује сироче које су усвојила два оца, који су га потом обукли у хаљину и нашминкали.

Оглас је поручивао: “Одлучите о будућности земље. Гласајте за измене Устава.”

У време гласања, екстремни либерал Алфонсо Давид, председник Сорошевске Кампање за људска права, описао је Путина као “претњу људским правима свих”.

Извор: http://newsflash.rs/putin-promenio-ustav-zabranjeni-gej-brakovi-i-usvajanje-dece-zapad-u-histeriji/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!