Русија и руске земље

Путин: Јачање породице је наш национални приоритет

Док се у неким државама одричу породичних вредности, Русија их негује и ослања се на њих, истакао је руски председник

Фото: © Сергей Карпухин / РИА Новости

Јачање породице биће наш национални приоритет у годинама које су пред нама, поручио је председник Русије Владимир Путин на руском породичном форуму „Рођени-Вољени“ којим је отворена година породице.

„Данас се у неким државама не поштује институција породице, а традиционалне људске вредности замењују се псеудовредностима. Супротно томе, ми чувамо и јачамо породичне вредности и преносимо их новим поколењима“, поручио је Путин.

Русија верује да ће традиционалне вредности као и тежња народа ка потпуној слободи и суверенитету бити потпора формирања мултиполарног светског поретка, нагласио је.

„Главни задатак породице је рађање деце, продужење рода, тј. продужење нашег народа и наше вишевековне историје. Зато породица треба да буде у центру државне политике“, истакао је Путин.

Напори руских власти су се исплатили јер је последњих година број породица са троје или више деце порастао за 26 процената, а број деце која расту у таквим породицама је порастао за 30 посто, рекао је председник.

Породица је дом родитеља и предака, срећа, узајамна подршка, нагласио је Путин. „Породица чува оне једноставне, али важне истине. Оне су у саветима очева и у безграничној љубави мајке“, рекао је председник.

Породичне вредности се уче од малих ногу и не заборављају се након одласка из родитељског дома већ их човек са собом носи цео живот, нагласио је.

Русија је једна велика породица у којој вековима у миру и слози живе људи разних националности, њихове заједничке вредности Русију чине јачом и способном да одоли свим потешкоћама, поручио је и нагласио да сви проблеми могу да се реше када је тако велика земља уједињена.

Честитао је гостима форума почетак године породице, у којој ће, како је раније дефинисано указом, многи догађаји бити посвећени очувању традиционалних вредности и породице. То је природни наставак претходне године која је била повећана учитељима и наставницима.

Извор: РТ Балкан

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!