Историја

Прва три дана маја три тужне годишњице, три страшна злочина без казне

1. и 2. маја 1995. године ,,Бљесак“

У злочиначкој акцији под називом “Бљесак“ хрватске војно-полицијске снаге су у нападу на Западну Славонију, територију под заштитом Уједињених нација, која је тада била у саставу Републике Српске Крајине,  убиле 283 Срба, међу којима 57 жена и деветоро дјеце, протерали око 20.000 Срба, ухапсили 1.500 Срба који су завршили у логорима у Хрватској, где су били малтретирани и мучени. Нико није одговарао за наведени злочин! Ово је био почетак великих србских издаја и пораза деведесетих, који још увек трају.

2. маја 2014. године „Одеса“

Припадници украјинског ултранационалистичког покрета “Десни сектор“ су напали проруске демонстранте који су камповали на тргу испред зграде Синдиката у центру Одесе. Бројни демонстранти склонили су се унутар зграде Синдиката, где су били заробљени, мучени и убијани, а затим су украјински фашисти запалили зграду убацивањем молотовљевих коктела. Многи људи скакали су са прозора покушавајући да побегну. Према званичним проценама најмање 48 људи је погинуло, а више од 200 је повређено у пожару и сукобима. Све се догађало уз пасивно посматрање украјинске полиције и ватрогасаца. Нико није одговарао за наведени злочин! Ово је после дешавања на Мајдану, потврдило да се Украјина претвара у фашистичку државу као што је била за време Другог светског рата, са једном разликом, некада се са њом управљало из Берлина, а данас из Вашингтона.


2. и 3. маја 1992. година „Добровољачка“

Злочин над недужним голобрадим војницима, официрима и грађанским лицима на служби у ЈНА, током договореног мирног повлачења из Сарајева, починиле су паравојне муслиманске снаге. Мучки су убијена 42 припадника ЈНА, 71 је рањен, док их је 207 заробљено и мучено у логорима, којих је само у Сарајеву за време рата било 126.  Нико није одговарао за наведени злочин. Овај злочин је само један од мноштва које су починили муслимани под вођством Алије Изетбеговића, а који показује њихову подмуклост, свирепост и спремност на све ради циља, стварање од БиХ муслиманске џамахирије без Срба.

Наведена три стравична злочина са различитим извршиоцима (Усташе-Хрвати, Фашисти-Украјинци, Џихадисти-Бошњаци), а налогодавцима истим Запад (Светски моћници), усмерени су против Срба и Руса, односно православља. Памтимо злочине, да би знали ко нам је непријатељ!

Уредништво Борба за истину

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!