Русија и руске земље

Протојереј Андреј Ткачов: Украјинска православна црква одабрала самоубилачку реторику апелације канибалу

Змије отровнице у недрима „светог“ човека

Зашто је заузимање Лавре неприхватљиво?

Зато што „монаси немају где да живе“?

Зато што се „крше законске процедуре“?

Бла бла бла…

Или зато што је то скрнављење светих места?

Опет, зависи од тога ко говори.

Украјинска православна црква је одабрала самоубилачку реторику апелације канибалу. Са оваквим концептуалним тумачењем онога што се дешава, остало је само да се прочита Крилов: „Ви сте криви већ тиме што ја желим да једем.“

Укро-власт није толико глупа да питање Лавре покреће и решава у духу баналног јуриша. Они не отимају имовину, већ прецизно циљају у срце Украјине.

А наши се праве да ништа не разумеју и своде проблем на ниво спорова око некретнина. То јест, понашају се као неверници. А непријатељ се понаша као анти-верник.

Народу је сва ова казуистика нејасна, а народ и јесте главни бранилац светиња. Не углађени естаблишмент, то је права реч. Зато је ситуација трула и непријатељ ће своје дело привести крају, као онај Крокодил који је прогутао Сунце.

Даље треба поново прочитати причу, јер Чуковски разуме живот боље од неких митрополита.

И гажење светиња, тј. оно чега се једино треба плашити, није почело са Зеленским. За таквог непријатеља Цркве, какав је Драбинко, за овог сеоског каријеристу са манирима Борџије, из неког разлога се нашао блажењејшиј покровитељ, какав је био покојни митрополит Владимир (Сабодан). А да то годинама не бисте приметили, морате се потпуно опростити од своје савести.

Тако да су мине и бомбе под Лавром и уопште под УПЦ постављене веома давно, а многе змије отровнице загрејале су се у недрима овог или оног „светог“ човека.

Аутор: Протојереј Андреј Ткачов

С руског посрбио: Ж. Никчевић

Извор: Стање ствари

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!