Црква

Протој. Лазар Секулић: Нова година је паганско слављење које не приличи православнима

Који у томе узме учешћа, не може се ни Србином назвати, а камоли православцем!
Фото: novagod.com

Нова година је прелаз из године у годину, смена године, дан од кога се после 365/6 дана из почетка поново почињу бројати дани и месеци, и ништа ту више нема осим паганског слављења које су из разлога економске добити наметнули илуминати.

Неки такозвани Срби оките (ђавољу) јелку још за католички божић, спремајући се за безумни дочек папске нове године и дружење са лажним деда мразом. Ту Нову годину измислили су илуминати и преко антихристовог слуге наметнули лаковернима за ради свог бизниса. Тај символ (јелка) је производ циониста у концепту стварања новог светског поретка и универзалне религије, тј. бућкуриша зачињеног смртоносним отровом за душе људске, које ће скончати у паклу огњеноме где је вечити плач и шкргут зуба.

Да би остварили тај свој сатански циљ, они су поставили себи за главни и најважнији задатак, да понизе, обесмисле, и по могућству што пре униште Хришћанство тј. Православље. Зашто баш Православље? Зато што је Православље успостављено од стране самог Господа Бога тј. од Сина Божјега Господа Исуса Христа, и преношено преко светих апостола и светих отаца Цркве Христове ево до данашњег времена. Уз Божју помоћ преносиће се тако све до Страшног суда, а то је оно што сатана највише мрзи и од чега највише страхује. О томе су кроз своје изјаве многе сатанске слуге са запада већ јавно наговештавале. Главни од њих рече: „Православље је болесно“, покушавајући на све начине да се он, види ироније, наметне као лекар који би га као излечио. Други један (са севера) рече: „Православље је опасније од ислама“, наговештавајући сатански јуриш најпре на Православље. Из тог разлога су и опколили највећу православну земљу – Русију свету. Један пак дотични рече: „Ви Срби не можете у Европу са Светим Савом“, чиме је прво признао да је Европа антихришћанска, а друго је то што је он у име онога коме служи атаковао, додуше, за сад само вербално на србско Православље, које ми православни Срби зовемо и Светосавље. Тај мрзитељ Светог Саве том изјавом је испипавао пулс православцима да би на основу тога сатанисти преузели следеће још оштрије нападе.

Када је то све знано и очигледно свима, па онда знајући да је Божићни пост у току, ниједан, да кажемо човек, који у томе узме учешћа, не може се ни Србином назвати, а камоли православцем. Обашка то што је тај датум смишљено названа Нова година, да би је уздигли и сатански прославили као њихов празник над празницима, у ждерању и пијанчењу које прати сваки неморал, што само ђавољим слугама приличи. За име Бога, па зар нико не види да са запада у то време не долазе случајно и тек тако у Београд и друге градове у земљи Србији они који уствари својим присутством промовишу ту пошаст и тако заводе неупућене и лаковерне Србе на пут којим западњаци већ иду у раље сатани.

Православци посте и постом кроз ове дане пред исконски Божић прослављају Детињце (трећа недеља испред Божића), Материце (друга недеља испред Божића) и Оце (прва недеља испред Божића), па Туцин дан, па Бадњи дан, да би се на Божић покајно исповедили и причестили животворним Телом и Крвљу Христовим, и тако обновљени и телом и душом радосно прославили Рођендан Спаситеља света – свих оних који ваистину у Христа верују и који се владају по Његовој науци. Седам дана касније тј. на Мали Божић кад је и Обрезање Господње и Свети Василије Велики, православци пре свега молитвено и скромно прослављају прелаз из године у годину, илити Православну Нову годину! Срећно, благословено вам и на спасење, драги православци! Амин!

Аутор: протојереј Лазар Секулић

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину!