Породица и школа

Протест за слободан живот без присиле

У Београду на Тргу Републике одржана је 31. маја 2020. године народни протест “Нећу да морам – хоћу да бирам“ против присилне вакцинације у организацији удружења грађана “НоВа“ и “Право на избор“ и удружења родитеља деце оштећених вакцинама.

Непосредан повод за протест било је ступање на снагу Правилника о програму обавезне и препоручене имунизације, који је Влада Републике Србије усвојила последњег дана ванредног стања, којим се прописује присилно вакцинасање грађана и деце што није у складу са Уставом Републике Србије, који гарантује слободе и права свим грађанима, посебно по питању права на избор у вези здраствене заштите. Наведени правилник  између осталог прописује да је од 6. маја 2020. године обавезна и вакцина против сезонског грипа и то за: труднице или оне које планирају трудноћу, децу старију од 6 месеци, оболеле од астме, лица која имају поремећај кардиоваскуларног система, дијабетичаре и гојазне, пацијенте на дијализи, људе са малигним обољењима, старије од 65 год. Обавезна је и вакцина против стрепт.пнеумоније и то за: децу од 2. до 5. год живота, хронично оболеле од кардиовас. болести, плућне болеснике, дијабетичаре, лица оболела од мултипле склерозе (МС-а), асматичаре. Уведена је и обавезна вакцина против варичеле (овчије богиње) за: труднице, децу у 6. разреду која их нису прележала, лица оболела од атоп. екцема и сл. (данас је то свако друго дете). Такође, прописана је и обавезна вакцинација за запослене у здравству против девет болести, као и запослене јавним комуналним службама, за путнике и возаче у међународном саобраћају и друге категорије! У међувремену, у Закону о чувању становништва од заразних болести, измењена је и казнена одредба по којој за онога ко одбије вакцину минимална казна није више 30.000 већ 50.000 динара (максимална износи 150.000 дин).

Док су Срби обузети самртном равнодушношћу евроунијатске звери немилосрдно кидишу на последње остатке слобода и права претварајући нас у робове и заморчиће. Спремају се да нас принесу као жртву на сатански олтар Новог светског поретка. Да ли ће се то и остварити зависи искључиво од нас.

На Тргу Републике окупило се неколико хиљада људи са великим бројем деце, где су се учесницима скупа обратили: музичар и професор Миливој Мрдаковић Леми, дечији хирург др Марко Марјановић и новинар Биљана Ђоровић, а затим је народ кренуо у протестну шетњу до Радио Телевизије Србије, која је игнорисала и овај протест. Испред РТС-а окупљенима су се обратили: клинички ембриолог др Лела Шурлан, Петар Челик, адвокати Иво Струјић и Милорад Михаиловић, васпитачица Биља Илић, мајка детета са аутизмом, Марија Стојаковић и новинар Џон Боснић. Сви они су били на висини задатка и послали су јасну и одлучну поруку, да у колонији Србији, где до изражаја долази људски шљам који ће све продати и предати за тренутак сласти, има довољно храбрих, трезвених и одлучних људи који су спремни за отворену и одлучну борбу против лажи, издаје, понижења, терора и дискриминације. И поред очекиване медијске блокаде, окупио се велики број људи и створена је поново једна велика позитивна енергија која може да сабере људе спремне да се боре за слободу.

Надамо се да неће опет, због сујете и личних интереса, да се све заврши на једном добром протесту. Зато је неопходно да они који су учествовали у организацији протеста и они који су се на њему обратили, уз позив другим организацијама и појединцима којима је стало до слободе и правде, а који из неког разлога овог пута нису учествовали, седну за један сто и договоре се око даљих активности. Ми више немамо времена за губљење! Срби, пробудите се и побуните се, почните да освајате слободу која вам је отета!

Уредништво Борба за истину

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!