Србија и србске земље

Протест студената: Три дана рок за Владу да нам испуни захтеве!

Студенти Београдског универзитета поручили су на протесту испред Филозофског факултета Влади да има рок од три дана да им испуни захтеве. Они су данас у 10 часова почели велики протест због најаве председника Србије да ће домови бити затворени „како не би ширили корону“. Такође, академци се окупљају и због нетачне информације која се појавила синоћ у медијима да је постигнут договор са Александром Вучићем који подразумева одустајање од затварања домова услед коронавируса.

Студентима се око 11 часова обратила и ректорка Иванка Поповић и добила велики аплауз.

Нисам овде због камера, него због студената. Према сазнањима која ја имам, договорено је да се реализује јулски рок, након чега би се домови затворили – рекла је ректорка.

Незадовољни овим, студенти су скандирали „цело лето“.

На констатацију ректорке да ће сутра тражити од министра Шарчевића останак у дому током читавог лета, студенти су викали „да захтевате, не да тражите!“

Студенти су поручили ректорки да ће, ако Влада не испуни њихове захтеве за три дана, радикализовати протесте.

Поред затварања домова које је било повод за излазак, они траже и додатни рок за све студенте, још један додатни рок за студенте заражене коронавирусом, бесплатно и благовремено тестирање, оставке студентских представника на челу СКОНУС-а и Студентског парламента, као и буџет за све студенте у школској 2020/21.

Подсетимо, јутрос је министар Младен Шарчевић рекао да ће студенти остати у домовима.

Аутор: В. Тодоровић

Извор: direktno.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!