Породица и школа

Протест против обавезне вакцинације 31.5. у Београду

Обавештавамо вас да ћемо 31.маја 2020. године у Београду, на Тргу Републике у 12ч, оджати ПРОТЕСТ против присилне вакцинације – ЗА слободу избора, под слоганом „НЕЋУ ДА МОРАМ, ХОЋУ ДА БИРАМ!“, у организацији удружења родитеља деце оштећене вакцинама и грађана који се залажу за слободу избора при вакцинацији, „Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију“ из Новог Сада и „Право на избор“ из Београда.

Позивамо вас да дате свој медијски допринос благовременим и објективним информисањем јавности, како о догађају, тако и о самом проблему присилне вакцинације грађана Републике Србије на који наша удружења указују претходних пет година.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Наиме, у Закон о заштити становништва од заразних болести су 2015/16. године уведене измене одредби о обавезној вакцинацији којима су де факто легализоване тоталитарне мере и погажен Устав РС који у члану 25 гарантује свим грађанима неповредивист психофизичког интегритета и забрањује спровођење било ког медицинског поступка без њиховог слободно датог пристанка.

Тим изменама онемогућено је родитељима да имају избор у погледу одлучивања о вакцинацији њихове властите деце, већ им је (уколико одбију да преузму не мали ризик од последица вакцинације), наметнут низ казнених прописа од новчаних санкција, до забране боравка ЗДРАВОГ невакцинисаног детета у вртићу као и сви други видови дискриминације, дискредитације и стигматизације оних који се савесно и одговорно односе према родитељству и преиспитују сигурност вакцина и њихов утицај на здравље и животе њихове деце. Подсећамо да бебе само у 1. години живота вакцинишу против једанаест болести са ОСАМНАЕСТ ДОЗА ВАКЦИНА које садрже недозвољену количину тешких метала, неуротоксина, фрагменте људских ДНК и бројне здравствено небезбедне суспстанце на које независни медицински стручњаци и биоетичари упозоравају деценијама!

Да су законски прописи формулисани тако да буду растегљиви и преливајући и на друге категорије становништва, видели смо у недавно донетом Правилнику који је усвојен кришом, за време ванредног стања, а који прописује обавезну вакцинацију трудница, хронично оболелих лица, старијих од 65 година, као и запослених у здравству и комуналним службама… уз повећање доње границе новчане казне за одбијање вакцина са 30.000 на 50.000 динара!!!

За крај, подсећамо, да у државама у којима се поштују људска права и слободе (начелно и фактички) вакцинација никада није била обавезна ни условљена оштром казненом политиком, већ искључиво препоручена, попут Велике Британије, Немачке, Шпаније, Холандије, Аустрије, Шведске и др, а да се у 48 држава САД вакцинција може одбити на основу религијских и других уверења.

Срдачан поздрав,

Драгана Баша,

Представник организационог одбора Протеста за контакт са медијима

Моб: 064/1251654

Е-маил: bashinica@gmail.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!