Русија и руске земље

Прот.Андреј Ткачев: Зашто се молити за председника државе

 

Фото: © Sputnik . POOL / Go to the mediabank

Имамо човека којег нам је Бог дао, нисмо га заслужили, који се понаша тако да се сви диве и завиде.

Шакали слине и шкргућу поквареним зубима, али то је њихова функција, а нормални људи мисле: „Он је тај прави, добро ово ради“.

А пошто имамо некакву савест, не рудиментарну надам се, већ нормалну савест грешног човека, радујемо се што нам Бог с времена на време даје праве људе. Морате бити не знам ко па да се не молите за Владимира Владимировича.

Свако ко је макар за нешто у животу био одговоран, па и за лопату у својој згради, разуме колико је тешко одговарати и сносити одговорност, и бити одговоран за озбиљне фронтове, за грађевинске пројекте, за медицину, за обуку – ово је још озбиљније, а за целу државу је ноћна мора, ту можете да изгорите.

Крст који носи је веома озбиљан, молитва је потребна, па смо у потпуности одговорни што је добром човеку потребна благодатна помоћ. Па и то што претње постоје је разумљиво, јер светским елитама, англосаксонцима и још неком око њих Русија треба као сировински додатак и као тачка-цртица на подељеној територији, да би, ако нешто деси, може се раскомадати на 8 делова и образовати колонијалну администрацију у њиховим лондонским школама и послати некога овде да би овде скупљали данак.

Русија није потребна никоме осим самој Русији и осим Господу Богу. Као што је рекао аустријски песник Рилке:
„Све земље се граниче једна са другом, а Русија се граничи са Богом“, истина је. Дакле, рат нам је објављен без потписивања пактова, без печата, без давања акредитива, они се боре са нама и нису престали да се боре.

Нама је објављен рат, али имамо доброг врховног команданта, то је све.

Њему је потребна молитва, то је врло једноставно. Нека му Бог да снаге, а нама вере.

Аутор: протојереј Андреј Ткачев

Извор: телеграм канал Дејан Берић