Србија и србске земље

Пример попуњавања електронског захтева за дозволу за кретање лица из верских разлога у току забране кретања

Можда нећемо добити дозволу, али ако нас пошаље велики број верника, они који су бесправно увели ово ванредно стање ће се засигурно замислити, јер после престанка ванредног стања ово је добра основа за подношење тужби за дискриминацију и кривичних пријава против одговорних лица. Ако не поступе по нашем захтеву поступају супротно Уставу Р.Србије и то два члана:

Уредништво Борба за истину

Предлажемо да електронским путем поднесете захтев за добијање дозволе за кретање из верских разлога. Одбијање Вашег Захтева омогућиће Вам да тужите државу Србију пред домаћим и међународним судовима

Браћо и сестре у Христу,

Суочени са бруталним кршењем неотуђивог људског права на слободу вероисповести (члан 43 Устава РС и члан 9 Конвенције за заштиту људских права и основних слобода Савета Европе), тиме што нам је владином Уредбом о мерама за време ванредног стања ускраћено противно члану 202 Устава РС право на учешће у Светим Литургијама за Лазареву суботу, Цвети, Велику суботу и за највећи хришћански празник Васкрс, предлажемо Вам да електронским путем поднесете захтев за добијање дозволе за кретање из верских разлога. Одбијање Вашег Захтева омогућиће Вам да тужите државу Србију пред домаћим и међународним судовима због повреде права на изражавање слободе вероисповести.

Захтев за добијање дозволе за кретање у току забране кретања подноси се преко портала www.euprava.gov.rs.

Први корак: када уђете на портал кликните на Дозволе за кретање у току забране кретања.

Други корак: кликните на Покрени услугу.

Трећи корак: одаберите између понуђених субјеката физичко лице.

Четврти корак: унесите податке у електронски образац захтева; у рубрици Разлог наведите: Дозвола ми је потребна ради остварења уставног права на слободу вероисповести (учешће у богослужењу) које се према члану 202 Устава РС не може ограничити у ванредном стању, па се сходно томе Уредба о мерама за време ванредног стања не односи на богослужења, што је потврдила и Влада доношењем необавезујућег Закључка бр. 43/2020-13.

Пети корак: пошаљите Захтев.

Извор: stanjestvari.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!