Србија и србске земље

Председнички кандидат Јаков Милатовић – фино упаковано, сложено и понуђено

Прошао први круг избора у Црној Гори. Обећали смо да нећемо писати о политичарима, јер нас они не занимају. Ипак, прочитајте „богату” биографију „просрпског” кандидата Јакова Милатовића.

Јаков Милатовић је силом прилика ушао у председничку трку, пишу медији. Председништво Покрета Европа је крајем јануара изабрало свог лидера Милојка Спајића за председничког кандидата. Спајић је, као и Милатовић, бивши министар, а „Европа сада” је био назив њиховог економског програма. Касније су формирали истоимени покрет, који је био највећи побједник локалних избора 2022. године, када је Милатовић именован за градоначелника Подгорице. Међутим, због проблема око пребивалишта и двојног држављанства, Државна изборна комисија (ДИК) одбила је Спајићеву кандидатуру за предсједника Црне Горе, па се Милатовић кандидовао.

Кратка биографија Јакова Милатовића 

Провео је једну студијску годину на Државном универзитету Илиноиса као стипендиста америчке владе, један семестар на Универзитету за економију и бизнис у Бечу (WU Wien) као стипендиста аустријске владе и једну студијску годину на Универзитету у Риму (La Sapienza) као стипендиста Европске комисије.

Завршио је мастер студије из области економије на Универзитету у Оксфорду и био стипендиста британске владе (Chevening). Радно искуство је започео у НЛБ банци у Подгорици као део тима за управљање ризицима, затим у Deutsche банци у Франкфурту у тиму за процену кредитног ризика са фокусом на земље Централне и Источне Европе.

Од 2014. године радио је у Европској банци за обнову и развој (ЕБРД) у тиму за економске и политичке анализе, прво као економски аналитичар за регион Југоисточне Европе, а након напредовања у позицији економисте пратио је земље западног Балкана из канцеларије у Подгорици.

Године 2018. унапређен је у главног економисту са задатком да покрива земље ЕУ, укључујући Румунију, Бугарску, Хрватску и Словенију из канцеларије у Букурешту. Друга искуства и усавршавања стицао је похађањем програма и школа Уједињених нација у Њујорку, немачке Фондације Konrad Adenauer у Подгорици, Амбасаде Црне Горе у Риму, Канцеларије за међународну сарадњу Економског факултета у Подгорици, Oxbridge Academic Programs u Oxfordu, Међународном монетарном фонду (ММФ), у Лондону, Лондонској школи економије (ЛСЕ) и Пекиншком универзитету, Академији за лидерство Универзитета Стенфорд и Универзитета у Београду и др.

Колико је Јаков независни кандидат види се из приложеног. Дечак је лепо упакован, склопљен и понуђен. Чланак ћемо завршити старом песмом Рибља чорба: На западу ништа ново.

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!