Prava prevencija najčešćih modernih oboljenja
Iako su glavni faktori modernih oboljenja odavno poznati, prava prevencija se retko čuje u medijima i skoro se uopšte ne upražnjava. A, svi znamo da je bolje sprečiti nego lečiti. U našoj epohi “posle-istine“ manipulacije naučnog znanja i dietetike se uspešno provlače po socijalnim medijima i doprinose ako ne direktnoj dezinformaciji, onda bar zbunjivanju i nedoumici po pitanju očuvanja zdravlja. Veza između medicine i dietetike je u suštini presečena, pošto nauka mora prvenstveno da služi profitu, čak iako je Hipokrates već poodavno savetovao da “hrana bude tvoj lek“.
Evo nekoliko besplatnih saveta koji mogu sa se kopiraju, prosleđuju, spasu puno života i podignu momentano i trajno životni standard svakome ko ih sledi.
Sprečavanje visokog pritiska (hipertonije), infarkta, moždanih udara, ACV…
Svi gore u podnaslovu navedeni zdrastveni poremećaji su uzročno povezani i imaju istu etiologiju – arteriosklerozu. To je oštećenje arterija koje se javlja pri nepravilnoj isxrani baziranoj na životinjskim, hidrolizovanim, to jest zasićenim mastima, koje se odlažu na zidovima arterija, sužavaju protok, stvaraju pritisak a ponekad pucaju kad postanu sklerotične — tako ne mogu da hrane okolno tkivo. Visoki pritisak je samo uvod u apopleksiju / šlog, infarkt / srčani udar, paralizu… i zato mora obavezno da se spusti ispod 140/90 mmHg.
Redovno merenje krvnog pritiska nije prevencija, jer ono ne sprečava pojavu presije u krvnim sudovima – ono samo nadgleda, konstatuje stanje, to jest diagnosticira. Predstavljati dijagnostiku, kao prevenciju, jeste kriminalno delovanje medicinske mafije — ona ćuti o pravilnoj isxrani i prepušta dijetetičarima ovo polje, a dijatetika ne izučava patogenezu arterioslkleroze i njene kliničke konsenkvence.
Da bi se sprečio visoki pritisak (hipertonija) ili se smanjila već postojeća oštećenja krvnih sudova, najvažnija je pravilna isxrana (1). Studije pokazuju da posna, veganska isxrana bazirana na visokom unosu svežeg voća i povrća, i mahunastim plodovima koji imaju i preko 20% proteina (sočivom, leblebijom, pasuljom kao zamenom mesa), najbolje očuvava mlade arterije.
Kod ljudi gde oštećenja postoje i pritisak se javio, arterije se mogu “prati“ s upotrebom nezasićenih biljnih ulja (maslinovo ulje iz prve mehaničke presije; lanenovo ulje…). 1-2 kašike zrna lanenovog semena se mogu dodarti u svaku salatu i zubima otvoriti pri žvakanju – to je bolje nego kupovno lanenovo ulje koje oksidira čim se otvori iako se drži u frižideru i pravilno čuva. Alkohol takođe pere arterije, ali njegova uloga u prevenciji nije poželjna jer su neurološki problemi koje i najmanja količina ove droge proizvodi i drastičniji i gori od samog problema. Savetovati ljude da sa alkoholom “peru“ arterije jeste takođe kriminalno. Alkohol ne samo da uzrokuje neurološke probleme, impotenciju/sterilitet jer snižava testosteron, nego je i okidač raznih kancerogenih oboljenja. Zavisnost od alkohola se proučava u psihijatriji pod naslovom “droge“.
Kada srčani mišić ne dobije snadbevanje jer je arterija začepljena ili pukla, onda se govori o infarktu – ugrađivanje stenta nije lek niti prevencija, to je samo poštapalo. Ono ne sprečava dalju degradaciju stanja arterija i nove hirurške intervencije. I petostruki bajpasi, kojima se hvale naši hirurzi, nemaju smisla, ako pacijent nastavi da se dalje pogrešno hrani. Bez pravilne prevencije arterioskleroze i bez spoznaje uzroka problema, pacijentu će za neko vreme, opet, trebati drugi baipasi. To je naravno vrlo unosni posao. Human nije.
Kad artiosklerotična arterija pukne u mozgu ili je začepljena imamo moždani infarkt, apopleksiju, šlog po narodom rečniku. Podizanje na noge i rekuperacija neuroških kapaciteta jeste rehabilitacija, ali ne i lečenje.
U labaratorijama, miševi koji se hrane svežim, ne-kuvanim voćem i povrćem, žive tri puta duže od onih koji dobijaju jaja sa šunkom za doručak, pečenje za ručak i slatkiše za večeru – prvi, zadržavaju sjajnu dlaku i vitkost, a drugi, postaju gojazni i umiru od “modernih“ bolesti (infrakta, šloga… ) kao i ljudi.
Pogrešno se hraniti pa onda ceo život piti lekove sa opasnim sporednim dejstvima, operisati se…- to je moderna medicina bez milosti, koja je jedina industrija koja uvek uspešno povećava svoj profit. Naravno, ovde je prevencija nepoželjna, jer bi ugrozila “biznes zdravlja.“
U donjim referencijama, nalaze se naučne studije, koje matematički tačno dokazuju blagotvorno delovanje posne, to jest veganske isxrane na generalno telesno stanje. Nažalost, Internet je prepun sa kriminalnim videeima, lažnim dokazima i propagande protiv pravilne isxrane. I našeg najuspešnijeg sportistu, veganca Đokovića, su ućutali po ovoj temi.
Negativni efekat pušenja na zdravlje arterija je takođe naučno dokazano. Kombinacija pušenja i uzimanja anti-beibi pilule je izuzetno opasna i često vodi ka akutnim začepljenjima čak i velikih vitalnih arterija, što može biti letalno.
Čiste arterije su osiguranje za zdrav i dug život, a pravilna isxrana jeste prevencija svih artiosklerotičnih oboljenja kao što su hipertonia, infrakt, šlog (apopleksia), hemi-pareza…
Sprečavanje diabetisa i njegovih posledica: amputacije, slepila, dialize…
Epidemija šećerne bolesti, diabetisa, zahvatila je ceo zapadni svet sa visokom konzumacijom zaslađenih napitaka, slatkiša, industrijski zgotovljenih jela, peciva… I pored strahovitih statistika, agro-alimentarna industrija zločinački i dalje dodaje glukozu, fruktozu, laktozu, saharozu …(brzo svarljive ili manje brzo svarljive šećere) čak i u hleb, čipsove, dimljeni losos, soseve, začine, gotova jela, a ne samo u sltakiše,tako da je nemoguće izbeći ogromne količine zaslađivača ako se koristi industrijski zgotovljena hrana. Kada je pankreas bombardovan ultra – brzim šećerima (glukoza), po ceo dan, onda on postepeno gubi sposobnost da luči dovoljnu količinu insulina za sniženje koncentracije šećera u krvi. Tako, krv postaje “gušća“ i ne hrani tkiva sa normalnim protokom – javljaju se gangrene, tipično dijabetično izumiranje tkiva, slepilo, bubrezi otkazuju… i dijaliza ili amputacija postaju jedina nada za produžetak života.
Ovde je prevencija opet : pravilna icxrana, identična kao i u gore navedenim, arteriosklerotičnim bolestima, jedino što se moraju više kontrolisati pića. Naravno, čaša vode, uvek je bolja od bilo kog drugog izbora. Neophodno je čitati sastojke hleba koji kupujete – ako, ima glukoze, ne stavljajte ga u usta; vrlo je lako i brzo zamesiti sa vodom čisto crno brašno, kukuruzno, ječam, ovsano, integralno… po željenoj koncentraciji sa malo sode birkabone (ne kvasac koji utiče negativno na starenje; naši monasi koji žive 1000 godina ga ne upotrebljavaju) i eventualno malo soli (i nju treba izbegavati, zbog nepotrebnog dizanja osmotskog pritiska).
Izbegavati belo brašno jer ima brzo dejstvo (visoki glicemiski indeks). Bilo koje gotovo jelo sa dodatkom brzog šećera, glukoze, jeste otrov. Naročito je ujutru na gladan stomak opasno bombardovati pankreas sa brzim šećerima koje dodaju u hleb, namaze, kakao-napitke za decu…
Hidratacija organizma, posle noćnog odmora, jeste prvi akt za dobro zdravlje – dakle, jednostavno, piti čistu, dobru vodu rano ujutru na prazan stomak, što održava krvne parametre u harmoniji. U vodu se mogu dodati samo nekoliko kapi svežeg limuna (samo nekoloko kapi, s vremena na vreme, je dovoljno). Što kasnije jesti ujutru i oseteti glad oko podne – to jeste normalno i zdravo. Holivud je uveo neprirodan, težak doručak koji truje ljude po svetu.
Izbegavanje šećera jeste prevencija diabetisa tipa 2 koji se javljao pre nekoliko decenija samo kod starijih osoba preko pedest godina. Danas se diabetes tip 2 javlja kod mladih, jer zaposlene majke sve manje kuvaju i ne kontrolišu sastojke zgotovljene, kupljenih jela. Genetski uzrokovan diabetes tipa 1 se javlja već kod dece i nezavisan je od diete. Međutim, na gene se može uticati hranom (pogledaj naučne studije u prilogu).
Sprečavanje pada testosterona, impotencije i reproduktivnih problema
Prema statistikama, čak polovina mladih parova ima problema sa začećem novog života i zavijanjem doma s kolevkom. Sa skupim pregledima se traže neke retke patologije, kod oba pola, a prećutkuje se sasvim glasno, najčešći uzrok pada testosterona i oštećenja sperme – alkohol!
Dovoljno je samo mesec dana redovno piti srednju količinu alkohola koja i ne dovodi do opijanja, kako bi se kvalitet sperme preokrenuo iz zdrave, fertilne u neplodnu. Veza između pada testosterona, dakle, plodnosti i alkohola se kriminalno prećutkuje po svim časopisima za zdravlje, a naučne studije koje ovu koleraciju sasvim jasno iznose na svetlo se ne objavljuju. Dok mladi parovi trče od jednog do drugog “specijaliste“ ovo osnovno znanje za plodnost im se ne daje : da i najmanja količina alkohola spušta testosteron ! Čak i vrlo male količine alkohola direktno smanjuju koncentranciju testosterona, a može i da feminizuje muškarce. Ovo je reverzibilna reakcija, koja se apstinencijom spontano popravlja (do nekog nivoa),
Alkohol direktno deluje na proizvodnju muškog hormona koji svojim anabolističkim dejstvom daje dinamiku, fizičku snagu mišićima, to jest brzinu, potrebnu agresivnost i muškost. Bez testosterona nema libida, nema želje za seksom – to je čisto fiziološki zakon koji stoji u suprotnosti sa narodnim verovanjem. Psihijatri primaju često na svoja odelenja, muškarce zavisne od alkohola koji su postali impotentni pri dužoj upotrebi alkoholnih pića, pa zbog nemogućnosti odnosa okrivljuju suprugu, vrše nasilje a pod uticajem ovog otrova i često ubijaju. Oni ponekad imaju i rast grudi (ginekomastiju) zbog poremećaja odnosa muških i ženskih hormona. Jedino operacijom mogu da otklone ovaj fizički znak impotencije koji nije tako redak. Postoji i jedna vrsta šizofrenije, to jest ludila, koje se javlja kod zavisnika od alkohola povezanog sa impotencijom – ono se sastoji u nepoverljivosti prema supruzi, koja se okrivljuje sa sopstvenu seksualnu nemoć i koja često vodi do teških porodičnih tragedija.
Pušenje u kombinaciji sa alkoholom je naročito gubitačno po plodnost kod muškaraca, a žene koje kombinuju cigaretu sa anti-beibi pilulom, se izlažu smrtonosnim trombozama.
Sa strane ženskog roda, najčešći uzrok neplodnosti jesu infektivna zapaljenja. Odanost partneru sa kojim se telesno izmenjuju bakterije, to jest lojalnost i čednost jesu najbolja prevencija za sprečavanje steriliteta. Naročito, abortus prvenca ne sme da se praktikuje, jer može ostaviti sterilitet kao posledicu. Društvo bi moralo da financijski, praktično pomogne mladim majkama da iznose trudnoću, produže svoje studije i spoznaju majčinstvo, bez obzira na sve i svakog, pa održe svoju fertilnost za neke bolje dane : https://borbazaistinu.rs/prakticno-materinstvo/ I crkva tu mora da se angažuje sa predavanjima i pomoći svake vrste.
Komunizam je razrušio moralni pogled na prekid trudnoće, tako da prvenstveno mora da se radi na menjanju paradigma na obnovi ovih vrednosti postojanja života. To je primarna prevencija – ona je ideološka, naučna i moralna. Sva druga pomoć je sekundarna.
Sprečavanje kancerogenih patologija
“Svaki ljudski organizam među trilionima svojih ćelija, uvek ima bar nekoliko kancerogenih ćelija! To znači, rak je uvek prisutan a naš fiziološki sistem ima ima svoje metode za eliminaciju “pokvarenih ćelija“ koje to uglavnom besprekorno čine, celog života. Eliminsanje pogrešno kodiranih ćelija raka, vrši imunitet, to jest odbrambeni sistem organizma. Zato, dobar imunitet, znači zdravlje. 3a generalno poboljšanje imuniteta koje sprečava ne samo maligna nego i mnoge druge bolesti potrebni su pre svega 1. odmor, 2. pravilna isxrana i 3. redukcija stresa:
- spavati pre 22 sata je vrlo važno, jer se onda organizam najbolje harmoniše s mrakom, relaksacijom – to garantuje regeneraciju biološkog sistema; ukloniti i najmanji izvor svetlosti, dobro zamračiti spavaću sobu, pomaže mozgu da se “isključi“; ugasiti vi-fi izvore zračenja…
- pravilna isxrana podrazumeva opet već rečeno : unošenje velike količine SVEŽEG VOĆA I POVRĆA koji obezbeđuju visok nivo potrebnih vitamina i minerala za jačanje imunitarnog sistema (1); deci uvek dodati nekoliko kapi limuna u čašu vode; za doručak je najvažnije početi dan ca dve tri čaše vode i sa nekim voćem koji je direktno iz prirode i ne-prerađeno, ne-kuvano i ne-fermantisano ; za ručak je važno početi jelo sa svežim salatama začinjenim limunovim sokom i uljem iz hladne, mehaničke presije (nikako rafinisana ulja koja su toksična); za regeneraciju organizma koji je oštećen, dodati u salatu proklijale semenke žitarica ili badema; za večeru i između obroka, najbolje, jesti orahe, bademe, lešnike… takođe ne-prerađene; unositi proteine biljnog porekla a ne životinjskog; sočivo, pasulj, grašak, kukuruz… imaju i do 24% proteina koji se lako asimilišu. Dakle, jesti SIROVU, NE-PRERAĐENU HRANU BILJNOG POREKLA u što je moguće većoj količini: 70-80 % su efikasni. Naši stari bi rekli – to je post ! Da, to je post naših svetaca koji su uglavnom postili po celu godinu i nisu jeli čak ni hleb sa kvascem, po Starom Zavetu, što je tajna i zdravlja i dugovečnosti
- kontrolom disanja se može virtualno “prikačiti“ na SveMir i misaono momentano prekinuti ovozemaljske brige i nerviranja – mentalno ne dozvoliti da adrenalin skače; ispuniti pluća i telo sa vazduhom / SveMirom ima isti efekt kao i brojanje do 10 u škakljivim sitacijama; molitva ima isto dejstvo; stojički prilaz životu pomaže; relativizacija problema je uvek smirujuća…“ Avera u Pravdu i Boga, je najjača sila podsvesti.
Globalni okidač svih rakova, jeste alkohol, jer je kaloričan pa sprečava dovoljan unos zdrave hrane. Veliki broj aditiva u industrijskoj hrani je takođe kancirogen – na Internetu se nalaze informacije o svim E -brojevima, pa se mogu izbeći
Prevencija raka debelog creva i zašto su mesne prerađevine opasne
“Crveno meso, mesne prerađevine i dimljene ribe, kobasice, meso… su dokazani kancerogeni koje je Svetska Zdrastvena Organizacija proglasila za okidač raka debelog creva tek pre nekoliko godina, iako sy sve statistike oduvek pokazivale da oni narodi koji ne jedu meso iz običajnih razloga kao vegetarijanci / veganci u Indiji ili siromašni u Africi, oni nemaju povećanu incidenciju kolorektalnog kancera – KLIK NA VEZU : https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/cancer-carcinogenicity-of-the-consumption-of-red-meat-and-processed-meat ( za prevod sa francuskog / engleskog koristite mašinu za prevođenje – KLIK NA VEZU : https://translate.google.com/?hl=fr&sl=fr&tl=en&op=translate ).
Osim toga, “meso“ koncentriše i radijaciju i druge otrovne supstance iz okoline, jer se nalazi na vrhu alimentarne piramide. Danas se prodaju iz zapadnih hladnjača zastarele “rezerve“ koje nemaju nikakvu prehrambrenu vrednost. Izgleda, da je brazilska vlada uvalila našoj mafijaškoj vladi, preko CG, radioaktivno meso iz 1986 godine, koje joj je Švajcarska “prodala“ posle Černobila ! Ko ima gajgere, da kontroliše nivo radijacije hrane —ako je radioaktivno, onda dolazi iz brazilskih hladnjača, smrznutih od 1986. godine.! “ (ovaj tekst pod navodima, je citiran iz mog članka koji je skinut sa Interneta, pošto su ugasili KMnovine gde je bio objavljen. Jedna loša, isečena verzija, bez linkova postoji na Vesti.rs U svakom slučaju, kopirajte informacije, sačuvajte ih, širite ih..)
Vrlo je moguće je da se parizer upravo reklamira kao najjeftiniji mesni proizvod iz ovog razloga, jer su naši mafijaši dobili “sirovinu“ od brazilske mafije koja švajcarsko kontaminirano meso ipak nije podmetnula sopstvenom narodu. Lično sam bila u Brazilu, videla sa svojim očima kako je Brazil, jedan od najvećih svetskih proizvođača mesa, posle Černobila, uvozio meso iz Švajcarske, odakle sam pobegla upravo zbog radijacije. Švajcarska nije htela da svojim ljudima stavi na sto radioaktivno meso, od krava koje su se na aprilsko majskim ispašama ’86 kontaminirale – ali nisu hteli ni da ga bace ! Bolesni tvrdičlik Švajcaraca. Ipak u ovoj najskupljoj zemlji sveta, file minjon, najfiniji delovi, koštaju i po 100 evra po kilogramu. Da li su Brazilci čekali 30 godina da radijacija nekih elemenata prirodno padne na polovinu ? To ne znam, ali, oni političari koji su ’86. godine uvezli švajcarsko meso, jesu bili zasigurno mafijaši. I verovatno su neobrazovani kao i naši kriminalci, koji ne znaju da nekim hemijskim elementima emitovanim u atmosferu 1986. treba hiljade godina da padnu na polovinu početne radijacije. I ne bi bilo čudno da su mafijaši CG-e uvezli meso iz Brazila, “iz hladnjača“, tih istih…
Uglavnom, sve mesne prerađivene, prepune konzervanasa, koloranata, emulzifijanata, nitrita, životinjskog mehnički “otklonjenog“ otpada, fekalija… bile sveže ili ne, treba strogo izbegavati i nikako davati deci. Mesne prerađevine su proglašene sa razlogom za kancerogene supstance. Jasna korelacija između konzumacije crvenog mesa i kolorektalnog kancera je naučno dokazana. Takođe, naučni dokazi postoje i za nastanak kancera panreasa i kancera prostate, pri konzumiranju crvenog mesa.
Čitajte sve etikete na kupljenim prehrambenim proizvodima i izbegavajte industrijsku hranu koja sadrži toksične aditive, kolorante, GMO, pesticide… što je lista sastojaka duža/nerazumljivija, to je proizvod opasniji. Spremajte domaću hranu u kojoj znate šta ima, a ne fabrički pakovanu gde se i goveđe meso danas zamenjuje sa konjskim da bi se uvećao profit.
Potrebno je i izbegavanje GMO hrane koja je dokazana kao okidač pri kancerogenezi:
https://www.youtube.com/watch?v=YiHZOF3ovmg
Više od polovine zemalja EU zabranjuju i proizvodnju i upotrebu GMO hrane. Neke se obavezuju da etiketiraju genetski modifikovane sastojke. SAD su probale da nametnu svoju ne-humanu industrijsku proizvodnju GMO hrane EU bez uspeha.
Godišnja koloskopija, nije prevencija – to je takođe diagnostika koja može poboljšati rezulatate hemoterapije u slučaju da se dijagnosticira rani stadium kancera. Ali, prava prevencija je unošenje adekvatne, ne-toksične, zdrave hrane.
Rak pluća
Izbegavanje pušenja ali i izbegavanje stanovanja blizu prometnih ulica, rada sa azbestom, uopšte zagađenog vazduha, jeste prevencija. Radiografije pluća, nisu prevencija, nego dijagnostika, a svaki radiološki pregled se sabira u toku života, pa što više radijacije, to više incindencije neoplazmi.
Rak grlića materice
Žene instiktivno izbegavaju nečiste muškarce, jer im od nivoa higijene seksualnog partnera zavisi sam život – kancerogeni virus živi u smegmi oko glansa polnog organa i neoprani ud, uzrokuje pojavu raka kod žene. Vakcina protiv ovog virusa je povezana sa dosta sporednih efekata. Bolje je izbegavanje promiskuiteta koji je naučno dokazan u etiologiji kancera grlića materice, ali i zapaljenja koja uzrtukoju sterilitet kao i nehigijena pri seksualnim odnosima, gde muškarac mora da opere smegmu pre snošaja kako bi zaštitio svoju partnerku od raka grlića materice. Prostitutke imaju najveću incidenciju ovog raka.
Rak dojke
Mamografija je agresivni radiološki pregled koji služi dijagnostici raka – to nije prevencija, kako se u javnom zdravlju lažno predstavlja. Pošto se svako radioaktivno ozračenje sabira u toku života, onda što više pregleda, to više opasnosti po tkivo.
“ U proseku, predviđa se da će godišnji skrining 100.000 žena starosti od 40 do 74 godine izazvati 125 karcinoma dojke (95% interval poverenja [CI]=88–178) što je 16 smrtnih slučajeva (95% CI=11–23) u odnosu na 968 smrtnih slučajeva od raka sprečene ranim otkrivanjem skriningom. Predviđeno je da će žene izložene 95. percentilu razviti 246 karcinoma dojke izazvanih zračenjem, što je 32 smrtnih slučajeva na 100.000 žena. Predviđeno je da žene sa velikim grudima koje zahtevaju dodatni pregled za kompletan pregled dojke (8% populacije) imaju veću učestalost i smrtnost od raka dojke izazvanog zračenjem (266 karcinoma, 35 smrtnih slučajeva na 100.000 žena), u poređenju sa ženama sa malim ili prosečnim grudima ( 113 karcinoma, 15 smrtnih slučajeva na 100.000 žena). Dvogodišnji skrining počevši od 50 godina smanjio je rizik od karcinoma izazvanog zračenjem 5 puta.“
Iako je radijacija sama po sebi opasna, dakle ima mutagena dejstva, švajcarski lekarski odbor je u studiji iz 2014 zaključio da sistematska mamografija nije dobrotovorna, ali iz jednog drugog razloga : od hiljadu pregleda, samo 2 žene otkiriju pravovremeno rak, dok oko stotinak njih dobiju lažno pozitivnu dijagnozu i budu podvrgnute teškim procedurama koje su nepotrebne : https://www.rts.ch/info/sciences-tech/5578725-une-etude-deconseille-les-depistages-systematiques-par-mammographie.html
Ono najvažnije, što je prava prevencija raka dojke, nigde se ne čuje i ne piše – to je da žene koje rađaju mlade, doje svoje potomstvo i rađaju puno, one imaju manju incidenciju ove počasti. Najveći procenat raka dojki se nalazi kod kaluđerica. Dovoljno je pogledati statistike prema profesiji da bi ovo izašlo na svetlo. Ali, Istina se očigledno skriva.
Ženama se nameću sve duže i duže studije i s time odlaganje materinstva. Socijalno se onemogućavaju da se ostvare kao majke, jer je spoj profesije i majčistva skoro neizvodljiv što stavlja žene pod strahovit pritisak. Holivudskom propagandom majčinstvo je svedeno na zadnju rupu na svirali – cela industrija kinematografije sveta radi protiv imidža majke. Redovna radijacija dojki, opasna sama po sebi, jeste logična posledica mafijaških medicinskih i socijanih mera sotonske današnjice.
Prevencija mentalnih poremećaja
Nažalost, psihijatrima u modernim vremenima, pripada uloga sveštenika. Bez pojma duše, duha, moralnih vrednosti… oni barataju sa sklepanim testovima koji robotski definišu dijanoze i “leče“ sa supstancama čije sporedno dejstvo može biti i sama smrt.
O izbegavanju psihijatrijskih zlodela – ovde:
https://borbazaistinu.rs/dr-jasmina-vucic-peev-tragicne-nuspojave-propisanih-psihoaktivnih-lekova/
Prevencija Alchajmera
Čudotvorna molekula za sprečavanje Alchajmera postoji u prirodi i skoro je besplatna (zato se o njoj ćuti, jer se ne može profit praviti). Jednostavno : jedna-dve kašičice kokosovog ulja / masti uzeti ujutru na prazan stomak. Ovo ulje/mast (u zavisnosti od ambijetne temperature) jeste zasićena mast, opasna za arterije, ali mozak je treba. Zato, vrlo male količine uzimati i čim se oseti poboljšanje, preći na redovnu konzumaciju svežeg kokosovog oraha.
Prevencija katarakta
Ako se pogledaju kineske statistike po ovom pitanju, vidimo da oni skoro ne poznaju ovu problematiku. Kinezi ne piju mleko i ne koriste mlečne proizvode u isxrani, jer nemaju enzime za varenje životinjskog mleka – to je razlika. Ovo je potvrđeno i retkim naučnim studijama koje se nalaze u doljnem prilogu.
Izbegavanje životinjskog mleka i mlečnih produkta, to jest posna ili veganska isxrana, jeste prava prevencija slepila u starosti uzrokovane zamućivenjam sočiva (katarakta).
Prevencija bolesti izazvanix lekarskim intervencijama ili upozorenje od anti-humane medicine
Greške u zdravstvu su vodeći uzrok smrti i povreda u SAD -y : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK225187/ Oko 400 000 smrtnih slučajeva godišnje se oripisuje greškama lekara u SAD-y, a 2020. bilo je 345 000 smrtnih slučajeva pripisanim kovidu-19. Smatra se da su 10% svih oboljenja uzrokovana lekarskim intervencijama (iatrogena oboljenja).
Većina lekova ima opasna sporedna dejstva. Sporedno dejstvo nekih psihotropnih supstanci jesu i sama smrt (febrilna) a i samoubistvo ili masovna ubistva, viđena neretko po Americi ( https://ssristories.org ).
Dupliranjem terapija, nastaju hemijcke smeše u organizmu koje ni lekari ne razumeju, jer se neki lekovi uzajamno poništavaju, a neki pojačavaju. Ove interakcije su cela jedna sporedna nauka kojima prosečni lekari i ne stižu da se bave.
Medicina kao praktična nauka u službi profita, ne može i ne sme da bude isključivo humana, jer onda nestaje u bankrotu – to je problem svih problema. Ponekad se neke procedure, skuplje i opasnije po zdravlje namerno prioritetizuju – naprimer, radiografija umesto pregleda sa ultrazvukom koji je bezopasan. 80% ispitanih lekara u jednoj nemačkoj studiji, nikada ne bi sami sebe lečilo sa hemisjkom terapijom koju prepisuju svojim pacijentima.
Najgora medicinska manipulacija je vera u spas kroz transplantaciju. Nauka jasno pokazuje da je magnetska energija srca pet hiljada puta jača od moždane. U toj magnetskoj energiji se koncentriše životna energija, koja posle zadnjeg izdaha ne može da nestane – energetski zakon, potvrđen svim empirijskim eksperimentima. C velikom sigurnošću možemo smatrati da života posle života ima. Ako postoji život posle života, ako naše duše odlaze u večnost, kako onda odlaze donatori čije su memorije zarobljene u ovom svetu kod primaoca srčanog tkiva ? Ostaju li zauvek hendikepirani u večnosti ? Kako će prepoznati svoje s drugog sveta bez sopstvene emocijalne memorije ? Kako duše odlaze kod svog Stvaraoca, bez da mogu da se sete ko su i šta su, pošto energija ljubavi dalje živi na zemlji ? Cve dok ne znamo šta se dešava s dušama, da li život posle života postoji, niko nikada ne bi smeo da donira svoje organe.
“Zašto da ne damo organe za transplantaciju?“
https://borbazaistinu.rs/zasto-da-ne-damo-organe-za-transplantaciju/
https://borbazaistinu.rs/ministarstvo-zdravlja-srbije-uvlaci-nas-narod-u-najstrasnije-zivotne-zamke/
Sprečavanje ili olakšavanje genetskih oboljenja, artroze…
Geni se mogu aktivirati ili dezaktivirati u zavisnosti od icxrane. Neke retke studije su pokazale vrlo impresivno dejstvo sirove biljne isxrane na artrozu – simptomi mogu da se povuku. Postoje i neka retka svedočenja o tome da je moguće i druga “gentski nasleđena“ oboljenja držati bez simptoma.
Opšte mere za dugovečnost i zdravlje
Za dugi i zdrav život, primarno je održati vitku, mladalačku liniju. U eksperimentima je dokazano – lagana, hipokalorična isxrana na bazi voća, povrća, oraščastih plodova, bez mesa i bez životinjskih produkta, dakle, naš pravoslavni post, što zovu veganizmom na Zapadu, jeste tajna zdravlja. Naročito je važno da obim struka ne raste. Naravno, pravilna isxrana i post naš pravoslavno su odlučujući za dobro opšte stanje telesno i duhovno – jesti što više moguće, sveže, ne-prerađene industrijski hrane iz neprskanih bašta i šetati, u prirodi, to je prevencija nad prevencijama.
U stara vremena kada su ljudi živeli u prirodnim rodbinskim zajedniciama, nije se prejedalo, doručak nije ni bio poznat. Jelo se jedan put, zajedno, oko podne, kad je sunce najjače a Čoveku nije mesto na polju. Meso se jelo retko, 1-2 puta godišnje. Morbidna debljina je bila nepoznata. Ujutru se pralo, pila voda i lepo se oblačilo po našim slovenskim prostorima da bi slavio sam Život. Jelo se oko podne, jedan obrok. Industrijalizacijom i holuvidski filmovima, nametnut je protiv prirode obilan težak doručak koji radniku garantuje dovoljno kalorija za naporan fizički posao. U starijim belo-crno filmovima vidimo da se damama koje se bude našminkane u slegentnim prostorijama, obavezno donosi doručak na poslužavniku i one to kao pojedu i pre nego što izvrše fiziološke potrebe, što je kriminalna ali efikasna manipulacija.
Izbegavati svaki stres, svako deranje, svako nerviranje i okrenuti teškoće na šalu, pa sa kontrolom disanja, brojanjem do 10… sprečiti ili smanjiti pogubne hormonske reakcije, koje izazivaju bolesti i skraćuju život. Izgradnja porodice u ljubavi – to je najbolje životno osiguranje .
Pranje tela je najbolje vršiti sa morskom soli koja ima dejstvo pilinaga, prirodne dezinfekcije i osveženja. Sapuni i želevi sa nano-partikulama mogu proći kroz kožu i njihova dejstva nisu poznata.
Međutim, najveća mentalna snaga dolazi iz vere, bilo to vera u Pravdu, u Istinu, u Boga… jer onaj ko stoji u Istini, jeste neizmerno jak, bez obzira na privid i on postaje moćan ko-kreator realiteta.
“Besplatni“ pregledi koji se nude danas po Srbiji služe samo za konstataciju stanja, a ne pravoj prevenciji. Najverovatnije je da preko ponuđenih lekarskih ispitivanja, EU statistički nadgleda dejstvo radijacije, to jest, dejstvo bombi iz 1999 na našu populaciju. Moguće je i da prate efekte netestiranih mRNA-“ vakcina “ koje su u suštini genska terapija jer se podaci predaju švajcarskim državnim organima, dok se naši drže u mraku. Grubo rečeno, služimo im umesto zamorčića u labaratoriji za eksperimentisanje, pa mere hormone našix štitnih žlezda iz čisto naučnih interesa koji nemaju veze sa humanitetom i ljudskosti.
Vladari sveta, psihopate, su sagradili tokom milenijuma jedan bezdušan, nasilnički, satanski sistem koji je baziran na manipulaciji i na apsolutnoj potrebi pravljenja profita – ko ne pravi profit, taj propada ! Zato medicina ne leči, nego zalečuje i što duže “leči“ to je “naprednija“ i više zarađuje.
Genuina besplatnost razbija njihov globalan sistem baziran na profitu, gde se za sve plaća — čak i za znanje ! Eto, sada i ovde, besplatnog znanja koje može da učini da nam lekari više neće biti potrebni, nego samo hirurzi, za nesreće. U isto vreme, svest o darovanju znanja, jeste najveća sila koji može da promeni ceo svet. Kada čovek radi da bi darovao rodu svom, onda on nema potrebe za korupcijom, skrivanjem znanja, zaradom… Ceo socijalni sistem može da ozdravi ako počnemo da se darujemo umesto da jedni drugima namećemo uzimanje profita. Kad je sve besplatno, darovano – nema krađe.. jer se ne mogu krasti besplatne stvari!Sve postaje DAR – POKLON. Tako, čovek može biti Čovek. Ljubav može biti iskrena. Sve dolazi na svoje mesto. Ubijmo profit. Počnimo sa malim darovima ljudskosti koji su ionako besplatni. Naši stari su imali običaj da idu u MOBU – to jest da rade za komšiju, udovicu sa malom čeljadi, za zajednicu… ova darežljivost, ljudskost je upisana u našim genima. Mi možemo da budemo nosioci neke nove, bolje strukture. Kao prvi korak, sadimo besplatno voće i povrće na svakom ćošku, na gerilski način i stvarajmo besplatnu hranu koja je baza suverenosti. Kada imamo besplatnu hranu, koja nas čini jakim i zdravim – onda možemo da stvarimo i besplatne usluge, sami da poučavamo omladinu a da ne delegujemo u ruke satanista našu decu na “edukaciju“; onda možemo da se ponašamo kao suvereni. Bašta sa besplatnim plodovima, jeste raj.
Pokret MOBA je počeo da stvara društvo po ovim principima —bez političira i bez vođa, ovaj pokret se bazira na suverenosti, urođenoj darežljivosti i humanosti svakoga od nas. Stvarajmo besplatnost, da bi srušili njihov satanski sistem koji nas osiromašuje, porobljava, vara, obezvređuje… Yzmimo sami u svoje ruke svoj svoj urođeni SUVERENITET !
“Neka borba bude neprestana“
Svima s blagoslovom,
Dr med Jasmina Vučić Peev
u srBskoj 7533. godini, u listopadu, 8-og
Moj doktorski rad iz neurohirurgije objavljen kao Google-knjiga a i u Harvard’s librery ::
Moja nemačka diploma lekara:
S obzirom da izdajnička vlada mafijaša AV-a ima sredstva da plaća kriminalce da fabrikuju videe na Youtube-y sa lažnim informacijama o meni i mojoj porodici i da čak plaća Google da se takve informacije plasiraju na vrh pretrage, dok se moje diplome, radovi i članci, blokiraju – prilažem gornje linkove koji izlaze na drugim pretražnim mašinima i koji svedoče o mojim kompetencijima
https://borbazaistinu.rs/dr-med-jasmina-vucic-peev-sta-je-to-ispravna-isxrana/
Naučna literatura koja dokazuje da posna hrana ne proizvodi ni dijabetes, ni kardoivaskularne bolesti, ni katarakt, ni hipertoniju…
1. Corinna Koebnick, Ada L. Garcia, Pieter C. Dagnelie, Carola Strassner, Jan Lindemans, Norbert Katz, Claus Leitzmann and Ingrid Hoffmann Dietary Fibre and the Metabolic Syndrome Group, German Institute of Human Nutrition, Potsdam-Rehbruecke, D-14558 Nuthetal, Germany;; * Department of Epidemiology, Maastricht University, Maastricht, The Netherlands;; † Institute of Nutritional Science, University of Giessen, D-35392 Giessen, Germany;; ** Erasmus University Medical Center Rotterdam, The Netherlands; and; ‡ Institute of Clinical Chemistry, University of Giessen, Germany, D-35392 Giessen, Germany koebnick@mail.dife.deLong-Term Consumption of a Raw Food Diet Is Associated with Favorable Serum LDL Cholesterol and Triglycerides but Also with Elevated Plasma Homocysteine and Low Serum HDL Cholesterol in Humans The American Society for Nutritional Sciences J. Nutr. 135:2372-2378, October 2005Human Nutrition and Metabolism
2. Maike Groeneveld, Dissertation, Gießen 1994, http://www.uni-giessen.de/fbr09/nutr-ecol/veroe_dissgroe.php
3. Key TJ, Appleby PN, Spencer EA, Travis RC, Allen NE, Thorogood M, Mann JI.
Cancer Epidemiology Unit, Nuffield Department of Clinical Medicine, University of Oxford, Oxford, UK. tim.key@ceu.ox.ac.uk Cancer incidence in British vegetarians. 2009 Jul 7;101(1):192-7. Epub 2009
4. Link LB, Hussaini NS, Jacobson JS Columbia University, Mailman School of Public Health, 722 West 168th Street, New York, NY 10032, USA.LBL10@columbia.edu Change in quality of life and immune markers after a stay at a raw vegan institute: a pilot study Jun;16(3):124-30. Epub 2008 Apr 8.
5.. Rauma AL, Nenonen M, Helve T, Hänninen O. Department of Clinical Nutrition, University of Kuopio, Finland. Effect of a strict vegan diet on energy and nutrient intakes by Finnish rheumatoid patients. Eur J Clin Nutr. 1993 Oct;47(10):747-9. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8269890
6. Donaldson MS, Speight N, Loomis S. Hallelujah Acres Foundation, Shelby, NC, USA. michael@hacres.com Fibromyalgia syndrome improved using a mostly raw vegetarian diet: an observational study. BMC Complement Altern Med. 2001;1:7. Epub 2001 Sep 26
7. Fontana L, Shew JL, Holloszy JO, Villareal DT. Section of Applied Physiology, Division of Geriatrics and Nutritional Science, Department of Internal Medicine, Washington University School of Medicine, St Louis, MO 63110, USA. lfontana@im.wustl.edu Arch Low bone mass in subjects on a long-term raw vegetarian diet . Intern Med. 2005 Mar 28;165(6):684-9.
8. New SA. Centre for Nutrition and Food Safety, School of Biomedical and Molecular Sciences, University of Surrey, GU2 7XH, Guildford, UK.s.new@surrey.ac.uk Osteoporos Int. . Do vegetarians have a normal bone mass? 2004 Sep;15(9):679-88. Epub 2004 Jul 16
9. Peltonen R, Ling WH, Hänninen O, Eerola E. Department of Medical Microbiology, Turku University, Finland. An uncooked vegan diet shifts the profile of human fecal microflora: computerized analysis of direct stool sample gas-liquid chromatography profiles of bacterial cellular fatty acids. Appl Environ Microbiol. 1992 Nov;58(11):3660-6.
10. LAWRENCE ERLBAUM Nutrition and Cancer (2003) , Volume: 46, Issue: 2, Pages: 131-137, PubMed: 14690788
11. Hänninen O, Nenonen M, Ling WH, Li DS, Sihvonen L. Department of Physiology, University of Kuopio, Finland. Effects of eating an uncooked vegetable diet for 1 week.. Appetite. 1992 Dec;19(3):243-54.
12. Hänninen O, Rauma AL, Kaartinen K, Nenonen M. Department of Physiology, University of Kuopio, Finland. Vegan diet in physiological health promotion. Acta Physiol Hung. 1999;86(3-4):171-80.
13. Esther Mateike at IOS Press, mateike@iospress.nl Institute of Biochemistry and Molecular Biology I of the Heinrich-Heine University, Düsseldorf, Germany, High fruit and vegetable intake positively correlated with antioxidant status and cognitive performance in healthy subjectsAugust 2009, Journal of Alzheimer’s Disease
14. . Ornish D, Magbanua MJ, Weidner G, Weinberg V, Kemp C, Green C, Mattie MD, Marlin R, Simko J, Shinohara K, Haqq CM, Carroll PR. Department of Urology, The Helen Diller Family Comprehensive Cancer Center, University of California, 2340 Sutter Street, San Francisco, CA 94115, USA. Changes in prostate gene expression in men undergoing an intensive nutrition and lifestyle intervention . Proc Natl Acad Sci U S A. 2008 Jun 17;105(24):8369-74.Epub 2008 Jun 16
15. Crowe FL, Appleby PN, Allen NE, Key TJ. Diet and risk of diverticular disease in Oxford cohort of European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC): prospective study of British vegetarians and non-vegetarians . A vegetarian diet may protect against a common bowel disorder BMJ. 2011 Jul 19;343:d4131. doi: 10.1136/bmj.d413116. Couto E, Boffetta P, Lagiou P, Ferrari P, Buckland G, Overvad K, Dahm CC, Tjønneland A, Olsen A, Clavel-Chapelon F, Boutron-Ruault MC, Cottet V, Trichopoulos D, Naska A, Benetou V, Kaaks R, Rohrmann S, Boeing H, von Ruesten A, Panico S, Pala V, Vineis P, Palli D, Tumino R, May A, Peeters PH, Bueno-de-Mesquita HB, Büchner FL, Lund E, Skeie G, Engeset D, Gonzalez CA, Navarro C, Rodríguez L, Sánchez MJ, Amiano P, Barricarte A, Hallmans G, Johansson I, Manjer J, Wirfärt E, Allen NE, Crowe F, Khaw KT, Wareham N, Moskal A, Slimani N, Jenab M, Romaguera D, Mouw T, Norat T, Riboli E, Trichopoulou A. Mediterranean dietary pattern and cancer risk in the EPIC cohort. Br J Cancer. 2011 Apr 26;104(9):1493-9. Epub 2011 Apr 5.17. Appleby PN, Allen NE, Key TJ. Diet, vegetarianism, and cataract risk. Am J Clin Nutr. 2011 May;93 (5):1128-35. Epub 2011 Mar 23.18. http://www.llu.edu/public-health/health/pubs.page?19″ T. COLIN CAMPBELL, CHEN JUNSHI, THIERRY BRUN, BANOO PARPIA, QU YINSHENG, CHEN CHUMMING, and CATHERINE GEISSLER CHINA: FROM DISEASES OF POVERTY TO DISEASES OF AFFLUENCE. POLICY IMPLICATIONS OF THE EPIDEMIOLOGICAL TRANSITION ‘Division of Nutritional Sciences, Cornell University, Ithaca , Institute of Nutrition & Food Hygiene, Chinese Academy of Preventive Medicine, Beijing, ‘Institute Of Mediterranean Agriculture, Montpellier, ‘Department of Food and Nutritional Science, Kings College, University of London. (November 5th, 1991)
20. Ganss C, Schlechtriemen M, Klimek J. Department of Operative and Preventive Dentistry, Dental Clinic, Justus Liebig University, Giessen, Germany.Carolina.Ganss@dentist.med.uni-giessen.de Dental erosions in subjects living on a raw food diet.. Caries Res. 1999;33(1):74-80
21. Gaisbauer M, Langosch A. Klinik in der Stanggass, [Raw food and immunity]. [Article in German]. Berchtesgaden Fortschr Med. 1990 Jun 10;108(17):338-40.
22. 72514 Circulation is published by the American Heart Association. 7272 Greenville Avenue, Dallas, TX
doi: 10.1161/CIRCULATIONAHA.106.176158 Circulation 2006, 114:82-96: originally published online June 19, 2006 American Heart Association – „Consistent with this principle, the AHA recommends that individuals consume a variety of fruits, vegetables, and grain products, especially whole grains; choose fat-free and low-fat dairy products, legumes, poultry, and lean meats; and eat fish, preferably oily fish, at least twice a week“
23. Arnold Ehret Mucusless Diet Healing System: Scientific Method Of Eating Your Way To Health, New York: Ehret Literature Publishing Company Inc, 1953, 1981, 1983, 2008 . Mucusless Diet Healing System: A Scientific Method Of Eating Your Way To Health, USA: Benedict Lust Publishers, 1976. Includes ‘Master Key To Superior Health’. The Definite Cure Of Chronic Constipation, California: ELPC Inc, 1955. Includes Overcoming Constipation Naturally; The Internal Uncleanliness Of Man. Author:Arnold Ehret Die Schleimfreie Heilkost, Taschenbuch, 1990.
24. Arshavir ter Hovannessian (Aterhov), Die Rohkost 1964 – free e-book online
25. Timothy J Key, Paul N Appleby, Gwyneth K Davey, Naomi E Allen, Elizabeth A Spencer and Ruth C Travis
1 From the Cancer Research UK Epidemiology Unit, University of Oxford, United Kingdom.
Mortality in British vegetarians: review and preliminary results from EPIC-Oxford American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 78, No. 3, 533S-538S, September 2003
26. Adolf Just Die Hilfe auf dem Wege! Geistes- und Seelenleben, 1907 ; Der Kampf um die Wahrheit. Die naturgemäße Lebensweise (Erde und Lehm) vor Gericht, 1907 ; Die naturgemäße Heilweise in kurzer Darstellung. Das Heil des Menschen für Leib, Geist und Seele, 1913 ; Die Heilerde, das alte Natur- und Volksheilmittel und seine wunderbaren Heilerfolge bei innerer und äußerer Anwendung. Die ganze wahre naturgemäße Heilweise auf christlicher Grundlage, 1919
27. Heinrich Lahmann Das Luftbad als Heil- und Abhärtungsmittel 1898; Die Diätetische Blutentmischung als Grundursache der Krankheiten 1891 ; Die Kohlensäurestauung in unserem Körper – die wichtigste allgemeine Krankheitsursache 1905
28. Maximillian Oskar Bircher Grundzüge der Ernährungstherapie auf Grund der Energiespannung der Nahrung, Berlin 1903 ; Die Grundlagen unserer Ernährung, Berlin 1921 ; Diätetische Heilbehandlung: Erfahrungen und Perspektiven, Stuttgart 1935 ; Vom Wesen und der Organisation der Nahrungsenergie, Stuttgart 1936
29. Prospective Studies Collaboration, Whitlock G, Lewington S, Sherliker P, Clarke R, Emberson J, Halsey J, Qizilbash N, Collins R, Peto R., Body-mass index and cause-specific mortality in 900 000 adults: collaborative analyses of 57 prospective studies. Lancet. 2009 Mar 28;373(9669):1083-96. Epub 2009 Mar 18. PMID: 19299006
30. JMcCay CM, Crowell MF, Maynard LA. The effect of retarded growth upon the length of life span and upon the ultimate body size. Journal of Nutrition 1935, 10:63-79.
31. Weindruch R, Walford RL., „Dietary restriction in mice beginning at 1 year of age: effect on life-span and spontaneous cancer incidence.“Science, March 12, 1982; 215(4538), pages 1415-8. PMID: 7063854
32. E J Masoro, et al, „Action of food restriction in delaying the aging process„, Proc Natl Acad Sci U S A., 1982 July; 79(13): 4239-4241.
33. Ross MH., Length of life and caloric intake. Am J Clin Nutr. 1972 Aug;25(8):834-8.
34. Bodkin NL, Alexander TM, Ortmeyer HK, Johnson E, Hansen BC. Mortality and morbidity in laboratory-maintained Rhesus monkeys and effects of long-term dietary restriction. J Gerontol A Biol Sci Med Sci. 2003 Mar;58(3):212-9. PMID: 12634286
35. Kalm LM, Semba RD, „They starved so that others be better fed: remembering Ancel Keys and the Minnesota experiment„, J Nutr. 2005 Jun;135(6):1347-52. PMID: 15930436
36. Welle SL, Seaton TB, Campbell RG. „Some metabolic effects of overeating in man„, Am J Clin Nutr. 1986 Dec;44(6):718-24. PMID: 3538842
37.Andersen LB, Schnohr P, Schroll M, Hein HO, All-cause mortality associated with physical activity during leisure time, work, sports, and cycling to work, Arch Intern Med. 2000 Jun 12;160(11):1621-8. PMID: 10847255
38. Holloszy JO, Mortality rate and longevity of food-restricted exercising male rats: a reevaluation. J Appl Physiol. 82:399-403, 1997. It is concluded that 1) moderate caloric restriction combined with exercise does not normally increase the early mortality rate in male rats, 2) exercise does not interfere with the extension of maximal life span by food restriction, and 3) the beneficial effects of food restriction and exercise on survival are not additive or synergistic.
39. Corrada MM, Kawas CH, Mozaffar F, Paganini-Hill A. Association of body mass index and weight change with all-cause mortality in the elderly.Am J Epidemiol. 2006 May 15;163(10):938-49. Epub 2006 Apr 26. PMID: 16641311
40. Luigi Fontana, MD, PhD; Samuel Klein, MD, „Aging, Adiposity, and Calorie Restriction„, JAMA. 2007;297:986-994.
41. Kenneth J. Mukamal; Ichiro Kawachi; Matthew Miller; Eric B. Rimm Body Mass Index and Risk of Suicide Among Men Arch Intern Med.2007;167:468-475.
42. Willcox BJ, Yano K, Chen R, Willcox DC, Rodriguez BL, Masaki KH, Donlon T, Tanaka B, Curb JD., How much should we eat? The association between energy intake and mortality in a 36-year follow-up study of Japanese-American men, J Gerontol A Biol Sci Med Sci., 2004 Aug;59(8):789-95. PMID: 15345727
43. RP Gelber, T Kurth1, JE Manson, JE Buring and JM Gaziano, Body mass index and mortality in men: evaluating the shape of the association,International Journal of Obesity (2007) 31, 1240-1247; PMID: 17342077
44. H Yang, et al., Nutrient-Sensitive Mitochondrial NAD+ Levels Dictate Cell Survival, Cell, Volume 130, Issue 5, September 21, 2007
45. Howitz KT, Bitterman KJ, Cohen HY, Lamming DW, Lavu S, Wood JG, Zipkin RE, Chung P, Kisielewski A, Zhang LL, Scherer B, Sinclair DA. „Small molecule activators of sirtuins extend Saccharomyces cerevisiae lifespan„. Nature. 2003 Sep 11;425(6954):191-6. Epub 2003 Aug 24. PMID 12939617
46.Villareal DT, Fontana L, Weiss EP, Racette SB, Steger-May K, Schechtman KB, Klein S, Holloszy JO., Bone mineral density response to caloric restriction-induced weight loss or exercise-induced weight loss: a randomized controlled trial, Arch Intern Med. 2006 Dec 11-25;166(22):2502-10. PMID: 17159017
47. Nicklas BJ, Wang X, You T, Lyles MF, Demons J, Easter L, Berry MJ, Lenchik L, Carr JJ, Effect of exercise intensity on abdominal fat loss during calorie restriction in overweight and obese postmenopausal women: a randomized, controlled trial. Am J Clin Nutr. 2009 Feb 11. PMID: 19211823
48. Arnold LM, Hudson JI, Hess EV, Ware AE, Fritz DA, Auchenbach MB, Stark LO, Keck PE Jr: Family study of fibromyalgia. Arthritis Rheum 2004,50:944-952. PubMed Abstract | Publisher Full Text
49. Buskila D, Sarzi-Puttini P, Ablin JN: The genetics of fibromyalgia syndrome. Pharmacogenomics 2007, 8:67-74. PubMed Abstract | Publisher Full Text
50. Simms RW, Roy SH, Hrovat M, Anderson JJ, Skrinar G, LePoole SR, Zerbini CA, de Luca C, Jolesz F: Lack of association between fibromyalgia syndrome and abnormalities in muscle energy metabolism. Arthritis Rheum 1994, 37:794-800. PubMed Abstract | Publisher Full Text
51. Yunus MB, Khan MA, Rawlings KK, Green JR, Olson JM, Shah S: Genetic linkage analysis of multicase families with fibromyalgia syndrome. J Rheumatol1999, 26:408-412. PubMed Abstract
52. Bondy B, Spaeth M, Offenbaecher M, Glatzeder K, Stratz T, Schwarz M, de Jonge S, Kruger M, Engel RR, Farber L, Pongratz DE, Ackenheil M: The T102C polymorphism of the 5-HT2A-receptor gene in fibromyalgia. Neurobiol Dis 1999, 6:433-439. PubMed Abstract | Publisher Full Text
53. Gürsoy S, Erdal E, Herken H, Madenci E, Alasehirli B: Association of T102C polymorphism of the 5-HT2A receptor gene with psychiatric status in fibromyalgia syndrome. Rheumatol Int 2001, 21:58-61. PubMed Abstract | Publisher Full Text
54. Gürsoy S, Erdal E, Herken H, Madenci E, Alasehirli B, Erdal N: Significance of catechol-O-methyltransferase gene polymorphism in fibromyalgia syndrome.Rheumatol Int 2003, 23:104-107. PubMed Abstract | Publisher Full Text
55. Offenbaecher M, Bondy B, de Jonge S, Glatzeder K, Kruger M, Schoeps P, Ackenheil M: Possible association of fibromyalgia with a polymorphism in the serotonin transporter gene regulatory region. Arthritis Rheum 1999, 42:2482-2488. PubMed Abstract | Publisher Full Text
56. Gürsoy S: Absence of association of the serotonin transporter gene polymorphism with the mentally healthy subset of fibromyalgia patients. Clin Rheumatol 2002,21:194-197. PubMed Abstract | Publisher Full Text
57. Buskila D, Cohen H, Neumann L, Ebstein RP: An association between fibromyalgia and the dopamine D4 receptor exon III repeat polymorphism and relationship to novelty seeking personality traits. Mol Psychiatry 2004, 9:730-731. PubMed Abstract | Publisher Full Text
58.Yunus MB: Towards a model of pathophysiology of fibromyalgia: aberrant central pain mechanisms with peripheral modulation. J Rheumatol 1992, 19:846-850.PubMed Abstract
59. LENKA J. ZAJIC, An Investigation of Over 500 People Who Have Eaten a Raw Food Diet for Over 2 Years The Iova Source, Iova’s Enlightening Magazine, Raw Food Diet Study, Aug 06http://www.iowasource.com/food/lenkastudy_0806.html