Природа и здравље

Права превенција најчешћих модерних обољења

Фото: Здравље и природа

Иако су главни фактори модерних обољења одавно познати, права превенција се ретко чује у медијима и скоро се уопште не упражњава. А, сви знамо да је боље спречити него лечити. У нашој епохи “после-истине“ манипулације научног знања и диететике се успешно провлаче по социјалним медијима и доприносе ако не директној дезинформацији, онда бар збуњивању и недоумици по питању очувања здравља. Веза између медицине и диететике је у суштини пресечена, пошто наука мора првенствено да служи профиту, чак иако је  Хипократес већ поодавно саветовао да “храна буде твој лек“.

Eво неколико бесплатних савета који могу са се копирају, прослеђују, спасу пуно живота и подигну моментано и трајно животни стандард свакоме ко их следи.

Спречавање високог притиска (хипертоније), инфаркта, можданих удара, АCV…

Сви горе у поднаслову наведени здраствени поремећаји су узрочно повезани и имају исту етиологију – артериосклерозу. То је оштећење артерија које се јавља при неправилној исxрани базираној на животињским, хидролизованим, то јест засићеним мастима, које се одлажу на зидовима артерија, сужавају проток, стварају притисак a понекад пуцају кaд постану склеротичне — тако не могу да хране околно ткиво. Високи притисак је само увод у апоплексију / шлог, инфаркт / срчани удар, парализу… и зато мора обавезно да се спусти испод 140/90 mmHg.

Редовно мерење крвног притиска није превенција, јер онo не спречава појаву  пресије у крвним судовима – онo само надгледа, констатује стање, то јест диагностицира. Представљати дијагностику, као превенцију, јесте криминално деловање медицинске мафије — oна ћути о правилној исxрани и препушта дијететичарима ово поље, a дијатетика не изучава  патогенезу артериослклерозе и њене клиничке консенквенце.

Да би се спречио високи притисак (хипертонија) или се смањила већ постојећа оштећења крвних судова, најважнија је правилна исxрана (1). Студије показују да посна, веганска исxрана базирана на високом уносу свежег воћа и поврћа, и махунастим плодовима који имају и преко 20% протеина (сочивом, леблебијом, пасуљом као заменом меса), најбоље очувава младе артерије.

Код људи где оштећења постоје и притисак се јавио, артерије се могу “прати“ с употребом незасићених биљних уља (маслиново уље из прве механичке пресије; ланеново уље…). 1-2 кашике зрна ланеновог семена се могу додарти у сваку салaту и зубима отворити при жвакању – то је боље него куповно ланеново уље које оксидира чим се отвори иако се држи у фрижидеру и правилно чува. Алкохол такође пере артерије, али његова улога у превенцији није пожељна јер су неуролошки проблеми које и најмања количина ове дроге производи и драстичнији и гори од самог проблема. Саветовати људе да са алкохолом “перу“ артерије јесте такође криминално. Алкохол не само да узрокује неуролошке проблеме, импотенцију/стерилитет јер снижава тестостерон, него је и окидач разних канцерогених обољења. Зависност од алкохола се проучава у психијатрији под насловом “дроге“.

Када срчани мишић не добије снадбевање јер је артерија зачепљена или пукла, онда се говори о инфаркту – уграђивање стента није лек нити превенција, то је само поштапало. Оно не спречава даљу деградацију стања артерија и нове хируршке интервенције. И петоструки бајпаси, којима се хвале наши хирурзи, немају смисла, ако пацијент настави да се даље погрешно храни. Без правилне превенције артериосклерозе и без спознаје узрока проблема, пацијенту ће за неко време, опет, требати други баипаси. То је наравно врло уносни посао. Хуман није.

Кад артиосклеротична артерија пукне у мозгу или је зачепљена имамо мождани инфаркт, апоплексију, шлог по народом речнику. Подизање на ноге и рекуперација неурошких капацитета јесте рехабилитација, али не и лечење.

У лабараторијама, мишеви који се хране свежим, не-куваним воћем и поврћем, живе три пута дуже од оних који добијају јаја са шунком за доручак, печење за ручак и слаткише за вечеру – први, задржавају сјајну длаку и виткост, а други,  постају гојазни и умиру од “модерних“ болести (инфрактa, шлогa… ) као и људи.

Погрешно се хранити па онда цео живот пити лекове са опасним споредним дејствима, оперисати се…- то је модерна медицина без милости, која је једина индустрија која увек успешно повећава свој профит. Наравно, овде је превенција непожељна, јер би угрозила “бизнес здравља.“

У доњим референцијама, налазе се научне студије, које математички тачно доказују благотворно деловање посне, то јест веганске исxране на генерално телесно стање. Нажалост, Интернет је препун са криминалним видееима, лажним доказима и пропаганде против правилне исxране. И нашег најуспешнијег спортисту, веганца Ђоковића, су ућутали по овој теми.

Негативни ефекат пушења на здравље артерија је такође научно доказано. Комбинација пушења и узимања анти-беиби пилуле је изузетно опасна и често води ка акутним зачепљењима чак и великих виталних артерија, што може бити летално.

Чисте артерије су осигурање за здрав и дуг живот, а правилна иsxрана јесте превенција свих артиосклеротичних обољења као што су хипертониа, инфракт, шлог (апоплексиа), хеми-пареза…

Спречавање диабетиса и његових последица: ампутације, слепила, диализе…

Епидемија шећерне болести, диабетиса, захватила је цео западни свет са високом конзумацијом заслађених напитака, слаткиша, индустријски зготовљених јела, пецива… И поред страховитих статистика, агро-алиментарна индустрија злочиначки и даље додаје глукозу, фруктозу, лактозу, сахарозу …(брзо сварљиве или мање брзо сварљиве шећере) чак и у хлеб, чипсове, димљени лосос, сосеве, зачине, готова јела, а не само у слтакише,тако да је немогуће избећи огромне количине заслађивача ако се користи индустријски зготовљена храна. Када је панкреас бомбардован ултра – брзим шећерима (глукоза), по цео дан, онда он постепено губи способност да лучи довољну количину инсулина за снижење концентрације шећера у крви. Тако, крв постаје “гушћа“ и не храни ткива са нормалним протоком – јављају се гангрене, типично дијабетично изумирање ткива, слепило, бубрези отказују… и дијализа или ампутација постају једина нада за продужетак живота.

Овде је превенција опет : правилнa иcxранa, идентична као и у горе наведеним, артериосклеротичним болестима, једино што се морају више контролисати пића. Наравно, чаша воде, увек је боља од било ког другог избора. Неопходно је читати састојке хлеба који купујете – ако, има глукозе, не стављајте га у уста; врло је лако и брзо замесити са водом чисто црно брашно, кукурузно, јечам, овсано, интегрално… по жељеној концентрацији са мало соде биркабоне (не квасац који утиче негативно на старење; наши монаси који живе 1000 година га не употребљавају) и евентуално мало соли (и њу треба избегавати, због непотребног дизања осмотског притиска).

Избегавати бело брашно јер има брзо дејство (високи глицемиски индекс). Било које готово јело са додатком брзог шећера, глукозе, јесте отров. Нарочито је ујутру на гладан стомак опасно бомбардовати панкреас са брзим шећерима које додају у хлеб, намазе, какао-напитке за децу…

Хидратација организма, после ноћног одмора, јесте први акт за добро здравље – дакле, једноставно, пити чисту, добру воду рано ујутру на празан стомак, што oдржава крвне параметре у хармонији. У воду се могу додати само неколико капи свежег лимуна  (само неколоко капи, с времена на време, је довољно). Што касније јести ујутру и осeтети глад око подне – то јесте нормално и здраво. Холивуд је увео неприродан, тежак доручак који трује људе по свету.

Избегавање шећера јесте превенција диабетиса типа 2 који се јављао пре неколико деценија само код старијих особа преко педест година. Данас се диабетес тип 2 јавља код младих, јер запослене мајке све мање кувају и не контролишу састојке  зготовљене, купљених јела. Генетски узрокован диабетес типа 1 се јавља већ код деце и независан је од диете. Међутим, на гене се може утицати храном (погледај научне студије у прилогу).

Спречавање пада тестостерона, импотенције и репродуктивних проблема

Према статистикама, чак половина младих парова има проблема са зачећем новог живота и завијањем дома с колевком. Са скупим прегледима се траже неке ретке патологије, код оба пола, а прећуткује се сасвим гласно, најчешћи узрок  пада тестостерона и оштећења спeрме – алкохол!

Довољно је само месец дана редовно пити средњу количину алкохола која и не доводи до опијања, како би се квалитет сперме преокренуо из здраве, фертилне у неплодну. Веза између пада тестостерона, дакле, плодности и алкохола се криминално прећуткује по свим часописима за здравље, а научне студије које ову колерацију сасвим јасно износе на светло се не објављују. Док млади парови трче од једног до другог “специјалисте“ ово основно знање за плодност им се не даје : да и најмања количина алкохола спушта тестостерон ! Чак и врло мале количине алкохола директно смањују концентранцију тестостерона, а може и да феминизује мушкарце. Ово је реверзибилна реакција, којa се апстиненцијом спонтано поправља (до неког нивоа),

Aлкохол директно делује на производњу мушког хормона који својим анаболистичким дејством даје динамику, физичку снагу мишићима, то јест брзину, потребну агресивност и мушкост. Без тестостерона нема либида, нема жеље за сексом – то је чисто физиолошки закон који стоји у супротности са народним веровањем. Психијатри примају често на своја оделења, мушкарце зависне од алкохола који су постали импотентни при дужој употреби алкохолних пића, па због немогућности односа окривљују супругу, врше насиље а под утицајем овог отрова и често убијају. Они понекад имају и раст груди (гинекомастију) због поремећаја односа мушких и женских хормона. Једино операцијом могу да отклоне овај физички знак импотенције који није тако редак. Постоји и једна врста шизофреније, то јест лудила, које се јавља код зависника од алкохола повезаног са импотенцијом – оно се састоји у неповерљивости према супрузи, која се окривљује са сопствену сексуалну немоћ и која често води до тешких породичних трагедија.

Пушење у комбинацији са алкохолом је нарочито губитачно по плодност код мушкараца, а жене које комбинују цигарету са анти-беиби пилулом, се излажу смртоносним тромбозама.

Са стране женског рода, најчешћи узрок неплодности јесу инфективна запаљења. Oданост партнеру са којим се телесно измењују бактерије, то јест лојалност и чедност јесу најбоља превенција за спречавање стерилитета.  Нарочито, абортус првенца не сме да се практикује, јер може оставити стерилитет као последицу. Друштво би морало да финанцијски, практично помогне младим мајкама да износе трудноћу, продуже своје студије и спознају мајчинство, без обзира на све и сваког, па одрже своју фертилност за неке боље дане : https://borbazaistinu.rs/prakticno-materinstvo/ И црква ту мора да се ангажује са предавањима и помоћи сваке врсте.

Комунизам је разрушио морални поглед на прекид трудноће, тако да првенствено мора да се ради на мењању парадигма на обнови ових вредности постојања живота. То је примарна превенција – она је идеолошка, научна и морална. Сва друга помоћ је секундарна.

Спречавање канцерогених патологија

“Сваки људски организам међу трилионима својих ћелија, увек има бар неколико канцерогених ћелија! То значи, рак је увек присутан а наш физиолошки систем има има своје методе за елиминацију “покварених ћелија“ које то углавном беспрекорно чине, целог живота. Елиминсање погрешно кодираних ћелија рака, врши имунитет, то јест одбрамбени систем организма. Зато, добар имунитет, значи здравље. 3а генерално побољшање имунитета које спречава не само малигна него и многе друге болести потребни су пре свега 1. одмор, 2. правилна исxрана и 3. редукција стреса:

  1. спавати пре 22 сата је врло важно, јер се онда организам најбоље хармонише с мраком, релаксацијом – то гарантује регенерацију биолошког система;  уклонити и најмањи извор светлости, добро замрачити спаваћу собу, помаже мозгу да се “искључи“; угасити ви-фи изворе зрачења…
  2. правилна исxрана подразумева опет већ речено :  уношење велике количине СВЕЖЕГ ВОЋА И ПОВРЋА који обезбеђују висок ниво потребних витамина и минерала за јачање имунитарног система (1); деци увек додати неколико капи лимуна у чашу воде; за доручак је најважније почети дан ca две три чаше воде и са неким воћем који је директно из природе и не-прерађено, не-кувано и не-фермантисано ; за ручак је важно почети јело са свежим салатама зачињеним лимуновим соком и уљем из хладне, механичке пресије (никако рафинисана уља која су токсична); за регенерацију организма који је оштећен, додати у салату проклијале семенке житарица или бадема; за вечеру и између оброка, најбоље, јести орахе, бадеме, лешнике… такође не-прерађене; уносити протеине биљног порекла а не животињског; сочиво, пасуљ, грашак, кукуруз… имају и до 24% протеина који се лако асимилишу. Дакле, јести СИРОВУ, НЕ-ПРЕРАЂЕНУ ХРАНУ БИЉНОГ ПОРЕКЛА у што је могуће већој количини: 70-80 % су ефикасни. Наши стари би рекли – то је пост ! Да, то је пост наших светаца који су углавном постили по целу годину и нису јели чак ни хлеб са квасцем, по Старом Завету, што је тајна и здравља и дуговечности
  3. контролом дисања се може виртуално “прикачити“ на СвеМир и мисаоно моментано прекинути овоземаљске бриге и нервирања – ментално не дозволити да адреналин скаче; испунити плућа и тело са ваздухом / СвеМиром има исти ефект као и бројање до 10 у шкакљивим ситацијама; молитва има исто дејство; стојички прилаз животу помаже; релативизација проблема је увек смирујућа…“ Aвера у Правду и Бога, је најјача сила подсвести.

Глобални окидач свих ракова, јесте алкохол, јер је калоричан па спречава довољан унос здраве хране. Велики број адитива у индустријској храни је такође канцироген – на Интернету се налазе информације о свим Е -бројевима, па се могу избећи

Превенција рака дебелог црева и зашто су месне прерађевине опасне

“Црвено месо, месне прерађевине и димљене рибе, кобасице, месо… су доказани канцерогени које је Светска Здраствена Организација прогласила за окидач рака дебелог црева тек пре неколико година, иако сy све статистике одувек показивале да они народи који не једу месо из обичајних разлога као вегетаријанци / веганци у Индији или сиромашни у Африци, они немају повећану инциденцију колоректалног канцера – КЛИК НА ВЕЗУ :  https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/cancer-carcinogenicity-of-the-consumption-of-red-meat-and-processed-meat (  за превод са francuskog / engleskog користите машину за превођење – КЛИК НА ВЕЗУ : https://translate.google.com/?hl=fr&sl=fr&tl=en&op=translate ).

Осим тога, “месо“ концентрише и радијацију и друге отровне супстанце из околине, јер се налази на врху алиментарне пирамиде. Данас се продају из западних хладњача застареле “резерве“ које немају никакву прехрамбрену вредност. Изгледа, да је бразилска влада увалила нашој мафијашкој влади, преко ЦГ, радиоактивно месо из 1986 године, које јој је Швајцарска “продала“ после Чернобила ! Ко има гајгере, да контролише ниво радијације хране —ако је радиоактивно,  онда долази из бразилских хладњача, смрзнутих од 1986. године.! “ (овај текст под наводима, је цитиран из мог чланка који је скинут са Интернета, пошто су угасили КМновине где је био објављен. Једна лоша, исечена верзија, без линкова постоји на Vesti.rs  У сваком случају, копирајте информације, сачувајте их, ширите их..)

Врло је могуће је да сe паризер управо рекламира као најјефтинији месни производ из овог разлога, јер су наши мафијаши добили “сировину“ од бразилске мафије која швајцарско контаминирано месо ипак није подметнула сопственом народу. Лично сам била у Бразилу, видела са својим очима како је Бразил, један од највећих светских произвођача меса, после Чернобила, увозио месо из Швајцарске, одакле сам побегла управо због радијације. Швајцарска није хтела да својим људима стави на сто радиоактивно месо, од крава које су се на априлско мајским испашама ’86 контаминирале – али нису хтели ни да га баце ! Болесни тврдичлик Швајцараца. Ипак у овој најскупљој земљи света, филе мињон, најфинији делови, коштају и по 100 евра по килограму. Да ли су Бразилци чекали 30 година да радијација неких елемената природно падне на половину ? То не знам, али, они политичари који су ’86. године увезли швајцарско месо, јесу били засигурно мафијаши. И вероватно су необразовани као и наши криминалци, који не знају да неким хемијским елементима емитованим у атмосферу 1986. треба хиљаде година да падну на половину почетне радијације. И не би било чудно да су мафијаши ЦГ-e увeзли месо из Бразила, “из хладњача“, тих истих…

Углавном, све месне прерађивене, препуне конзерванаса, колораната, емулзифијаната, нитрита, животињског мехнички “отклоњеног“ отпада, фекалија… биле свеже или не, треба строго избегавати и никако давати деци. Месне прерађевине су проглашене са разлогом за канцерогене супстанце. Јасна корелација између конзумације црвеног меса и колоректалног канцера је научно доказана. Такође, научни докази постоје и за настанак канцера панреаса и канцера простате, при конзумирању црвеног меса.

Читајте све етикете на купљеним прехрамбеним производима и избегавајте индустријску храну која садржи токсичне адитиве, колоранте, GМО, пестициде… што је листа састојака дужа/неразумљивија, то је производ опаснији. Спремајте домаћу храну у којој знате шта има, а не фабрички паковану где се и говеђе месо данас замењује са коњским да би се увећао профит.

Потребно је и избегавање GMO хране која је доказана као окидач при канцерогенези:

https://www.youtube.com/watch?v=YiHZOF3ovmg

Више од половине земаља ЕU забрањују и производњу и употребу GMO хране. Неке се обавезују да етикетирају генетски модификоване састојке. SAD су пробале да наметну своју не-хуману индустријску производњу GMO хране ЕU без успеха.

Годишња колоскопија, није превенција – то је такође диагностика која може побољшати резулатате хемотерапије у случају да се дијагностицира рани стадиум канцера. Али, права превенција је уношење адекватне, не-токсичне, здраве хране.

Рак плућа

Избегавање пушења али и избегавање становања близу прометних улица, рада са азбестом, уопште загађеног ваздуха, јесте превенција. Радиографије плућа, нису превенција, него дијагностика, а сваки радиолошки преглед се сабира у току живота, па што више радијације, то више инцинденције неоплазми.

Рак грлића материце

Жене инстиктивно избегавају нечистe мушкарцe, јер им од нивоа хигијене сексуалног партнера зависи сам живот – канцерогени вирус живи у смегми око гланса полног органа и неопрани уд, узрокује појаву рака код жене. Вакцина против овог вируса је повезана са доста споредних ефеката. Боље је  избегавање промискуитета који је научно доказан у етиологији канцера грлића материце, али и запаљења која узртукоју стерилитет као и нехигијена при сексуалним односима, где мушкарац мора да опере смегму пре сношаја како би заштитио своју партнерку од рака грлића материце. Проститутке имају највећу инциденцију овог рака.

Рак дојке

Мамографија је агресивни радиолошки преглед који служи дијагностици рака – то није превенција, како се у јавном здрављу лажно представља. Пошто се свако радиоактивно озрачење сабира у току живота, онда што више прегледа, то више опасности по ткиво.

“ У просеку, предвиђа се да ће годишњи скрининг 100.000 жена старости од 40 до 74 године изазвати 125 карцинома дојке (95% интервал поверења [ЦИ]=88–178) што је 16 смртних случајева (95% ЦИ=11–23) у односу на 968 смртних случајева од рака спречене раним откривањем скринингом. Предвиђено је да ће жене изложене 95. перцентилу развити 246 карцинома дојке изазваних зрачењем, што је 32 смртних случајева на 100.000 жена. Предвиђено је да жене са великим грудима које захтевају додатни преглед за комплетан преглед дојке (8% популације) имају већу учесталост и смртност од рака дојке изазваног зрачењем (266 карцинома, 35 смртних случајева на 100.000 жена), у поређењу са женама са малим или просечним грудима ( 113 карцинома, 15 смртних случајева на 100.000 жена). Двогодишњи скрининг почевши од 50 година смањио је ризик од карцинома изазваног зрачењем 5 пута.“

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4878445/#:~:text=Results,by%20early%20detection%20from%20screening.

Иако је радијација сама по себи опасна, дакле има мутагена дејства, швајцарски лекарски одбор је у студији из 2014 закључио да систематска мамографија није добротоворна, али из једног другог разлога : од хиљаду прегледа, само 2 жене откирију правовремено рак, док око стотинак њих добију лажно позитивну дијагнозу и буду подвргнуте  тешким процедурама које су непотребне : https://www.rts.ch/info/sciences-tech/5578725-une-etude-deconseille-les-depistages-systematiques-par-mammographie.html

Оно најважније, што је права превенција рака дојке, нигде се не чује и не пише – то је да жене које рађају младе, доје своје потомство и рађају пуно, оне имају мању инциденцију ове почасти. Највећи проценат рака дојки се налази код калуђерица. Довољно је погледати статистике према професији да би ово изашло на светло. Али, Истина се очигледно скрива.

Женама се намећу све дуже и дуже студије и с тиме одлагање материнства. Социјално се онемогућавају да се остваре као мајке, јер је спој професије и мајчиства скоро неизводљив што ставља жене под страховит притисак. Холивудском пропагандом мајчинство је сведено на задњу рупу на свирали – цела индустрија кинематографије света ради против имиџа мајке. Редовна радијација дојки, опасна сама по себи, јесте логична последица мафијашких медицинских и социјаних мера сотонске данашњице.

Превенција менталних поремећаја

Нажалост, психијатрима у модерним временима, припада улога свештеника. Без појма душе, духа, моралних вредности… они баратају са склепаним тестовима који роботски дефинишу дијанозе и “лече“ са супстанцама чије споредно дејство може бити и сама смрт.

О избегавању психијатријских злодела – овде:

https://borbazaistinu.rs/dr-jasmina-vucic-peev-tragicne-nuspojave-propisanih-psihoaktivnih-lekova/

Превенција Алцхајмерa

Чудотворнa молекулa за спречавање Алцхајмерa постоји у природи и скоро је бесплатна (зато се о њоj ћути, јер се не може профит правити). Једноставно :  једна-две кашичице кокосовог уља / масти узети ујутру на празан стомак. Ово уље/маст (у зависности од амбијетне температуре) јесте засићена маст, опасна за артерије, али мозак је треба. Зато, врло мале количине узимати и чим се осети побољшање, прећи на редовну конзумацију свежег кокосовог ораха.

Превенција катаракта

Ако се погледају кинеске статистике по овом питању, видимо да они скоро не познају ову проблематику. Кинези не пију млеко и не користе млечне производе у исxрани, јер немају ензиме за варење животињског млека – то је разлика. Ово је потврђено и ретким научним студијама које се налазе у дољнем прилогу.

Избегавање животињског млека и млечних продукта, то јест посна или веганска исxрана, јесте права превенција слепила у старости узроковане замућивењам сочива (катаракта).

Превенција болести изазваниx лекарским интервенцијама или упозорење од анти-хумане медицине

Грешке у здравству су водећи узрок смрти и повреда у САД -y : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK225187/  Око 400 000 смртних случајева годишње се ориписује грешкама лекара у САД-y, a 2020. било је 345 000 смртних случајева приписаним ковиду-19. Сматра се да су 10% свих обољења узрокована лекарским интервенцијама (иатрогена обољења).

Већина лекова има опасна споредна дејства. Споредно дејство неких психотропних супстанци јесу и сама смрт (фебрилна) a и самоубиство или масовна убиства, виђена неретко по Америци (  https://ssristories.org ).

Дуплирањем терапија, настају хемијcке смеше у организму које ни лекари не разумеју, јер се неки лекови узајамно поништавају, а неки појачавају. Ове интеракције су цела једна споредна наука којима просечни лекари и не стижу да се баве.

Медицина као практична наука у служби профита, не може и не сме да буде искључиво хумана, јер онда нестаје у банкроту – то је проблем свих проблема. Понекад се неке процедуре, скупље и опасније по здравље намерно приоритетизују – например, радиографија уместо прегледа са ултразвуком који је безопасан. 80% испитаних лекара у једној немачкој студији, никада не би сами себе лечило са хемисјком терапијом коју преписују својим пацијентима.

Најгора медицинска манипулација је вера у спас кроз трансплантацију. Наука јасно показује да је магнетска енергија срца пет хиљада пута јача од мождане. У тој магнетској  енергији се концентрише животна енергија, која после задњег издаха не може да нестане – енергетски закон, потврђен свим емпиријским експериментима. C великом сигурношћу можемо сматрати да живота после живота има. Aко постоји живот после живота, ако наше душе одлазе у вечност, како онда одлазе донатори чије су меморије заробљене у овом свету код примаоца срчаног ткива  ? Остају ли заувек хендикепирани у вечности ? Како ће препознати своје с другог света без сопствене емоцијалне меморије ? Kако душе одлазе код свог Ствараоца, без да могу да се сете ко су и шта су, пошто енергија љубави даље живи на земљи ? Cве док не знамо шта се дешава с душама, да ли живот после живота постоји, нико никада не би смео да донира своје органе.

“Зашто да не дамо органе за трансплантацију?“

https://borbazaistinu.rs/zasto-da-ne-damo-organe-za-transplantaciju/

https://borbazaistinu.rs/ministarstvo-zdravlja-srbije-uvlaci-nas-narod-u-najstrasnije-zivotne-zamke/

Спречавање или олакшавање генетских обољења, артрозе… 

Гени се могу активирати или дезактивирати у зависности од иcxране. Неке ретке студије су показале врло импресивно дејство сирове биљне исxране на артрозу – симптоми могу да се повуку. Постоје и нека ретка сведочења о томе да је могуће и друга “гентски наслеђена“ обољења држати без симптома.

Опште мере за дуговечност и здравље

За дуги и здрав живот, примарно је одржати  витку, младалачку линију. У експериментима је доказано – лагана, хипокалорична исxрана на бази воћа, поврћа, орашчастих плодова, без меса и без животињских продукта, дакле, наш православни пост, што зову веганизмом на Западу, јесте тајна здравља. Нарочито је важно да обим струка не расте. Наравно, правилна исxрана и пост наш православно су одлучујући за добро опште стање телесно и духовно – јести што више могуће, свеже, не-прерађене индустријски хране из непрсканих башта и шетати, у природи, то је превенција над превенцијама.

У стара времена када су људи живели у природним родбинским заједнициама, није се преједало, доручак није ни био познат. Јело се један пут, заједно, око подне, кад је сунце најјаче а Човеку није место на пољу. Месо се јело ретко, 1-2 пута годишње. Морбидна дебљина је била непозната. Ујутру се прало, пила вода и лепо се облачило по нашим словенским просторима да би славио сам Живот. Јело се око подне, један оброк. Индустријализацијом и холувидски филмовима, наметнут је против природе обилан тежак доручак који раднику гарантује довољно калорија за напоран физички посао. У старијим бело-црно филмовима видимо да се дамама које се буде нашминкане у слегентним просторијама, обавезно доноси доручак на послужавнику и оне то као поједу и пре него што изврше физиолошке потребе, што је криминална али ефикасна манипулација.

Избегавати сваки стрес, свако дерање, свако нервирање и окренути тешкоће на шалу, па са контролом дисања, бројањем до 10… спречити или смањити погубне хормонске реакције, које изазивају болести и скраћују живот. Изградња породице у љубави – то је најбоље животно осигурање .

Прање тела је најбоље вршити са морском соли која има дејство пилинага, природне дезинфекције и освежења. Сапуни и желеви са нано-партикулама могу проћи кроз кожу и њихова дејства нису позната.

Међутим, највећа ментална снага долази из вере, било то вера у Правду, у Истину, у Бога… јер онај ко стоји у Истини, јесте неизмерно јак, без обзира на привид и он постаје моћан ко-креатор реалитета.

“Бесплатни“ прегледи који се нуде данас по Србији служе само за констатацију стања, а не правој превенцији. Највероватније је да преко понуђених лекарских испитивања, ЕU статистички надгледа дејство радијације, то јест, дејство  бомби из 1999 на нашу популацију. Могуће је и да прате ефекте нетестираних mRNA-“ вакцина “ које су у суштини генска терапија  јер се подаци предају швајцарским државним органима, док се наши држе у мраку. Грубо речено, служимо им уместо заморчића у лабараторији за експериментисање, па мере хормоне нашиx штитних жлезда из чисто научних интереса који немају везе са хуманитетом и људскости.

Владари света, психопате, су саградили током миленијума један бездушан, насилнички, сатански систем који је базиран на манипулацији и на апсолутној потреби прављења профита – ко не прави профит, тај пропада ! Зато медицина не лечи, него залечује и што дуже “лечи“ то је “напреднија“ и више зарађује.

Генуина бесплатност разбија њихов глобалан систем базиран на профиту, где се за све плаћа — чак и за знање ! Ето, сада и овде, бесплатног знања које може да учини да нам лекари више неће бити потребни, него само хирурзи, за несреће. У исто време, свест о даровању знања, јесте највећа сила који може да промени цео свет. Када човек ради да би даровао роду свом, онда он нема потребе за корупцијом, скривањем знања, зарадом… Цео социјални систем може да оздрави ако почнемо да се дарујемо уместо да једни другима намећемо узимање профита. Кад је све бесплатно, даровано – нема крађе.. јер се не могу красти бесплатне ствари!Све постаје ДАР – ПОКЛОН. Тако, човек може бити Човек. Љубав може бити искрена. Све долази на своје место. Убијмо профит. Почнимо са малим даровима људскости који су ионако бесплатни. Наши стари су имали обичај да иду у МОБУ – то јест да раде за комшију, удовицу са малом чељади, за заједницу… ова дарежљивост, људскост је уписана у нашим генима. Ми можемо да будемо носиоци неке нове, боље структуре. Као први корак, садимо бесплатно воће и поврће на сваком ћошку, на герилски начин и стварајмо бесплатну храну која је база суверености. Када имамо бесплатну храну, која нас чини јаким и здравим – онда можемо да стваримо и бесплатне услуге, сами да поучавамо омладину а да не делегујемо у руке сатаниста нашу децу на “едукацију“; онда можемо да се понашамо као суверени. Башта са бесплатним плодовима, јесте рај.

Покрет МОБА је почео да ствара друштво по овим принципима —без политичира и без вођа, овај покрет се базира на суверености, урођеној дарежљивости и хуманости свакога од нас. Стварајмо бесплатност, да би срушили њихов сатански систем који нас осиромашује, поробљава, вара, обезвређује… Yзмимо сами у своје руке свој свој урођени СУВЕРЕНИТЕТ !

“Нека борба буде непрестана“

Свима с благословом,

Др мед Јасмина Вучић Пеев

у срБској 7533. години, у листопаду, 8-ог

Мој докторски рад из неурохирургије објављен као Google-књига a и у Harvard’s librery ::

https://books.google.pt/books/about/Langzeitergebnisse_nach_Frueh_und_Spaeto.html?id=rd7yNwAACAAJ&redir_esc=y

Моја немачка диплома лекара:

https://www.archivportal-d.de/item/Q7QIFGHFYE2TLUFXLINLTV4KJLSQNLJ3?query=Gabriel+Uhlich&isThumbnailFiltered=false&rows=20&offset=0&viewType=list&hitNumber=8

С обзиром да издајничка влада мафијаша АV-a има средства да плаћа криминалце да фабрикују видее на Youtube-y са лажним информацијама о мени и мојој породици и да чак плаћа Google да се такве информације пласирају на врх претраге, док се моје дипломе, радови и чланци, блокирају – прилажем горње линкове који излазе на другим претражним машинима и који сведоче о мојим компетенцијима

  1.  Др мед Јасмина Вучић-Пеев: Шта је то исправна исxрана?

https://borbazaistinu.rs/dr-med-jasmina-vucic-peev-sta-je-to-ispravna-isxrana/

Научна литература која доказује да посна храна не производи ни дијабетес, ни кардоиваскуларне болести, ни катаракт, ни хипертонију… 

1. Corinna Koebnick, Ada L. Garcia, Pieter C. Dagnelie, Carola Strassner, Jan Lindemans, Norbert Katz, Claus Leitzmann and Ingrid Hoffmann Dietary Fibre and the Metabolic Syndrome Group, German Institute of Human Nutrition, Potsdam-Rehbruecke, D-14558 Nuthetal, Germany;; * Department of Epidemiology, Maastricht University, Maastricht, The Netherlands;; † Institute of Nutritional Science, University of Giessen, D-35392 Giessen, Germany;; ** Erasmus University Medical Center Rotterdam, The Netherlands; and; ‡ Institute of Clinical Chemistry, University of Giessen, Germany, D-35392 Giessen, Germany koebnick@mail.dife.deLong-Term Consumption of a Raw Food Diet Is Associated with Favorable Serum LDL Cholesterol and Triglycerides but Also with Elevated Plasma Homocysteine and Low Serum HDL Cholesterol in Humans The American Society for Nutritional Sciences J. Nutr. 135:2372-2378, October 2005Human Nutrition and Metabolism
2. Maike Groeneveld, Dissertation, Gießen 1994, http://www.uni-giessen.de/fbr09/nutr-ecol/veroe_dissgroe.php
3. Key TJAppleby PNSpencer EATravis RCAllen NEThorogood MMann JI.
Cancer Epidemiology Unit, Nuffield Department of Clinical Medicine, University of Oxford, Oxford, UK. tim.key@ceu.ox.ac.uk Cancer incidence in British vegetarians. 2009 Jul 7;101(1):192-7. Epub 2009
4. Link LBHussaini NSJacobson JS Columbia University, Mailman School of Public Health, 722 West 168th Street, New York, NY 10032, USA.LBL10@columbia.edu Change in quality of life and immune markers after a stay at a raw vegan institute: a pilot study Jun;16(3):124-30. Epub 2008 Apr 8.
5.. Rauma ALNenonen MHelve THänninen O. Department of Clinical Nutrition, University of Kuopio, Finland. Effect of a strict vegan diet on energy and nutrient intakes by Finnish rheumatoid patientsEur J Clin Nutr. 1993 Oct;47(10):747-9. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8269890
6. Donaldson MSSpeight NLoomis S. Hallelujah Acres Foundation, Shelby, NC, USA. michael@hacres.com Fibromyalgia syndrome improved using a mostly raw vegetarian diet: an observational study. BMC Complement Altern Med. 2001;1:7. Epub 2001 Sep 26
7. Fontana LShew JLHolloszy JOVillareal DT. Section of Applied Physiology, Division of Geriatrics and Nutritional Science, Department of Internal Medicine, Washington University School of Medicine, St Louis, MO 63110, USA. lfontana@im.wustl.edu Arch Low bone mass in subjects on a long-term raw vegetarian diet . Intern Med. 2005 Mar 28;165(6):684-9.
8. New SA. Centre for Nutrition and Food Safety, School of Biomedical and Molecular Sciences, University of Surrey, GU2 7XH, Guildford, UK.s.new@surrey.ac.uk Osteoporos Int. . Do vegetarians have a normal bone mass? 2004 Sep;15(9):679-88. Epub 2004 Jul 16
9. Peltonen RLing WHHänninen OEerola E. Department of Medical Microbiology, Turku University, Finland. An uncooked vegan diet shifts the profile of human fecal microflora: computerized analysis of direct stool sample gas-liquid chromatography profiles of bacterial cellular fatty acidsAppl Environ Microbiol. 1992 Nov;58(11):3660-6.
10. LAWRENCE ERLBAUM Nutrition and Cancer (2003) , Volume: 46, Issue: 2, Pages: 131-137, PubMed14690788
11. Hänninen ONenonen MLing WHLi DSSihvonen L. Department of Physiology, University of Kuopio, Finland. Effects of eating an uncooked vegetable diet for 1 week.. Appetite. 1992 Dec;19(3):243-54.
12. Hänninen ORauma ALKaartinen KNenonen M. Department of Physiology, University of Kuopio, Finland. Vegan diet in physiological health promotionActa Physiol Hung. 1999;86(3-4):171-80.
13. Esther Mateike at IOS Press, mateike@iospress.nl Institute of Biochemistry and Molecular Biology I of the Heinrich-Heine University, Düsseldorf, Germany, High fruit and vegetable intake positively correlated with antioxidant status and cognitive performance in healthy subjectsAugust 2009, Journal of Alzheimer’s Disease
14. . Ornish DMagbanua MJWeidner GWeinberg VKemp CGreen CMattie MDMarlin RSimko JShinohara KHaqq CMCarroll PR. Department of Urology, The Helen Diller Family Comprehensive Cancer Center, University of California, 2340 Sutter Street, San Francisco, CA 94115, USA. Changes in prostate gene expression in men undergoing an intensive nutrition and lifestyle intervention Proc Natl Acad Sci U S A. 2008 Jun 17;105(24):8369-74.Epub 2008 Jun 16
15. Crowe FL, Appleby PN, Allen NE, Key TJ. Diet and risk of diverticular disease in Oxford cohort of European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC): prospective study of British vegetarians and non-vegetarians . A vegetarian diet may protect against a common bowel disorder BMJ. 2011 Jul 19;343:d4131. doi: 10.1136/bmj.d413116. Couto E, Boffetta P, Lagiou P, Ferrari P, Buckland G, Overvad K, Dahm CC, Tjønneland A, Olsen A, Clavel-Chapelon F, Boutron-Ruault MC, Cottet V, Trichopoulos D, Naska A, Benetou V, Kaaks R, Rohrmann S, Boeing H, von Ruesten A, Panico S, Pala V, Vineis P, Palli D, Tumino R, May A, Peeters PH, Bueno-de-Mesquita HB, Büchner FL, Lund E, Skeie G, Engeset D, Gonzalez CA, Navarro C, Rodríguez L, Sánchez MJ, Amiano P, Barricarte A, Hallmans G, Johansson I, Manjer J, Wirfärt E, Allen NE, Crowe F, Khaw KT, Wareham N, Moskal A, Slimani N, Jenab M, Romaguera D, Mouw T, Norat T, Riboli E, Trichopoulou A. Mediterranean dietary pattern and cancer risk in the EPIC cohort. Br J Cancer. 2011 Apr 26;104(9):1493-9. Epub 2011 Apr 5.17. Appleby PN, Allen NE, Key TJ. Diet, vegetarianism, and cataract riskAm J Clin Nutr. 2011 May;93 (5):1128-35. Epub 2011 Mar 23.18. http://www.llu.edu/public-health/health/pubs.page?19″ T. COLIN CAMPBELL, CHEN JUNSHI, THIERRY BRUN, BANOO PARPIA, QU YINSHENG, CHEN CHUMMING, and CATHERINE GEISSLER CHINA: FROM DISEASES OF POVERTY TO DISEASES OF AFFLUENCE. POLICY IMPLICATIONS OF THE EPIDEMIOLOGICAL TRANSITION ‘Division of Nutritional Sciences, Cornell University, Ithaca , Institute of Nutrition & Food Hygiene, Chinese Academy of Preventive Medicine, Beijing, ‘Institute Of Mediterranean Agriculture, Montpellier, ‘Department of Food and Nutritional Science, Kings College, University of London. (November 5th, 1991)
20. Ganss CSchlechtriemen MKlimek J. Department of Operative and Preventive Dentistry, Dental Clinic, Justus Liebig University, Giessen, Germany.Carolina.Ganss@dentist.med.uni-giessen.de Dental erosions in subjects living on a raw food diet.Caries Res. 1999;33(1):74-80
21. Gaisbauer MLangosch A. Klinik in der Stanggass, [Raw food and immunity]. [Article in German]. Berchtesgaden Fortschr Med. 1990 Jun 10;108(17):338-40.
22. 72514 Circulation is published by the American Heart Association. 7272 Greenville Avenue, Dallas, TX
doi: 10.1161/CIRCULATIONAHA.106.176158 Circulation 2006, 114:82-96: originally published online June 19, 2006 American Heart Association – „Consistent with this principle, the AHA recommends that individuals consume a variety of fruits, vegetables, and grain products, especially whole grains; choose fat-free and low-fat dairy products, legumes, poultry, and lean meats; and eat fish, preferably oily fish, at least twice a week“
23. Arnold Ehret Mucusless Diet Healing System: Scientific Method Of Eating Your Way To Health, New York: Ehret Literature Publishing Company Inc, 1953, 1981, 1983, 2008 . Mucusless Diet Healing System: A Scientific Method Of Eating Your Way To Health, USA: Benedict Lust Publishers, 1976. Includes ‘Master Key To Superior Health’. The Definite Cure Of Chronic Constipation, California: ELPC Inc, 1955. Includes Overcoming Constipation Naturally; The Internal Uncleanliness Of Man. Author:Arnold Ehret Die Schleimfreie Heilkost, Taschenbuch, 1990.
24. Arshavir ter Hovannessian (Aterhov), Die Rohkost 1964 – free e-book online
25. Timothy J Key, Paul N Appleby, Gwyneth K Davey, Naomi E Allen, Elizabeth A Spencer and Ruth C Travis
1 From the Cancer Research UK Epidemiology Unit, University of Oxford, United Kingdom.
Mortality in British vegetarians: review and preliminary results from EPIC-Oxford American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 78, No. 3, 533S-538S, September 2003
26. Adolf Just Die Hilfe auf dem Wege! Geistes- und Seelenleben, 1907 ; Der Kampf um die Wahrheit. Die naturgemäße Lebensweise (Erde und Lehm) vor Gericht, 1907 ; Die naturgemäße Heilweise in kurzer Darstellung. Das Heil des Menschen für Leib, Geist und Seele, 1913 ; Die Heilerde, das alte Natur- und Volksheilmittel und seine wunderbaren Heilerfolge bei innerer und äußerer Anwendung. Die ganze wahre naturgemäße Heilweise auf christlicher Grundlage, 1919
27. Heinrich Lahmann Das Luftbad als Heil- und Abhärtungsmittel 1898; Die Diätetische Blutentmischung als Grundursache der Krankheiten 1891 ; Die Kohlensäurestauung in unserem Körper – die wichtigste allgemeine Krankheitsursache 1905
28. Maximillian Oskar Bircher Grundzüge der Ernährungstherapie auf Grund der Energiespannung der Nahrung, Berlin 1903 ; Die Grundlagen unserer Ernährung, Berlin 1921 ; Diätetische Heilbehandlung: Erfahrungen und Perspektiven, Stuttgart 1935 ; Vom Wesen und der Organisation der Nahrungsenergie, Stuttgart 1936
29. Prospective Studies Collaboration, Whitlock G, Lewington S, Sherliker P, Clarke R, Emberson J, Halsey J, Qizilbash N, Collins R, Peto R., Body-mass index and cause-specific mortality in 900 000 adults: collaborative analyses of 57 prospective studies. Lancet. 2009 Mar 28;373(9669):1083-96. Epub 2009 Mar 18. PMID: 19299006
30. JMcCay CM, Crowell MF, Maynard LA. The effect of retarded growth upon the length of life span and upon the ultimate body sizeJournal of Nutrition 1935, 10:63-79.
31. Weindruch R, Walford RL., „Dietary restriction in mice beginning at 1 year of age: effect on life-span and spontaneous cancer incidence.“Science, March 12, 1982; 215(4538), pages 1415-8. PMID: 7063854
32. E J Masoro, et al, „Action of food restriction in delaying the aging process„, Proc Natl Acad Sci U S A., 1982 July; 79(13): 4239-4241.
33. Ross MH., Length of life and caloric intakeAm J Clin Nutr. 1972 Aug;25(8):834-8.
34. Bodkin NL, Alexander TM, Ortmeyer HK, Johnson E, Hansen BC. Mortality and morbidity in laboratory-maintained Rhesus monkeys and effects of long-term dietary restrictionJ Gerontol A Biol Sci Med Sci. 2003 Mar;58(3):212-9. PMID: 12634286
35. Kalm LM, Semba RD, „They starved so that others be better fed: remembering Ancel Keys and the Minnesota experiment„, J Nutr. 2005 Jun;135(6):1347-52. PMID: 15930436
36. Welle SL, Seaton TB, Campbell RG. „Some metabolic effects of overeating in man„, Am J Clin Nutr. 1986 Dec;44(6):718-24. PMID: 3538842
37.Andersen LB, Schnohr P, Schroll M, Hein HO, All-cause mortality associated with physical activity during leisure time, work, sports, and cycling to workArch Intern Med. 2000 Jun 12;160(11):1621-8. PMID: 10847255
38. Holloszy JO, Mortality rate and longevity of food-restricted exercising male rats: a reevaluation. J Appl Physiol. 82:399-403, 1997. It is concluded that 1) moderate caloric restriction combined with exercise does not normally increase the early mortality rate in male rats, 2) exercise does not interfere with the extension of maximal life span by food restriction, and 3) the beneficial effects of food restriction and exercise on survival are not additive or synergistic.
39. Corrada MM, Kawas CH, Mozaffar F, Paganini-Hill A. Association of body mass index and weight change with all-cause mortality in the elderly.Am J Epidemiol. 2006 May 15;163(10):938-49. Epub 2006 Apr 26. PMID: 16641311
40. Luigi Fontana, MD, PhD; Samuel Klein, MD, „Aging, Adiposity, and Calorie Restriction„, JAMA. 2007;297:986-994.
41. Kenneth J. Mukamal; Ichiro Kawachi; Matthew Miller; Eric B. Rimm Body Mass Index and Risk of Suicide Among Men Arch Intern Med.2007;167:468-475.
42. Willcox BJ, Yano K, Chen R, Willcox DC, Rodriguez BL, Masaki KH, Donlon T, Tanaka B, Curb JD., How much should we eat? The association between energy intake and mortality in a 36-year follow-up study of Japanese-American menJ Gerontol A Biol Sci Med Sci., 2004 Aug;59(8):789-95. PMID: 15345727
43. RP Gelber, T Kurth1, JE Manson, JE Buring and JM Gaziano, Body mass index and mortality in men: evaluating the shape of the association,International Journal of Obesity (2007) 31, 1240-1247; PMID: 17342077
44. H Yang, et al., Nutrient-Sensitive Mitochondrial NAD+ Levels Dictate Cell SurvivalCell, Volume 130, Issue 5, September 21, 2007
45. Howitz KT, Bitterman KJ, Cohen HY, Lamming DW, Lavu S, Wood JG, Zipkin RE, Chung P, Kisielewski A, Zhang LL, Scherer B, Sinclair DA. „Small molecule activators of sirtuins extend Saccharomyces cerevisiae lifespan„. Nature. 2003 Sep 11;425(6954):191-6. Epub 2003 Aug 24. PMID 12939617
46.Villareal DT, Fontana L, Weiss EP, Racette SB, Steger-May K, Schechtman KB, Klein S, Holloszy JO., Bone mineral density response to caloric restriction-induced weight loss or exercise-induced weight loss: a randomized controlled trialArch Intern Med. 2006 Dec 11-25;166(22):2502-10. PMID: 17159017
47. Nicklas BJ, Wang X, You T, Lyles MF, Demons J, Easter L, Berry MJ, Lenchik L, Carr JJ, Effect of exercise intensity on abdominal fat loss during calorie restriction in overweight and obese postmenopausal women: a randomized, controlled trialAm J Clin Nutr. 2009 Feb 11. PMID: 19211823
48. Arnold LM, Hudson JI, Hess EV, Ware AE, Fritz DA, Auchenbach MB, Stark LO, Keck PE Jr: Family study of fibromyalgia. Arthritis Rheum 2004,50:944-952. PubMed Abstract | Publisher Full Text
49. Buskila D, Sarzi-Puttini P, Ablin JN: The genetics of fibromyalgia syndrome. Pharmacogenomics 2007, 8:67-74. PubMed Abstract | Publisher Full Text
50. Simms RW, Roy SH, Hrovat M, Anderson JJ, Skrinar G, LePoole SR, Zerbini CA, de Luca C, Jolesz F: Lack of association between fibromyalgia syndrome and abnormalities in muscle energy metabolism. Arthritis Rheum 1994, 37:794-800. PubMed Abstract | Publisher Full Text
51. Yunus MB, Khan MA, Rawlings KK, Green JR, Olson JM, Shah S: Genetic linkage analysis of multicase families with fibromyalgia syndrome. J Rheumatol1999, 26:408-412. PubMed Abstract
52. Bondy B, Spaeth M, Offenbaecher M, Glatzeder K, Stratz T, Schwarz M, de Jonge S, Kruger M, Engel RR, Farber L, Pongratz DE, Ackenheil M: The T102C polymorphism of the 5-HT2A-receptor gene in fibromyalgia. Neurobiol Dis 1999, 6:433-439. PubMed Abstract | Publisher Full Text
53. Gürsoy S, Erdal E, Herken H, Madenci E, Alasehirli B: Association of T102C polymorphism of the 5-HT2A receptor gene with psychiatric status in fibromyalgia syndrome. Rheumatol Int 2001, 21:58-61. PubMed Abstract | Publisher Full Text
54. Gürsoy S, Erdal E, Herken H, Madenci E, Alasehirli B, Erdal N: Significance of catechol-O-methyltransferase gene polymorphism in fibromyalgia syndrome.Rheumatol Int 2003, 23:104-107. PubMed Abstract | Publisher Full Text
55. Offenbaecher M, Bondy B, de Jonge S, Glatzeder K, Kruger M, Schoeps P, Ackenheil M: Possible association of fibromyalgia with a polymorphism in the serotonin transporter gene regulatory region. Arthritis Rheum 1999, 42:2482-2488. PubMed Abstract | Publisher Full Text
56. Gürsoy S: Absence of association of the serotonin transporter gene polymorphism with the mentally healthy subset of fibromyalgia patients. Clin Rheumatol 2002,21:194-197. PubMed Abstract | Publisher Full Text
57. Buskila D, Cohen H, Neumann L, Ebstein RP: An association between fibromyalgia and the dopamine D4 receptor exon III repeat polymorphism and relationship to novelty seeking personality traits. Mol Psychiatry 2004, 9:730-731. PubMed Abstract | Publisher Full Text
58.Yunus MB: Towards a model of pathophysiology of fibromyalgia: aberrant central pain mechanisms with peripheral modulation. J Rheumatol 1992, 19:846-850.PubMed Abstract
59. LENKA J. ZAJIC, An Investigation of Over 500 People Who Have Eaten a Raw Food Diet for Over 2 Years The Iova Source, Iova’s Enlightening Magazine, Raw Food Diet Study, Aug 06http://www.iowasource.com/food/lenkastudy_0806.html

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!