Мишљења

Позивам све слободољубиве грађане да устанемо против фашизма који је почео да се уводи у Србији!

Влада и Кризни штаб су донели одлуку да је потребна пропусница за улазак у угоститељске објекте после 22:00ч. То је добро познат принцип куване жабе. Данас од 22:00ч, после од 16:00ч, па ће после бити потребно да би се уопште ушло у угоститељске објекте, да би на крају овај аусвајс био потребан за улазак у продавнице и на радна места. Ово је директан ударац на младе, на њихово здравље и будућност, будући да једино млади иду у кафиће у ова доба. На тај начин се постепено терају становници ове земље да примају у себе непознате супстанце које су код многих изазвале страшне нус појаве. Уз све то тако натерани да потписују како произвођач не одговара ако им се нешто деси, већ су сами одговорни.

Е па неће моћи! Доста више! Ако се овај вид фашизма не ишчупа у корену узеће маха и тешко нама. Лепо је рекао Меша Селимовић: „Бој се овна, бој се говна, а кад ћу живјети“! Доста смо се бојали и овнова и измета од људи. Ово је кап која је прелила чашу. Свака част Београђанима они тренутно протестују. Само бих им предложио повремено праве и неки протест испред кућа где живе савремени нам фашисти Кон, Кисићка итд.

Ја сам тек од следећег месеца у Бг-у, па не бих да гледам скрштених руку како нас окупирају. Зато позивам пожешку омладину да ми се јави у инбокс, ако је заинтересована за мој предлог, да се организујемо и организовано се распоредимо по пожешким кафићима у суботу у 22:00ч. Позивам и омладину из других градова. Ако на миран начин изразимо колективну грађанску непослушност од њихових покушаја нема ништа. Тим пре што су на пролеће опет избори. Нека се свако окрене око себе и схватиће да нема ко да се бори за нашу слободу до нас самих. Ни наши преци нису чекали да им неко донесе слободу, већ су се крваво борили за њу. Ми не морамо да проливамо крв, потребно је да издвојимо пар вечери и да ширимо идеју о колективној непослушности. Није много, а животно је важно, ако то сада не схватимо после ће бити касно.

На слици нацистички аусвајс, као пример како ће изгледати у будућности наши савремени аусвајси.

Аутор: Милан Бојић, историчар

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!