Породица и школа

“Потпуно лишавање родитељског права“ – каква монструозна правна формулација!!!

Као прво, однос родитељ-дете није заснован на некаквом “праву“, већ на најпримарнијој биологији, односно нераскидивој крвној и душевној вези. Монструозна је замисао да се та веза може кидати у име било ког “права“. Чуј да држава себи даје за право да некоме додељује или одузима “родитељско право“!?! Може ли се замислити грђи тоталитаризам, незапамћен у историји!!!

Дете се уби од плача за мајком или оцем, а ти као поступаш “у његовом најбољем интересу“ тако што га на силу одвлачиш од њих и дајеш у неповрат ко зна коме и ко зна где?! Душевно и психолошки га трајно обогаљујеш, чиниш несрећним за сва времена, са идиотским образложењем “неадекватних услова за раст и развој детета“?!

Откад је то сиромаштво постало кривично дело?

И које то богатство, који малограђански комфор, који јебени “адекватни услови“ детету могу надоместити родитеље? Откуд продор болесне капиталистичке логике чак и у раван најпримарнијег крвног сродства и биолошких веза?!? Јесмо ли постали баш толика материјалистичка стока, демони у људском обличју?!?

Јутрос, док сам био покојној мајци на задушницама, мимоишао сам Циганку са малим Циганчетом, који су седели на трави и из кеса вадили и сортирали храну покупљену са гробова. Услови за развој детета крајње “’неадекватни“, али шта с тим? И сиромаштво је за људе, и оно има своје лепоте! Дечачић је изгледао ведро и весело, живо је причао са мајком, нечему су се обоје смејали. Породична идила такорећи, коју сад треба да оскрнави неки социјални радник или било који институционални демон са причом о јебеним “правима“ – родитељским или дечијим, свеједно. Када би неко дошао да одузме тог Циганчића због “неадекватних услова“ први бих се томе супротставио. Родитељи су за дете незамењиви, и најгори живот са њима лепши је од најбољег живота без њих.

Не постоји никакво ни родитељско ни дечије “право“, однос родитељ-дете је чиста биологија, као такав апсолутно неприкосновен и неповредив, те се не може третирати у домену неког формалног “права“ нити стављати под надзор државних чиновника у име било којих “хуманих“ разлога.

Аутор: Светислав Пушоњић

https://www.facebook.com/reel/907306880876984

НОВИ ПРОТЕСТ У ПОНЕДЕЉАК 11. 3. 2024. у 11:00 ЧАСОВА У НОВОМ САДУ ИСПРЕД ТУЖИЛАШТВА!

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!