Црква

Пост не значи уздржање од исповедања Православе вере

Има на жалост неки од православних који говоре не осуђујте сада папу, патријарха и владике пост је па није лепо. Слава Богу нисам их ја никад осуђивао. Опростите да будем јаснији, ја их директно оптужујем да је папа антихристов слуга и јеретик да је лажни патријарх Порфирије вук у јагњећој кожи, лукави јеретик екумениста и да су многе владике јеретици екуменисти.

Пост не значи уздржање од исповедања Божије Светоотачке Православне Истине, јер Истина Пут Живот и Православна Црква је Сам Господ наш Исус Христос. Владике које служе Господу у Апостолским чиновима док исповедају тачно Православну веру и светоотачке православне догмате и каноне без и трунке измене они су наши добри пастири. И ми смо их дужни са љубављу слушати, али ако  владика проповеда јерес и и учи народ да треба и они да јеретичко екуменистички верују од таквих треба бежати што даље и њихове благослове и савете нипошто нетреба примати и слушати.

Ако сумњате у моје добре намере, питајте патријарха и владике да вам јавно одговоре пред народом, да исповеде да је папа јеретик, а паписти јеретици.  То од њега и многих владика никад нећете чути, него неке увијене одговоре “па знате ово оно“. Православни епископ ће одмах да вам одговори од срца да су папа и екуменисти јеретици.  Екуменисти у СПЦ су се лукаво посакривали под православне мантије.

Ало желите да видите ко је екумениста од Владика, свештеника и од монаха питајте га пред више људи да исповеди да је папа јеретик, а екуменисти свејеретици како исповеда Свети Јустин Ћелијски. Тако ће те се сами на делу уверити ко је екумениста а ко не. На жалост има и они који су уцењени или из страха због гоњења не разобличавају екуменисте јеретике. Мисле да са тим добро раде, ћуте нису са екуменистима и остајемо Православни. Ово говорим о свештеним лицима Православне Цркве јер би они требали да буду у првом редовима у Христовој војсци у одбрани Православне Цркве и њених Светих догмата. За њих је Свети Григорије Богослов рекао: “Ћутањем се издаје Бог!“

Оци дођите себи нису то само  речи на папиру па одоше у ветар, то су ВЕЧНЕ РЕЧИ-ВЕЧНОГА И ЖИВОГА БОГА која воде човека у ЖИВОТ ВЕЧНИ. Данас свака српска светосавска душа бира којим ће се определити Царству, да ли земаљском царству које је замалено време или као што су нам наши Свети Оци оставили утабан и јасан светосавски пут. Пут којим је ишао и наш Свети и Богом благословени Великомученик Цар Лазар који је изабрао за сав светосавски народ пут који води у Царство Небеско. Заједно са Косовским мученицима данас и ми бранимо Светосавско Косово, Светосавски Цркву, Светосавску Србију, и Светосавски народ. Зависи од сваког понаособ, ми данас и убудуће бирамо пут за нас и за наше  покољење. Никога на силу нити могу, нити желим да присилим да иде нашим путем светосавским, само од срца предлажем.  Светосавски пут је трновит и узан, али води у живот вечни. Екуменисти иду путем широким и удобним, али тај пут води директно у дубине вечнога ада. Ми Православни Светосавци сејемо Божије семе (Реч Божија) а од земље (Душе) зависи да ли ће то семе да проклија или неће. Амин!

Христос Воскресе
Господ Спаситељ
Долазећи Судија
Победитељ

Аутор: инок Дамјан Света Гора

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!