Мишљења

Последице Вучићеве одбране територијалног интегритета Украјине

Фото: printscreen/instagram/buducnostsrbijeav; AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

1. Очување Косова и Метохије у саставу Србије нема везе са одбраном некаквог апстрактног начела поштовања територијалног интегритета, већ са одбраном конкретног обавезујућег међународноправног акта – Резолуције 1244 – коју Вучић не сме да помене, као и повратком атрибута суверености на КиМ које је Вучић предао противуставним Бриселским споразумом.

2. Позивање на некакву мистичку светост начела поштовања територијалног интегритета представља директну негацију права српског народа у Републици Српској на самоопредељење и присаједињење Србији.

З. Позивање на поштовање начела територијалног интегритета представља заправо позив на поштовање Броз-Бадинтер граница које су наметнуте српском народу, како би спречиле државно уједињење Србије, Црне Горе и Републике Српске.

4. Позивање на поштовање територијалног интегритета Украјине директно угрожава кључни, витални спољнополитички интерес Србије и Републике Српске – најближу сарадњу са Руском Федерацијом. Вучић је у Атини потписао у име Србије Декларацију која Русију квалификује као агресора, а руско политичко и војно руководство као извршиоце најтежих кривичних дела.

Српском и руском народу је почетком деведесетих година прошлог века онемогућено, вољом САД и његових сателита, да остваре право на самоопредељење и уједињење.  Зато српска и руска држава треба да буду последњи заштитници некаквих међународноправних начела која везују њихову националну акцију.

Аутор: Зоран Чворовић

Извор: Покрет за одбрану КиМ

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!