Свет

Посланица парламента ЕУ: Док траје пандемија, Србима се на Косову пале куће! Шта раде КФОР и ЕУ?

То што траје Короне, не значи да не требамо да помогнемо Србима – поручила је посланица у парламенту ЕУ Силвија Сардоне.

Силвија Сардоне

Током ових дана које је обележило ванредно стање због Короне, на Косову и Метохији су се десиле одређене ствари које могу да додатно отежавају коегзистенцију Срба и Албанаца у том региону – упозорава посланица.

Прошле недеља Шкељзен Гаши саветник сада бившег премијера Куртија, је признао злочине УЧК, а затим су уследили напади на српске домове у енклавама, запаљене су куће и штале на имањима у енклавама.

Посланица ЕУ парламента Силвија Сардоне се огласила саопштењем за медије, по питању међу-етничког насиља „Била сам на Косову у октобру као изасланик ЕУ како би надгледала изборе, након што је бивши премијер Харадинај поднео оставку, јер је оптужен пред међународним судом за злочине УЧК“.

„Видела сам проблеме и да тамо нема пуно обзира за права етничких и верских мањина. Изразила сам и своје сумње о владавини људских права на Косову“.

Због тога као чланица парламента захтевам да ЕУ и владе Италије да изразе своју забринутост влади Косова, због напада на српско-хиршћанску мањину и да наложе КФОР-у да заштити српска села која су сада поново постала нечија мета, као и да институције обезбеде да се покрене истрага како би се прекинуло са етничким и верским предрасудама према Србима.

Силвија Сандоре је посланице из странке Лига чији је лидер Матео Салвини, која се залаже за повратак суверенитета, а противи се ауторитарној централизацији Европске уније. Ради се о анти-мигрантској странци. Лига је по рејтингу тренутно најпопуларнија странка у Италији.

Извор: vestidana.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!