Породица и школа

Понудили деци књигу о проституцији

ГРАД БЕРЛИН ПОНУДИО ДЕЦИ КЊИГУ О ПРОСТИТУЦИЈИ

Скандалозна књига приказује проституцију и порнографију као нешто свакодневно и уобичајено у покушају да нормализује ове праксе.

Мештани у Берлину огорчени су након што су градски званичници на званичном веб-сајту понудили илустровану дечју књигу о проституцији. Названа Рози је потребан новац (Rosi sucht Geld), књига је намењена узрасту од 6 до 12 година и има за циљ да објасни проституцију деци која живе у берлинској четврти црвених фењера.

Службеница за једнаке могућности Керстин Дробик рекла је да су становници округа у недоумици како да објасне проституцију деци која живе у том крају, па је зато наручена и осмишљена књига за коју су неке илустрације урадила и „деца из основне школе“.

Наратор књиге је девојчица Маријам, која је у Немачку дошла из Сирије. Маријам и њен друг Мартин одлучују да оду и потраже Рози, Бугарку која се бави проституцијом. У књизи пише да се Рози дружи с мигранткињама из Бугарске, Румуније, Русије и Литваније.

Маријам и Мартин питају Рози шта она ради с мушкарцима, напомињући да већ знају да јој они „дају новац и желе да воде љубав“.

Дечја илустрација из књиге

Мартин додаје: „То је другачије од маме и тате. Мама води љубав с татом, али Розини мушкарци не воде љубав, они воде секс као на телевизији.”

Розин одговор имплицира да мушкарци одлазе код проститутки зато што су усамљени („моје муштерије само желе да разговарају са мном и дају ми новац заузврат“), а проституција је представљена као легитимно и важно поље.

Затим Рози објашњава: „Углавном је то овако: мушкарци желе да ставе пенис у моју вагину. Неколико пута унутра и неколико пута ван – и готово. Нема ту ништа више од тога.”

Она даље објашњава деци зашто и како се користе кондоми, што је илустровано узнемирујућим дечјим цртежом насмејаног пениса с ружичастим кондомом.

Узнемирујућа дечја илустрација из књиге

Крај књиге, међутим, открива права дечја осећања: наведене су речи деце и младих који живе у том крају, а њихова осећања су претежно осећања стида и туге.

„Срамота ме је што живим овде… Не могу да спавам добро ноћу… Зашто нема проституције поред градске куће?“, поставило је једно дете легитимно питање.

„Бојим се клијената (мушкараца – прим. прев.). Иако имам завесе, плашим се да се пресвучем у својој соби. Зашто ми који овде живимо и жене морамо да патимо само зато што мушкарци не могу да нађу жену?“ пита друго дете.

У изјави за портал Reduxx, Ели Ероу, Немица и заговорник укидања секс индустрије, приметила је лицемерје политичара који радо убирају порез од проституције докле год је та „индустрија“ смештена даље од њихових домова и породица и градске скупштине.

Илустрација из књиге која приказује проститутку у провидној одећи

„Цитати девојчица указују на то да оне схватају да би мушкарци могли и њих да гледају и да пожеле да им ураде оно што раде женама. Сама та чињеница веома је деструктивна по самопоуздање девојчица и њихов доживљај сопственог тела“, рекла је Ероу, додајући да је декриминализација сексуалне трговине у Немачкој довела до експлоатације мигранткиња, као и дечака и младића.

Од 26. септембра, ПДФ фајл са скандалозном књигом више није доступан на сајту градских власти Берлина.

Извор: ИФН

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!