Помозимо ближњима

ПОМОЗИМО УГРОЖЕНИМА У ПОПЛАВАМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Хуманитарна организација Косовско Поморавље позива све који су у могућности да својим донацијама помогну угроженима у поплавама на Косову и Метохији. 

Хитно су потребни: апарати за извлачење влаге, средства за чишћење,  дезинфекциона средства и намирнице.

Због велике количине кише која је недавно задесила јужни део Србије многа домаћинства на Косову и Метохији била су под водом. Уништене су и обрадиве пољопривредне површине, а у појединим местима је оштећена инфраструктура.

Поплава у кући породице Божановић из Шилова

Кућама које су после рата тешком муком обнављане и грађене вода је однела готово све. Бројне породице са децом, старим и болесним члановима, имају проблем са грејањем и водоснабдевањем. На терену је још увек у току попис штете, а за то време евакуисани су само најугроженији.

Страдале су српске средине широм Космета, а најтеже је у местима око Грачанице и у Косовском Поморављу. Највише су погођена села на централном Косову и у Косовском Поморављу, а у Косовсој Каменици одронио се и мост који је повезује са селима у околони.

Срушени мост у Косовској Каменици

Угинуло је доста стоке, уништен је огрев, а куће из којих се вода повукла имају огроман проблем са влагом.

Домаћинство у Доњој Брњици

После санације крупних оштећења, уколико се прикупи довољно новца, он ће се преусмерити за куповину рачунара, гардеробе или уџбеника за децу чије су куће биле поплављене.

Ово је велики ударац за српске средине на Косову и Метохији. Народ који се деценијама опоравља од последица једне, задесила је и друга катастрофа. Продубљени су ионако велики свакодневни проблеми са којима се годинама суочавају Срби са Косова и Метохије. Фотографије које нам сваког дана стижу од суграђана заиста су потресне. Људи су се годинама после рата трудили да се скуће, да би сада беспомоћно гледали како све поново нестаје. 

Као организација која је свакодневно на терену, заједно са другим организацијама и свим људима и институцијама које помажу нашем народу у овом тренутку, апелујемо на све који су у могућности да се прикључе акцији и својим донацијама помогну угрожене сународнике.  

ВАШЕ ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ НА:

Динарски жиро рачун код Комерцијалне банке:

205-266929-36

Динарски жиро рачун код Интеза банке:

160-6000000743964-30

ПејПал:
paypal.me/kosovskopomoravlje

Хуманитарна организација Косовско Поморавље
Краља Петра бб, Партеш
Гњилане

Извор: https://www.kosovskopomoravlje.org/pomozimo-ugrozenima-u-poplavama-na-kosovu-i-metohiji/?gclid=Cj0KCQiAjKqABhDLARIsABbJrGleCn8QoizG6Vv8smNez-ws2_TtS7WBaAps7baPTCAECMeIb4l113QaAhoOEALw_wcB

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!