Помозимо ближњима

Помозимо ратном ветерану са сином да преживи

Kо је у могућности нека испрати целу објаву,, у коме ћу бар у основним цртама предочити недаће са којима се сусрео ветеран о коме смо недавно писали. Ко жели може и да помогне али бих била захвална ако бар поделите, да апел дође и до других људи који би желели да се укључе.

Голуб Стевановић учесник је ратова деведесетих, две године провео је на подручју Крајине, а осам месеци на Космету, пред насртајима терористичке ОВК. Иако су ратна дејства оставила бројне последице по његово здравље, опет би се ставио на располагање отаџбини. Живот у трошној кући надомак Деспотовца проводи са малолетним сином Луком, коме је донирао коштану срж. Као да нарушено здравље, болест сина и немаштина нису довољни, живот му је задао још један ударац-пре пет година настрадала му је деветнаестогодишња кћер…Син Лука није у моућности да похађа школу регуларно, јер мора да брине о болесном оцу. Како је рекао, „То могу и ванредно, само да тата оздрави и да преживимо“.

Иако је сада потпуно здрав, бригу о оцу му отежавају тешки животни услови који су у овом зимском периоду још суровији. Терен је тешко приступачан зими,у шта су се уверили и Голубови саборци, који су му одмах притекли у помоћ. Пут Деспотовца кренули су из Земуна и Крушевца, доносећи им намирнице, грејалицу, одећу…

Ово је, сложићете се, ситуација која захтева дугорочна решења, али за почетак помозимо им да „прегурају“ зиму.Замисао је да се, попут случаја Мије Ђидића и Жарка Николића, сви поново окупимо и допринесемо њиховој борби за кров над главом и достојанственији живот. Да Голуб своју болест бар мало лакше поднесе, а да Лука добије услове у којима ће моћи да учи и да буде ослонац свом оцу.

Њима је неопходно све: од хране до огрева, лекова, а највише им је била потребна подршка и спознаја да нису сами и да није срамота немати, бити болестан и тражити помоћ. Да Стевановићи живе живот достојан човека, можемо помоћи на следеће начине:

Поштанска штедионица

Голуб Стевановић

динарски рачун: 200-126358580 88

девизни рачун:RS35200000012635836942SWIFT: SBPORSBGXXX

Постнет:062 86 75 006

Пејпал:https://t.co/c9MMx127BU

Хвала свима који помажу и који ће тек помоћи.

Извор: Фејсбук

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!