Pomozimo bližnjima

Pomozimo porodici Trkulja kojoj se svete otimači od kojih su spasli svoje dete

Porodica Trkulja je, posle velike trogodišnje pravne borbe, 22.10.2020. godine uspela da u svoje okrilje vrati dete koje joj je oteo Centar za socijalni rad Zvezdara. Međutim, postignuti uspeh nije značio i kraj njihovih problema, koji ne da nisu prestali, nego su postali još veći.

Da podsetimo, u oktobru 2017. godine svirepi službenici Centra za socijalni rad Zvezdara upali su sa policijom u stan porodice Trkulje i bez ikakve zakonske osnove oteli šestogodišnju devojčicu Mariju. Tri godine oni su ignorisali molbe roditelja i javnosti, čak i odluke nadležne sudske ustanove, držeći devojčicu van roditeljskog doma, često u nehigijenskim uslovima, pod sedativima i u lošem zdrastvenom stanju. Sve to vreme ucenjivali su roditelje i sprečavali ih da vide svoje dete. Ne obazirući se na to koliko neprijatelj izgleda opasan i jak, uz Božiju pomoć, svojim ogromnim naporima i žrtvom, i uz pomoć prijatelja, na prvom mestu Mile Alečković, novinara Dušana Velkovskog i advokata Milana Bosike roditelji Ivan i Nataša Trkulja pobedili su državni kriminalni sistem za otimanje i prodaju naše dece. Pokazalo se da je pravda spora ali dostižna! Prvi Osnovni sud u Beogradu, na Tomindan 19. oktobra, doneo je jedinu ispravnu pravosnažnu presudu, da se devojčica Marija Trkulja u četvrtak 22. oktobra vrati svojim roditeljima.

Otimači i trgovci našom decom nisu odustali od svog plena i krenuli su u osvetnički poduhvat obaranja pravosnažne presude, zbog čega se još uvek vodi sudski postupak. Poslednju presudu u okviru tog postupka je doneo Apelacioni sud koji je odbio žalbu otmičara deteta i potvrdio presudu da je dete nezakonito oduzeto roditeljima. Trenutno je predmet u Vrhovnom kasacionom sudu zbog žalbe otmičara. Uporedo sa sudskim postupkom koji je ušao u šestu godinu, na sve moguće načina vrši se pritisak na roditelje. Tako je Ivan Trkulja posle preloma noge, koji je ostavio trajne posledice po njegovo zdravlje naprasno izgubio posao. On uporno traži novi posao, ali je problem to što nije u mogućnosti da dugo stoji, što značajno umanjuje mogućnost nalaženja posla. Istovremeno su ih pritisli Javni izvršitelji zbog duga od 126.000 dinara. Oni žive kao podstanari. Osim toga, zbog trauma koje je doživela nasilnim odvođenjem iz porodice i tri godine provedene u nehigijsnkim uslovima i pod sedativima, mala Marija se razbolela. Pored psiholoških problema, dobila je herpes koji je bolan i krvari, kao i autopijski ekcem, što sve iziskuje dodatne troškove zbog kupovine lekova

Za nas Srbe porodica  je, u bazičnom egzistencijalnom smislu, crvena linija. Za njenu zaštitu smo spremni i nemoguće da uradimo. Zbog toga verujemo da u ovom posrnulom i grešnom narodu ima još dovoljno savesti da odgovorimo na kolenopreklonu molbu porodice Trkulja za pomoć. Novčana pomoć može se uplatiti na sledeći način:

  • Post netom na telefon br. 063/7745836 – Ivan Trkulja
  • Žiro račun 200-112280189-06 – Poštanska štedionica, Ivan Trkulja, Beograd ul.Bulevar Kralja Aleksandra br.17/12
  • https://www.paypal.com/paypalme/IvanTrkulja
  • Devizni račun

Kako činili, tako nam Bog pomogao!

Uredništvo Borba za istinu

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!