Помозимо ближњима

Помозимо породици Тркуља којој се свете отимачи од којих су спасли своје дете

Породица Тркуља је, после велике трогодишње правне борбе, 22.10.2020. године успела да у своје окриље врати дете које јој је отео Центар за социјални рад Звездара. Међутим, постигнути успех није значио и крај њихових проблема, који не да нису престали, него су постали још већи.

Да подсетимо, у октобру 2017. године свирепи службеници Центра за социјални рад Звездара упали су са полицијом у стан породице Тркуље и без икакве законске основе отели шестогодишњу девојчицу Марију. Три године они су игнорисали молбе родитеља и јавности, чак и одлуке надлежне судске установе, држећи девојчицу ван родитељског дома, често у нехигијенским условима, под седативима и у лошем здраственом стању. Све то време уцењивали су родитеље и спречавали их да виде своје дете. Не обазирући се на то колико непријатељ изгледа опасан и јак, уз Божију помоћ, својим огромним напорима и жртвом, и уз помоћ пријатеља, на првом месту Миле Алечковић, новинара Душана Велковског и адвоката Милана Босике родитељи Иван и Наташа Тркуља победили су државни криминални систем за отимање и продају наше деце. Показало се да је правда спора али достижна! Први Основни суд у Београду, на Томиндан 19. октобра, донео је једину исправну правоснажну пресуду, да се девојчица Марија Тркуља у четвртак 22. октобра врати својим родитељима.

Отимачи и трговци нашом децом нису одустали од свог плена и кренули су у осветнички подухват обарања правоснажне пресуде, због чега се још увек води судски поступак. Последњу пресуду у оквиру тог поступка је донео Апелациони суд који је одбио жалбу отмичара детета и потврдио пресуду да је дете незаконито одузето родитељима. Тренутно је предмет у Врховном касационом суду због жалбе отмичара. Упоредо са судским поступком који је ушао у шесту годину, на све могуће начина врши се притисак на родитеље. Тако је Иван Тркуља после прелома ноге, који је оставио трајне последице по његово здравље напрасно изгубио посао. Он упорно тражи нови посао, али је проблем то што није у могућности да дуго стоји, што значајно умањује могућност налажења посла. Истовремено су их притисли Јавни извршитељи због дуга од 126.000 динара. Они живе као подстанари. Осим тога, због траума које је доживела насилним одвођењем из породице и три године проведене у нехигијснким условима и под седативима, мала Марија се разболела. Поред психолошких проблема, добила је херпес који је болан и крвари, као и аутопијски екцем, што све изискује додатне трошкове због куповине лекова

За нас Србе породица  је, у базичном егзистенцијалном смислу, црвена линија. За њену заштиту смо спремни и немогуће да урадимо. Због тога верујемо да у овом посрнулом и грешном народу има још довољно савести да одговоримо на коленопреклону молбу породице Тркуља за помоћ. Новчана помоћ може се уплатити на следећи начин:

  • Пост нетом на телефон бр. 063/7745836 – Иван Тркуља
  • Жиро рачун 200-112280189-06 – Поштанска штедионица, Иван Тркуља, Београд ул.Булевар Краља Александра бр.17/12
  • Девизни рачун

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Како чинили, тако нам Бог помогао!

Уредништво Борба за истину

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!