Србија и србске земље

Помодарство? „Убијен је српски студент, а инфлуенсери више жале за туђим“

Милош Милаковић, најпознатији по улози студента Ћића Срећковића у популарном хумористичком серијалу „Дневњак“, упутио је критику инфлуенсерима који не користе утицај и простор који имају на друштвеним мрежама за осуду убиства српског младића Милана Лончара у Филаделфији.

Двадесетпетогодишњи Милан Лончар убијен је у среду увече у близини своје куће у Филаделфији након што су двојица мушкараца покушала да га опљачкају док је шетао пса. Касније је утврђено да је испаљен један хитац након чега су нападачи побегли.

Полиција је пронашла несрећног младића у локви крви у полусвесном стању, превезен је у болницу, али је ускоро проглашен мртвим.

Случај је уздрмао домаћу јавност, али је према мишљењу Милаковића, изостала реакција домаћих инфлуенсера. Он је путем Инстаграм сторија објавио две поруке упућене свима који су летос подржавали протест „Black Lives Matter“ након убиства Афроамериканца Џорџа Флојда, али се нису огласили поводом насилног одузимања живота српском младићу.

– Ехеј, инфлуенсери, блогерске, музичари, сви ви који сте стављали „Black Lives Matter“ и бог зна како били згрожени тада, само да вас обавестим да је српски студент убијен од стране два црнца на сред улице док је шетао пса. Дакле, ништа расистички само бих, ето, да вам кажем то. Није у реду ни оно онда, ни ово сада, али приметиме да вас је ово мање потресло пошто ми је онда цео feed био кукање и запомагање како нечији живот значи. Ваљда и Миланов нешто значи – написао је Милаковић.

FOTO: Printscreen/Instagram/milosmilakovic

Он је након ове поруке очигледно добио примедбе да његов став звучи расистички, па је убрзо објавио и наставак:

– Дакле, овде се не ради о томе да ли је неко убио црнца или црнац убио некога већ да сте толико бесрамни да за туђим жалите више него за својим, а то се зове помодарство браћо моја инфлуенсерска напаћена – додао је Милош.

Извор: https://direktno.rs/zabava/poznati/328080/milos-milakovic-influenseri-pomodarstvo.html

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!