Мишљења

Поклоњење самом паклу

Ко год би о овом времену покушао рећи нешто и описати догађаје, тешко би то сваком пошло за руком. Пођимо од катастрофе која се одвија у Турској и Сирији у којој без сваке сумње имамо примену климатског и геофизичког оружја и о томе не треба превише говорити у смислу доказа. Дакле, земљотрес се догађа неколико дана од кад је председник Турске Ердоган најавио излазак из НАТО-а и подршку Руској Федерацији, затим је више дипломатских представника хитно напустило Турску, да би земљотрес у одређеној мери пратио и линију Турског тока. Него просто није најјасније чиме је Турска уцењивана односно шта је то што се од ње тражи, тешко да се улазак Шведске и Финске у НАТО уз одобрење Турске није могао договорити или истрговати успркос проблемима који су тим поводом настали. Шта ли је то кључно што се од Турске тражи, а она ипак то баш никако не може пристати, оставићемо на даљња разматрања.

А на другој страни Турској се упућује помоћ из 45 земаља света од којих је ту и Русија, и Грчка, и Република Српска, и Србија, али Сирији због санкцијама које подразумевају и санкције на хуманитарну помоћ, од европских земаља помоћ стиже само од Руске Федерације. У земљотресу који по свему судећи донео страшна људска страдања процене су и око 180 000 живота, хуманитарне организације у Сирији очајнички позивају на скидање санкција, јер после првих 72 часа мала је вероватноћа за преживљавањем такве катастрофе. Ето, у каквом свету ми живимо и овисимо о медијима и мрежама који нам шаљу исфабриковану слику повинујући нас унапред свакој њиховој обмани. А шта кажу духовници о овим трагичним догађајима? Они говоре о страшним догађајима који ће тек погодити Турску, али и друге делове света, али такођер истичу да се велелепна Света Софија није смела скрнавити и претварати у џамију.

Још додају да они који говоре да Господ није Господар догађаја на сваком месту грдно се варају, јер свако дело па и овако трагично је по Господњем допуштењу.

Backlash: The singer also set off controversy among right-wing figures and social conservatives after she introduced Petras and Smith's performance of their song Unholy

                              Сам Смит на додели Греми награде

А на другој страни погледајмо безумни пир западне цивилизације у призивању најгрђег противника човечанства и то кроз најбизарније представе, нпр. при додели уметничких награда, кроз „славне“ личности најчешће из индустрије забаве отворено се и упорно промивише поклоњење самом паклу. Тако се и у том смислу у априлу планира светски сатански скуп у Бостону обесно додајући у препуну чашу гњева Господњег. Надаље у ЕУ примећују велики пораст трговине људима, док ратна подручја у Украјини прате возила за узимање органа умирућим украјинским војницима. И као што смо пре 15-так дана наговестили почетак оваквих катастрофа као последице комбинације технолошких достигнућа као оружја, сада са великим жаљењм морамо истаћи пророчке речи духовника да овакве катастрофе тек почињу.

Ето такав је човек данашњице, обезбожен и бесан, употребиће свако човеково достигнуће на пропаст и рушење не би ли неколицина испунила планове – оног – незаситог људским гресима од постанка света и ова повезаност је данас видљива готово сваком оку. Тако нови „филозофи“ Новог Светског Поретка планирају да забране поштовање Творца, да генетски промене човека, да генетски промене сав живи свет и природу и како кажу…“ историја ће завршити када људи постану богови“. Но не рекоше у тим плановима ко је створио и историју, човека и природу.

Па у том безумљу разарања сада су се наврзли на кокошке и јаја јер је овом намирницом здравље и генетика човека нарочито изложена. Тако се уништавају стотине хиљада кокошију у многим земљама, у пожарима горе огромне фарме као нпр. у САД, Аустаралији, а у Британији су побили кокошке јер су биле позитивне на познати лажни тест. У међувремену, Кина је развила умјетна јаја која се сад већ масовно производе. Интересантно је у свему да је Катар, ипак у овом безумљу уништавања хране, одбио кориштење инсеката у храни јер то не дозвољавају муслимански закони. Зато добро погледајмо какву храну добијамо из ЕУ јер када се погледа списак додатака та храна је све друго само не храна. Ех умало да заборавим, у Аустарлији планирају легализовати психоделичне супстанце из гљива и користити их у лечењу депресије и пострауматског синдрома. Шта ли ће се из ових лечења развити?

Zemljotres u Turskoj: Više od 130 ljudi pod istragom zbog rušenje zgrada, u humanitarnom konvoju i droga - B92

А код нас гледасмо катастрофу коју институције готово у миру посматрају. И док позиви народа са Косова и Метохије одјекују и док се праве базе на северу Косова и Метохије, у Скупштини Србије се разговара о француском-немачком плану који гази редом све чланове Устава Србије. За то време Српска Православна Црква ћути, Српска Академија Наука и Уметности ћути, многе тзв. патриотске организације ћуте. Шта ли ми то чекамо и у шта се надамо? Да не чекамо можда наведене западне вредности да нам улепшају живот, да нису можда закони који су у расправи, а омогућују да судови и судије више ником не буду одговорни и да се сами бирају, да можда не чекамо санкције Русији или можда трансродни терор у вртићима и школама. Дакле, огрешимо ли се о Косово и Метохију, буђење из тог огреховљеног сна биће страшан, погледајмо само око себе куда су грехови друге народе одвели. Зато заиста не дозволимо да наше западно слепило заувек затвори очи нашем опстанку јер када се прелије чаша дуготрпљења Господњег окаснићемо да измолимо милост.

Зато помозимо српском народу са Косова и Метохије и заједничким протестом против велеиздаје на Сретење и заједничком сваковрсном подршком која је том народу потребна. Послушајмо глас вапијућег у пустињи и на сваки захтев одговоримо примереним поступцима јер газимо танку линију опстанка целе српске државе и српског народа и на то су нас подсетили посланици у Скупштини у расправи о срамном велеиздајничком документу и тиме унижавајући саму институцију Народне Скупштине нам показали да присуствујемо времену у којем је све могуће. Све мање је простора у целом свету за тумарањем за западним и сличним вредностима, када крене права бура трећег светског рата мало ће нам помоћи илузије о свету које смо тако топло гајили. А ипак, помоћи ће нам и дела молитвена и дела отпора који смо успели да испоставимо и да се окупимо у ово недоба и невреме у одбрани српске народне светиње. Наравно, споменимо и групу грађана која тешком муком сведочи о свему овом опстајући пред Скупштином у више од 950 дана.

Ми не можемо газити завете Господу, они се једном дају и заувек остају. Опоменимо се на време!

Аутор: Гордана Кангрга-Микулић, двоструки магистар електротехнике, иницијатор сам и организатор Сабора Унивезитетских Професора у оквиру којег сте сведоци многих излагања наших цењених професора и доктора наука петком у просторијама Ћирилице

Извор: Инат

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!