Србија и србске земље

Васкршња песма и видео спот: Победа вере и љубави као основних хришћанских вредности

Васкршња песма и видео спот „Упркос свега Христос воскресе“:  Победа вере и љубави као основних хришћанских вредности

У духу великог празника, Васкрсења Христовог, група ентузијаста из цркве Светог Василија Острошког Чудотворца на Бежанијској Коси окупљених око свештеника јереја Предрага Тимотијевића, пожелела је да са Миланом Ђурђевићем, фронтменом популарне рок групе „Неверне Бебе“ реализује овај велики духовни, али и културни изазов.

На веома захтеван текст, који говори о најстрашнијим мукама којима је Исус био изложен пре него што је дошло до Васкрсења, али и о безусловној победи живота као суштинском питању хришћанске идеје и вере, Ђурђевић је написао музику и аранжман. Комплетну атмосферу песме води велика емоција, од безизлаза до потпуне катарзе свих животних радости, будећи сва осећања неопходна за победу вере и наде над бесмислом и страхом.

Уметнику је у реализацији свесрдну подршку пружио хор цркве Св.Василија Острошког Чудотворца на Бежанијској Коси, који је својом посвећеношћу и обојио ово сјајно дело. И гласовима и лицима, чланови хора дали су аутентични, дубински печат проживљавања искушења која сваки човек пролази на путу до циља, а то је проналазак мира и спокоја кроз спознају вере у себи.

„Упркос свега Христос воскресе“ јесте, поручују креатори и учесници, озбиљан подухват преиспитивања времена у ком живимо, губитка многих духовних вертикала (традиције, културе, породице…), симбол потпуног отуђења као дела „неw аге“ концепта, али у коначници једна велика победа живота у односу на све силе зла које вребају.

Режију видео спота „Упркос свега Христос воскресе“ потписује Бојана Крстић, која је кроз контрапункт сталне борбе мира и немира представила неке од пошасти актуелног времена, али и тријумф вере и љубави као основних хришћанских вредности.

Аутор: Маријана Рајић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!