Мишљења

Писмо тужном рођаку Јакову: Извињење муслиманима, али суђење Србима!

Фото: Shutterstock/Youtube/Printscreen/RTCG

Тужни рођаче Јакове Милатовићу, читајући вијест из „Дана“  чији дио овдје цитирам „Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић се у име Црне Горе извинио породицама страдалих у злочину депортације 1992. године, саопштила је Служба за информисање Предсједника Црне Горе“, с једне стране, и знајући да сте дрско и безочно игнорисали недавни позив организатора скупа у Горњем Заостру да у име државе Црне Горе, чији сте данас предсједник, осудите злочине комуниста над истовјерном браћом четницима, а посебно злочин над краљевом војском и обичним народом у Словенији у мају 1945. године, с друге стране; шокиран сам до те мјере да с пуним моралним и историјским правом могу сада отворено рећи да сте ви, предсједниче Црне Горе, који сте побиједили Мила Ђукановића са српским гласовима, сада  са овим извињењем против себе окренули све Србе у Црној Гори из неколико разлога.

Прво тај злочин над муслиманима 1992. године нису извршили Срби него српски отпадници комунисти у рату који су неокомунисти повели 1991. године и касније, јер то је био неокомунистички рат који су повели наследници комуниста који су мене тамничили неколико пута зато што сам у својим новинарским анализама и објављеним књигама „рушио братство и јединство народа и народности“, да би њихови наследници, дакле неокомунисти, мене позивали да на силу рушим њихово лажно „братство и једиство“ у које су ме на силу убјеђивали и, наравно, нисам пристао да будем саучесник комунистичког и неокомунистичког рата на Балкану у режији комуниста и неокомуниста из простог разлога што сам његовао своју менталну хигијену, што чиним и данас!

Они су, тужни рођаче, Јакове Милатовићу, извршили тај злочин над муслиманима 1992. године, а не Срби, јер тада су на челу државе били некадашњи идоли вашег оца и вас, Момир Булатовић и Мило Ђукановић.

Друго, комунисти су од 1941. године извршили стравичне злочине над српским народом у Црној Гори, почев од јула 1941. до маја 1945. године, ликвидирајући све најчеститије и најобразованије у Црној Гори међу клирицима и међу свјештенством, а да не помиЊем комунистичке злочине над невиним Србима послије Другог свјетског рата!

Вађење жртава комунистичког терора у селу Велета у Бјелопавлићима 1942. године

Зар се не стидите што сте се дрско оглушили и срамотно прећутали комунистичке злочине над Србима, почев од Пасјег гробља, Котор јаме, Куновог присоја, Рова, Велета, Озринића, Грахова, Пиве, Крнова и бројних других стратишта, све до Зиданог Моста, Кочевског рога и других словеначких стратишта на којима су комунистички зликовци стријељали најмање пет хиљада часних људи из Црне Горе само зато што су се борили за Крст часни и слободу златну, а стријељали су их партизански зликовци који су се борили против крста и слободе и за црвену петокраку која симболизује сатанско проливање крви на свих пет континената.

Да овдје, тужни рођаче, направим дигресију, и да вам објасним, јер видим да врло мало знате, данашња застава ЕУропске уније има жуте петокраке умјесто црвених, а жуте петокраке симболизују узалудно проливање зноја у овој инаугурацији робовласничког статуса за који се управо ви здушно залажете изнад сваке познате бездушности, али то је тема за ширу елаборацију која с моје стране слиједи касније, у којој ћете ви и ваш камарад Спајке бити главни (анти)јунаци.

Да се вратим теми. Извињењем муслиманима због неокомунистичке депортације 1992.године, а прећутати све комунистичке злочине над Србима од 1941. године до данас, а знајући да сте управо са српским гласовима дошли на мјесто које не заслужујете, ви сте, тужни рођаче, бацили рукавицу у лице свим Србима у тренутно одсрбљеној Црној Гори, али Српство Црногораца које је тестамент светаца, на сметлиште историје послало је све окупаторе и њихове слуге, па слична судбина чека и вас.

Свјетски чувене литије 2020. године, под вођством блаженопочившег митрополита Амфилохија, срушиле су власт ДПС-а 30. августа.

Петар Милатовић Острошки

Убијеђен сам да ће митрополит Црногорско-приморско-скендеријски високопреосвећени Јоаникије морати да стане на чело предстојећих литија које ће, мирним путем, како се то ради у цијелом цивилизованом демократском свијету, срушити вас, Спајића и остале, баш онако је 30. августа срушена власт ДПС-а.

Немојте да се заваравате да овај народ нема тај потенцијал. Очигледно није вам позната мудрост Милоша Обреновића који је у тренутку наглог ћутања народа знао да својим послушницима каже: „Море попуштај“ како би продужио своју владавину. Ви ту мудрост немате.

Ви сте, тужни рођаче, оваквом својом једностраношћу, буквално понизили часни родослов братства Милатовић који сеже чак до 1359. године (дакле равно 30 година прије битке на Косову 1389. године), што сам утврдио у историјским изворима которским, венецијанским, дубровачким, београдским и бечким, као и што сам у историјским документима открио да су скоро сви Милатовићи у то вријеме имали титуле војвода, или кнежева.

Морам да вас подучим, јер видим да врло мало знате из историје!

Братство Милатовић  је изњедрило кнеза Хумске земље Гргура Милатовића који је 15. априла 1392. године потписани свједок на Повељи Краља Дабише, који је послије краљеве смрти био опуномоћени изасланик краљице Јелене пред Дубровчанима; затим братство Милатовић је изњедрило властелина Марка Милатовића који је потписник о миру са Дубровчанима 1455. године; братство Милатовић је 1650. године у Будви имало племићки статус;  братство Милатовић  је изњедрило шест јунака Милатовића који са осталим Бјелопавлићима и катунским јунацима које је предводио војвода Мирко Петровић, одбранише манастир Острог  фебруара 1853. године кад је Омер паша Латас покушао да са 25 хиљада Турака  спали манастир Острог, а у одбрани Острошке светиње, поред 44 других Бјелопавлића, учествовали су: Мркоје Радов Милатовић (мој чукундјед), Петар Радов Милатовић (брат мог чукундеда), Драго Андријин Милатовић (брат од стрица чукундеда), Мирко Богетин Милатовић (брат од стрица чукундеда), Јовица Кркотин Милатовић (брат од стрица чукундеда) и Голуб Ђорђијев Милатовић (брат од стрица чукундеда).

Су чим ћеш, тужни рођаче, изаћи пред часне претке који се сада преврћу у гробовима због ваше антисрпске једностраности, а сви наши преци бјеху Срби!

Да закључим, тужни рођаче, жао ми је што је ваше неспретно извињење самом себи суђење, јер ви сте оваквом својом једностраношћу већ политички пресудили себи и биће право чудо ако ви на тој дужности останете преко половине свог мандата и то на најцививилозованији начин, што више није наш проблем, него искључиво ваш!

Аутор: др Петар Милатовић Острошки

Извор: Српска 24

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!