Црква

Писмо монаха Романа оним Србима који су равнодушни на бол и тугу ближњих

Постоје наводно добри људи, али који су усредсређени на себе и свој лажни конфор и интерес. Не помажу такви, него они који нису равнодушни. Надам се да ћете заплакати једног дана у покајању јер не помогосте Ани Михаљици, Михаилу, Гаврилу и Рафаилу. Надам се да ћете заплакати у покајању и ви у мантијама из цркве где се Ана молила са својом децом. Тужно је ваше оправдање да се не бавите политиком заступајући папољубца Порфирија. Глуви сте и слепи на ту политику из које проистиче неправда и очајање, али са радошћу примате донације од политичара.

,,Милост ће заслужити помиловање као опипни доказ љубави “(Св. Игњатије Брјанчанинов).

Милост осетих код браће у Епархији рашко призренској у егзилу који подржаше Ану Михаљицу, чије молитве и дела бране  Србију од безбожне власти и опозиције, од Центра за социјални рад који насрће на Ану Михаљицу. Службеници Центра за социјални рад су се добровољно потчинили духовима злобе и служе им као слепа и несрећна оруђа. Људи са окамењеним срцем и демонским умом ( част изузецима ). Обраћам се и молим овом приликом инспекторе МУП-а као ваш колега инспектор МУП-а у пензији, што не волим да истичем али сада морам, молим вас сада као монах, уђите у тај осињак и не бојте се јер ће Господ бити са вама. Проверите токове новца. Нађите њихове тајне  рачуне. Открићете перфидне облике подмићивања на свим нивоима, људи који су продајом деце продали своју душу. Урадите то ради оне деце за које не знамо да ли су завршии код сатаниста или педофила. Не солидаришите се са вашим колегама полицајцима који срамно учествују у отимању деце и станова од сиротиње. Кривична пријава коју су поднели против Ане Михаљице је оличење срамоте професије. Не солидаришите се ни са синдикатом полиције који не служи народу и правди. Колико скривених слугу има Господ, а ми грешни не знамо за њих. Слава Господу што нам откри Ану Михаљицу. Већина мојих Срба су исправну љубав која не може бити без Христа заменили самољубљем, користољубљем, славољубљем, испуњавањем својих прохтева, руковођени лажно названим разумом и злом савешћу. Из хладног срца нема суза у њиховим очима на страдање Ане Михаљице. Свети оци кажу: ,,Ако си милостив према својој браћи, преносиш своје благо на небо“. Шта ћете браћо равнодушни Срби пренети на небо, где ће бити ваше срце?

Равнодушни говоре : „Ја живим као што живе сви“. Узалудно оправдање, лажна утеха. Читајте свето Јеванђеље, у њему ћете видети стање своје душе и онај свемогући лек који нуди свемогући лекар Бог ( Св Игњатије Брјанчанинов ).

Свети оци кажу : ,,Тешко је наћи љубав међу онима који поседују власт и богатство “( част изузецима).

Где су Србима емоције према браћи и сестрама на Косову и Метохији који тешко страдају?  Распети су али они знају много боље од вас да се сила Божија у немоћи људској познаје и да ће их обасјати милост Божија, а милост од вас не осетише, ни од оних у дијаспори. Нема места на земљи без патње и бола. Место без патње и бола је кад срце нађе смирење и смирењем  уђе у трпљење. Дивим се  њиховом трпљењу. А Куртију поручујем, Господ дуго трпи, али јако удара. Где су Србима емоције  према деци коју нам  бездушно отимају и продају? Да ли је према промислу Божијем, Ани Михаљици дат овај тежак крст да би се у Србији дефинитивно искристалисало и показало ко коме служи?

Хвала ти Пресвета Богомајко па су деца враћена мајци. Не може нико против крста. Помолимо се браћо и сестре православни хришћани Срби за све који страдају, за све понижене, увређене, обесправљене, очајне.

Молитвама Пресвете Богомајке и свих светих, догодине у Призрену.

Аутор: монах Роман

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!