Свет

Париз: Више десетина хиљада грађана на улицама, демонстранти запалили фасаду централне банке, приведено 46 особа, док је више од 20 полицајаца повређено

Француска полиција употребила је сузавац и шок бомбе против демонстраната који су се окупили у Паризу због доношења новог Закона о безбедности, који би ограничио дељење снимака и фотографија полиције током акција. У престоници се окупило око 46.000 људи, а до сада је ухапшено на десетине демонстраната, те повређено више од 20 припадника полиције, саопштили су из Министарства унутрашњих послова Француске.

Неколико десетина хиљада људи данас се окупило на улицама широм Француске, а мирни протести прерасли су у озбиљне нереде.

Полиција је саопштила да је приведено 46 особа, док је више од 20 полицајаца повређено, пренео је ББЦ.

Ситуација у престоници тренутно је нешто мирнија него што је била, када су демонстранти запалили Централну банку Француске.

Демонстранти су запалили и улични намештај, те покушавали да блокирају приступ полицији неким улицама, пренео је Гардијан.

“Полиција свуда, правде нигде”, “Полицијска држава” и “Насмеј се док те туку” били су међу слоганима које су демонстранти носили на препуном тргу.

Многи су се видети и транспаренти са натписима попут: “Ко ће нас заштитити од полиције?” и “Стоп полицијском насиљу”.

Демонстранти су палили ватромет, постављали барикаде и бацали каменице на припаднике полиције, пренео је ББЦ.

Париз: Запаљена фасада централне банке, више повређених и ухапшених

Тензије и немири због усвајања Закона о безбедности настављени су у Паризу. Демонстранти су запалили фасаду централне банке.

Како су саопштиле власти Париза, пожар је захватио фасаду Банке Француске, као и оближњи киоск и пекару, па су интервенисали ватрогасци.

У протестима у Паризу који су почели мирно али се потом претворили у трочасовне нереде приведено је 47 људи, док је 37 полицајаца повређено, саопштила је полиција.

У целој земљи одржано је 70 протеста због контроверзног закона о безбедности, који би ограничио дељење снимака и фотографија полиције током акција.

Док су у Паризу демонстранти палили аутомобиле и киоске, полиција у Лиону користила је водене топове како би растерала окупљене.

Извор: http://www.nspm.rs/hronika/pariz-vise-desetina-hiljada-gradjana-na-ulicama-demonstranti-zapalili-fasadu-centralne-banke-privedeno-46-osoba-dok-je-vise-od-20-policajaca-povredjeno.html

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!