Црква

Папске слуге екуменисти су лукаво окренули православне једне против других

Папољубци не служе Богу

Браћо моја у Христу, мене лично не занима да ли ће православна група на Интернету имати 10.000 или 10 чланова, мени је важно да се проповеда Православна Светоотачка вера без компромиса и лажне толеранције која полако али сигурно води у издају Христа. Не треба држати у групи неистомишљенике и, не дај Боже, јеретике, екуменисте, и снисходити им да би група имала већи број чланова. После две до три опомене, екуменисте треба удаљити из групе, јер они стварају пометњу у Светосавској Србији, Светосавској Цркви и светосавским православним групама. Да могу, јеретике екуменисте који неће да се покају него дрчно шире своје екуменистичке прелести и јереси не бих само избацио из Православних група, него бих њих и НАТО-глобалисте са великим срамом протерао из Светосавске Србије код њиховог љубимца и брата папе римског, дао бих им и парче хлеба да знају добро да вечеру можемо поделити са сваким и са иноверним, а помолити се можемо  само са православном браћом у Христу! „Све за Христа-Христа ни за шта!“

Папски језуити-кардинали и лажиправославне владике екуменисти су две ноге црног папе, а папа је слуга антихриста и његова десна рука! Папа је са својим језуитима и екуменистима разгромио наше православно монаштво на Косову и нашег православног и истинито светосавског владику Артемија, јер су знали да, кад уклоне доброг пастира који чува стадо своје и живот полаже за њега, лако ће и стадо после похарати! Екуменисти су  поставили своје послушнике на челу са лаживладиком Теодосијем и жалосним и јадним Савом Јанићем, који се окреће како ветар дува. Папске слуге екуменисти су лукаво окренули православне једне против других, тако да православни који су, због неразумевања суштине догађаја које се одвијају и из страха да не погреше, остали при званичној Цркви (где су главне полуге власти у рукама папских јеретика екумениста, који кажњавају и изгоне и рашчињавају православне владике и монахе и свештенике који се храбро боре без и мало страха за своје животе покушавајући да одбране Православну Светоотачку веру и Светосавски народ) заузимају одбојан став према православнима који своје исповедништво произносе ван окриља званичне Цркве! Јеретици екуменисти ревносне владике, монахе и свештенике гоне и рашчињавају и проглашавају за расколнике, да би уплашили и збунили просте православне вернике који су навикли да слушају став званичне Цркве. Не бојте се, молим вас, идите слободно у манастире у егзилу владике Ксенофонта, који је верно чедо православног владике Артемија. Ко сумња у моје речи, нека оде пар пута на службе код владике Ксенофонта и сама ваша светосавска душа ће вам показати и открити да  тамо има благодати и велики благослов Божији. Они су наши Свети Оци и исповедници, оклеветани од стране лаживладика екумениста ради тога што чврсто држе Светосавску Православну Веру, Правду и Истину Божију.

Екуменисти јеретици су анатемисани од Светих Отаца, тако да они не могу никог да рашчине, а камоли да прогласе за расколника!

Ми који не помињемо екуменисте држимо се 15. канона двократног Православног сабора по благослову Светих Отаца који су једногласно утврдили тај канон, а који штити Православну веру ако се деси да јеретици преузму власт у Цркви, што се дешавало раније у историји Цркве.

15. правило Двоструког Цариградског сабора, као наш канонски ослонац у борби за очување Православне Вере и Цркве

Свети Оци су се два пута окупљали у Цариграду на Сабору, 859. и 861. године.  Дакле, оба сабора архијереја сматрају се једним помесним сабором, под називом Девети или Двоструки цариградски помесни сабор, због два поменута сабрања епископа. Сабор је усвојио 17 канона који су обавезни у Православној Цркви.  На овом Сабору Седми Васељенски Сабор је потврђен и признат као васељенски, иконоборство је још једном осуђено као јерес, Свети Фотије је потврђен за легитимног Патријарха цариградског.  Сабором је председавао свети Патријарх Фотије, коме и данас у богослужбеним песмама (у њему посвећеној служби) оправдано певамо да је био најјачи противник и уништитељ јереси, који је свети Символ вере штитио од Папског јеретичког додавања (Филиокве).  Пратећи такво расположење и карактер овог и многих других исповедника Православне вере, закључили смо да је за нас и за наше време, односно за прилике у којима се налазимо и за нашу борбу, најважније15. православно Саборско правило, установљено за оне који се одвајају од општења са владиком ради неке јереси, осуђене од светих сабора или отаца, то јест када тај владика јавно проповеда јерес и учи је отворено у цркви: они који се ограде и прекину литургијско општење са таквим владикама и пре саборног разматрања, не само да не подлежу прописаним правилима покајања, него су и достојни ПОЧАСТИ која приличи Православнима.  Јер они нису осуђивали епископе, него лажне епископе и лажне учитеље, и нису расколом прекидали јединство Цркве, него су се трудили да сачувају Цркву од раскола и подела.

Христос Воскресе и вечну радост Православнима донесе!

Аутор: Инок Дамјан, Света Гора

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!