Crkva

Papoljubac Porfirije baca anatemu na Srbe, a blagoslovi muslimane

Foto: Foto: Požeška biskupija

„Mi, hrišćani i muslimani, proslavljajući naše praznike proslavljamo Boga Tvorca i utvrđujemo se u zajednici ljubavi sa svojim porodicama i našim bližnjim. Stoga, neka i ovaj Ramazanski bajram bude na slavu Božju, ispunjen ljubavlju, radošću i izobiljem blagoslova Svevišnjega. S izrazima iskrenog poštovanja, Patrijarh srpski Porfirije“ 

Porfirije je uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama napominjući da mi slavimo istog Boga Tvorca sa muslimanima. https://www.slovoljubve.com/Cir/Newsview.asp?ID=43628

Da li je to stvarno mi stvarno zajedno sa muslimani proslavljamo istog Boga Tvorca, mi našim hrišćanskim praznicima, a oni svojim muslimanskim? Muslimani ne samo da otvoreno poriču Svetu Trojicu: Boga Oca, Boga Sina i Boga Svetog Duha nego i zbog naše vere u Svetu Trojicu tvrdeda smo mi hrišćani mnogobošci.

Muslimani veruju u alaha za koga Kuran (po muslimanima sveta knjiga napisana od strane samoga boga) tvrdi da je osvetoljubiv i nedostupan ljudima i im on nije otac nego gospodar, da su ljudi njegovi robovi, a ne deca i prijatelji kao u Bibliji. U Kuranu se takođe tvrdi da je Bog stvorio ne samo dobro nego i zlo što predstavlja svojevrsno bogohulstvo! Očigledno da taj neznanac alah nema ništa zajedničko sa hrišćanskim Bogom.

Muhamedu se javio „anđeo“ koji ga je davio po njegovom sopstvenom priznanju, od koga se toliko uplašio da je hteo da izvrši samoubistvo, koji mu je pretio da zapiše ono što mu on deklamuje. Da li možete da zamislite da Anđeo Božiji koji je poslat od Boga da javi takvu radosnu vest i otkrije novu veru krene da davi i plaši čoveka kome je poslat? Muhamedu se javio neko drugi, anđeo, ali onaj pali, to nije bio Arhanđeo Gavrilo. 

Neko će reći da su Porforijeve reči deo crkvene diplomatije i kurtoazije, i da tražim dlaku u jajetu, ali kada srpski patrijarh kaže „neka i ovaj Ramazanski bajram bude na slavu Božiju, ispunjen ljubavlju, radošću i izobiljem blagoslova Svevišnjega„kako je moguće da naš Bog blagosilja one koji ga ne poštuju i odriču se njegove suštine otkrivene ljudima – Svete Trojice?  Kako je moguće da je ramazan na slavu Božiju ako muslimani se odriču Gospoda Isusa Hrista koji je za sebe rekao da je samo On jedini Put, Istina i Život i da se samo kroz Njega može doći Ocu?

Umesto da samo kurtoazno i kratko čestita praznik muslimanima, Porfirije opet promoviše ekumenističke podvale o jednom bogu za sve religije, o više putića i načina da se proslavlja i dođe do Boga. Nažalost, Porfirije na tronu Svetoga Save direktno doprinosi rađalju nove religije, belosvetske arhijeresi koja će utrti put antihristu kome će se većina čovečanstva pokloniti i priznati ga za boga.

ANAKSIOS! ANAKSIOS! ANAKSIOS!

Autor: Adam Gospavić

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!