Мишљења

Палми треће признање СПЦ – Орден Светих новомученика

Ово није Зона сумрака већ Србија. Режимски Драган Марковић Палма из Јагодине, познат по баханалијама на његовим „бунга бунга“ журкама са малолетницама, добио је и треће признање од СПЦ на Ивањдан – Орден Светих крагујевачних новомученика Првог степена!?!

НАМУЧИО СЕ НА „БУНГИ“

Владика шумадијски Јован, који такође подржава Вучића као и Палма, „прикладно“ је на дан Светог Јована Крститеља у Храму Светог Јована Крститеља, на крсну славу ктитора овог храма Драгана Марковића Палме са породицом и села Кончарева, где се налази овај храм, уручио Марковићу највише одликовање Епархије шумадијске Српске православне цркве Орден Светих крагујевачких новомученика Првог степен. 

Владика Јован је служио свету архијерејску литургију, којој је присуствовао велики број верника као и председник Скупштине Србије Ивица Дачић са којим се Палма возика на мотору о трошку државе по Паралији, а потом је објаснио зашто Пална заслужује Орден који је посвећен стрељаним ђацима у Крагујевцу.

– Овај Орден, брате Драгане, говори све! Он говори о вашој вери и о вашој љубави. Хвала вам што чувате пре свега породицу, хвала вам што сте саградили овај прелепи храм, хвала вам што чувате веру и хвала вам што се трудите да помогнете више другоме него самом себи и тиме управо сведочите јеванђељу – открио је Владика шумадијски Јован да је Орден добио јер је заправо режимски буџеташ Палма дао много новца за градњу храма.

Затим се обратио и орденовани политичар и исхвалио Порфирија.

– Желим да се захвалим на високом признању које сам добио из руку, могу слободно да кажем, мог пријатеља и брата Владике Јована. Ово је треће признање које сам добио од Српске православне цркве. Прво ми је Владика Јован уручио Орден Светог Симеона Мироточивог првог степена, а блаженопочивши Патријарх Иринеј ми је уручио највише одликовање Српске православне цркве Орден Светог Саве Првог степена. Ја овај орден делим са грађанима града Јагодине и целе Србије и са мојим братом Ивицом Дачићем, јер се заједно боримо да покажемо да не може нико да нам промени име и презиме и да нам „они“ причају ко смо, шта смо, одакле смо и чији смо. Захваљујем се Патријарху српском Порфирију који је недавно потписао Темељни уговор са Владом Црне Горе. Ја тај папир не бих назвао уговором, јер уговор значи да неко од некога нешто купује или врши неку услугу. Ја бих то назвао споразумом помирења и наставка сарадње и да више никада политика не дели два братска народа, народе Црне Горе и Србије. И посебно желим нашем Патријарху да се захвалим на томе. На данашњи дан Светог Јована Крститеља треба да праштамо и онима који су уместо православља све време пласирали неке своје политичке идеје, а не заслужују ни да им помињем име на данашњи дан, а не живе у Србији – рекао је Драган Марковић Палма.

Наравно, није пропустио ни да се захвали комунисти Дачићу као и Вучићу.

– Желим да кажем да Ивица Дачић и ја никада нећемо гласати за независно Косово. То нама не стоји у политичком прогаму, ми смо рођени као такви, васпитани домаћински и не можемо никоме тако нешто да поклонимо. Они су нам привремено отели Косово, а када вам неко некада нешто отме, онда то можете некада и да вратите. Србија је била под Турцима 500 година и вратила је своју територију“ казао је Марковић. Желим и да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу и Ивици Дачићу што су много улагали у цркве и манастире, у нашу православну веру, у цркве и манастире на Косову и Метохији, у манастир Хиландар, а посебно им се захваљујем на завршетку изградње Храма Светог Саве у Београду. Љубав се примењује у породици, а у политици се некада примењивала храброст и мудрост, а данас само мудром политиком треба да сагледано све оно што се дешава Србији, као што то раде Александар Вучић и Ивица Дачић – казао је Драган Марковић Палма.

Док је Палма „бранио Косово“ улизивањем Вучићу и његовој „мудрој политици“, Вучићев и Сорошев Опен Балкан пројекат је баш на Ивањдан заживео у пракси – албански парламент је изгласао резолуцију о „геноциду у Сребреници“.

Извор: Србин.инфо

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!