Свет

Паклени план глобалиста: У следећем ратном циклусу страдаће 2,5 милијарди људи?!

Рат у Украјини је променио односе међу светским силама. Нови свет се рађа у крви, зноју и сузама свих учесника у том рату, укључујући и оне који посредно помажу некој од сукобљених страна. Русија остварује успехе на свим фронтовима, како на војном тако и на политичком и привредном. Кина прави савезнички блок, који из Азије, Африке и Јужне Америке истискује утицај САД-а. Амерички вазали из Европе срљају у пропаст. Чак и западни политички, војни и економски ескперти признају да је дошао крај америчкој доминацији. Уз то, све су озбиљније претње САД-а и НАТО-а отварањем нових ратних жаришта у Тајвану, Јужној Кореји и Ирану. На ту опасност упозорава и генерал Весли Кларк, као и геополитички аналитичар Чарлс Ненер, који тврди да ће у „следећем ратном циклусу животе изгубити 2,5 милијарде људи“.

Западна цивилизација умире, рађа се нови свет. Однос моћи, какав је успостављен после пада Берлинског зида, више не постоји. Униполарни свет, који су креирале Сједињене Америчке Државе, распао се под притиском рата у Украјини.

Америчка моћ, заснована на војној сили и долару, није била довољна да порази Русију. Напротив, прокси рат, који је Америка повела против Русије, довео је до самоуништења Запада. Иако амерички и европски медији и даље пласирају пропаганду, која је потребна њиховим политичким центрима моћи, реалне чињенице све чешће износе значајни ауторитети попут Роберта Ф. Кенедија.

– Руси убијају Украјинце у односу осам према један. Наши медији и политичари не говоре истину о стању на ратишту у Европи. Ми смо тај рат изгубили, Русија је победила – каже један од припадника америчке династије Кенеди, а његове ставове деле и војни стручњаци.

– Рат је завршен, ништа више не може да се уради како би се променио однос снага у Украјини – сматра пуковник Даглас Мекгрегор, бивши саветник у Пентагону.

Подаци који се наводе у строго поверљивим документима, који су недавно “процурели“ из Пентагона, откривају чињеницу да је амерички политички и војни врх преценио своје и потценио могућности Русије. У једном од тих докумената наводи се да „паметне бомбе“, које је Америка испоручила Украјини, нису оствариле очекиване ефекте. На неким моделима ракета из програма ЈДАМ-ЕР, којим администрација Џозефа Бајдена помаже одбрамбену моћ Украјине, примећени су технички проблеми услед којих су изостале детонације. Још већу забринутост Пентагона изазвао је успех руских система за електронско ометање. Ракете М270 и ХИМАР, услед руског ометања ГПС-а, нису се показале довољно ефикасним.

– Руси ометају сигнал који се користи за усмеравање ЈДАМ-ова на циљеве. То објашњава зашто те ракете не раде на очекивани начин и зашто се не понашају као у другим ратним зонама – рекао је Мајк Малрој, бивши званичник Пентагона.

Ипак, Америка не намерава да промени „правила игре“. У једном од објављених докумената истиче се да је украјинска војска оптерећена несташицом оружја и муниције, иако су јој западни савезници обећали помоћ вредну више од 30 милијарди долара. У другом извештају наводи се да ће Пентагон послати у Украјину хиљаду комплета „паметних бомби“.

На основу тих и многих других информација, угледни амерички ескперт за геополитику Чарлс Ненер износи драматичне процене.

– Сви смо забринути због рата у Украјини, а можемо очекивати да ускоро дође до рата на Тајвану, у Јужној Кореји и на Блиском истоку са Ираном. Мислим да ће се сви догодити у исто време. Кад се покрене тај ратни циклус на Земљи ће умрети око 30 одсто људи. Није да ћемо сви умрети, али то ће задестити 2,5 милијарде људи. То ће бити крај цивилизације коју су, у највећој мери, обликовале Сједињене Америчке Државе. Многи непријатељи Америке чекали су да Америка ослаби и да буде оптерећена својим унутрашњим проблемима, па да раде шта год желе. Сад је дошао тај тренутак, који је дуго припреман и у Америци. Америчка политичка и економска елита неколико деценија је стварала услове за колапс система. Лоше образовање, лоше пословање, превише неотплаћених кредита и слични фактори обично доводе до пропасти. Америка неће бити прва империја која је пропала на тај начин – рекао је Ненер у интервјуу, који је објављен средином априла.

Ненер је још пре осам година упозоравао на трагичне последице које ће изазвати криминал и корупција у врху америчке власти. Међу првима је указивао на афере у којима су главне улоге имали Џо и Роберт Хантер Бајден. Осим трговине утицајем у случају „Будисма“, где су отац и син Бајден учествовали у манипулацијама приликом куповине и продаје енергената у Украјини од 2011. до 2016. године, Ненер је објављивао информације о учешћу Хантера Бајдена у спорним инвестиционим пројектима у Кини и Русији. Бајденови су, у сарадњи са Бараком Обамом и Билом и Хилари Клинтон, одлучно демантовали све оптужбе. Међутим, недавно су откривени нови докази који потврђују Ненерове тврдње.

После скандала, који је настао објављивањем садржаја лаптопа Хантера Бајдена, оптужбе на његов рачун су потврђене у истрази коју води Кривично одељење Федералне пореске управе САД-а. На основу доказа, који су прикупљени током те истраге, федерални тужиоци су 21. априла 2023. године најавили четири оптужнице против Хантера Бајдена, међу којима се три односе на пореске прекршаје, а једна за куповину оружја.

Одлуку о томе да ли ће оптужнице бити подигнуте донеће тужилац Дејвид Вајс, кога је именовао председник Доналд Трамп, а Бајденова администрација га је оставила на тој функцији како би наставио истрагу. Уместо на тужиоца, Бајденови врше притисак на агента Пореске управе како би дискредитовали и њега и резултате његове истраге.

Кристофер Кларк, адвокат Хантера Бајдена, каже да је „агент који је водио истрагу извршио кривично дело откривањем поверљивих информација о пореским обвезницима, због чега мора да буде удаљен из случаја и подвргнут истрази јер подрива веру Американаца у савезну владу“. Због тих притисака, агент Пореске управе је званично затражио статус узбуњивача. У писму, које је упућено на све релевантне адресе, он је истакао да има информације о томе како „представници власти крше протоколе и инфицирају одлуке које доносе службеници Пореске управе који спроводе закон“.

Марк Лајтл, адвокат агента Пореске управе, тврди да је његов клијен упутио писмо правосудним одборима Сената и Конгреса у коме, у замену за информације којима располаже, тражи заштиту од „представника власти који су повезани с председниковим сином Хантером Бајденом“.

Тужиоци су покренули истрагу у фебруару 2020. године. Неколико пута су објављивали саопштења у којима су истицали да су прикупили довољно доказа кршења пореских закона, али до данас нису подигли оптужницу против Хантера Бајдена.

Међутим, без обзира на саботаже из политичког врха, и ФБИ води истраге сумњивих послова породице Бајден са партнерима који су повезани са Комунистичком партијом Кине. Истрага је усмерена на разоткривање две афере. Прва се односи на огромни дијамант, вредан око 2,5 милиона долара, који је Хантер Бајден добио на поклон од својих кинеских пословних партнера.

Истрага друге афере требало би да утврди да ли 30 милиона долара, који су из Кине уплаћени на Бајденове рачуне, представљају мито. Поред тога, ФБИ проверава извештај републиканског сенатора Рона Џонсона из Висконсина, написан на 87 страница, у коме се тврди да је Хантер Бајден у фебруару 2014. године добио донацију од 3,5 милиона долара од Елене Батурине, супруге Јурија Лужкова, који је са функције градоначелника Москве смењен 2010. године под оптужбом за корупцију.

Батурина је тих 3,5 милиона долара уплатила као накнаду за консултантске услуге млађег Бајдена, а касније му је неколико пута уплаћивала по више стотина хиљада долара на основу уговора о зајму. Хантер Бајден је у децембру 2020. године одбацио све оптужбе и истакао да је „уверен да ће професионална и објективна истрага показати да је све своје послове водио у складу са законом“.

С друге стране, агенти ФБИ и Пореске управе су резигнирани саботирањем њихових истрага. Колико је озбиљна „растућа фрустрација унутар ФБИ“, како то описују новинари НБС-а, види се и из изјава истражитеља, који сматрају да би се Хантер Бајден од кривичне одговорности могао да спасе само ако „докаже да је услед зависности о дрогама неспособан за суђење“.

– Знамо за најмање осам чланова породице Бајден, који су имали користи од корупције и криминала, укључујући и трговину људима. То је одвратно, много одвратно – рекао је републикански конгресмен Тим Бурчет.

Конгресмен Кевин Макарти тврди да су моћни људи, који се крију иза Џоа Бајдена, киднаповали Сједињене Америчке Државе и направили Сједињену Државну Корпорацију. Макарти сматра да је Бајден само марионета, док се конци налазе у рукама представника „дубоке државе“, који су Америку довели до руба политичке, економске и монетарне пропасти.

Макарти тврди да није ни чудо што се прави владари крију пошто је Сједињена Државна Корпорација банкротирала 31. јануара. Америка више није у стању да сервисира свој јавни дуг. Власт то представља јавности као застој у повећању горње границе америчког дуга. Како заиста стоје ствари Американци су сазнали од јапанских дипломата, који су известили о састанку представника Светске банке и Међународног монетарног фонда са службеницима из врха америчке администрације. Светска банка и ММФ су морали да се помире с тим да не могу наплатити своја потраживања.

На том састанку је, према тврдњама из јапанских извора, први пут за долар речено да је „непостојећа валута на коју се позивају само Американци, чија банка Федералних резерви их штампа без икаквог покрића“. Америчка министарка финансија Џенет Јелен је изјавила да ће наставити са ванредним мерама „до краја јуна или средине јула“. Иако је Јелен покушала да на тај начин умири јавност, економски експерти су њену изјаву схватили као признање да власт узима новац из пензионих и осигуравајућих фондова.

Економиста Џим Бјанко фразом „шетња кроз банку“ описује константно повлачење депозита из банака. Бјанко сматра да то неће довести до банкрота, али ће угрозити пословање инвестиционих фондова и нарочито малих банака. Тачност те процене потврдио је стечај Прве републичке банке, који је уведен 28. априла 2023. године.

– Долар је у великој невољи, као и комплетан финансијски систем Америке. У не тако далекој будућности Америку ће задесити крах сличан ономе у време Велике депресије. У последње три године долар је доживео пад за 30 индексних поена, а ниједно решење, које је примењивала власт, није успело да стабилизује његову вредност. Напротив, постаје све горе. Ако долар падне још ниже, могли бисмо имати мали скок у привреди, јер би то било добро за извоз. Међутим, то је само заваравање. Дугорочно, долар је завршио, више нема разлога да одржавамо ту валуту, прескупо је – рекао је економски стручњак Томас Квикли, који признаје да америчка привреда више није најјача у свету.

Квикли оптужује Бајденову администрацију да није добро проценила последице које су настале прерасподелом међународне моћи: „Потценили смо ситуацију у БРИКС-у, нисмо очекивали да ће те земље истиснути долар као резервну валуту. Договором Русије, Кине, Индије и других држава, међу којима су Иран и Саудијска Арабија, направљен је систем који ће долар вратити у Америку, а наша привреда неће издржати инфлаторни талас који следи.“

„застрашујућем времену“ које прети пропадањем долара и читавог банкарског система говори и Реј Далио, милијардер који је основао један од највећих хеџ фондова Бриџвотер.

– Економска криза, која се одвија пред нама, прети поделама у нашој земљи и поразом у борби за глобалну моћ. Наш банкарски систем је у колапсу и, нимало случајно, управо сад почињу глобални сукоби, који су већ променили светски поредак моћи – каже Далио.

То тврди и пензионисани генерал Весли Кларк, бивши командант НАТО-а, који је предводио агресију на СР Југославију 1999. године. У интервју за поткаст Wеалтхион, Кларк је истакао забринутост због опасности да се „уз рат у Украјини отворе нова жаришта на Пацифику и Блиском истоку“. Иако наглашава да не жели да коментарише одлуке Бајденове администрације, Кларк је истакао да је „стратегија Беле куће у односу на Кремљ доживела неуспех“.

Америка није успела да изолује и уништи економски систем Русије. Ни Русија није успела да избегне глобални удар инфлације, који је покренут прошле године. Санкције западних држава обориле су 25 одсто вредности рубље и смањиле привредни раст, али нису угрозиле економски систем. За разлику од САД и свих чланица Европске уније, у којима се за ову годину очекује привредни раст до један одсто, сви показатељи упућују на то да ће у Русији бити дупло већи.

Западне рестриктивне мере су највећу штету нанеле руским олигарсима, којима је заплењена имовина вредна укупно око 800 милијарди долара. Виле, јахте, авиони и остала непокретна и покретна имовина стечена је у Русији, на штету руске државе и народа. Одлуку о заплени поздравио је и Дмитриј Медведев, бивши премијер и председник Русије и актуелни заменик председника Савета безбедности Русије.

– Добро је што су Американци и њихови савезници запленили имовину руских олигарха. Да је имала законске могућности, то би урадила и наша власт. Олигарси су своје пословне империје стварали на продаји руских јавних ресурса, да би стечени новац износили из Русије и инвестирали у привреде држава које сада ратују против нас. Сад знамо где се налази та имовина, па ћемо га, после победе, вратити Русији – рекао је Медведев.

Под притиском западних санкција Русија се окренула привредној сарадњи са Кином, Индијом, Ираном, Саудијском Арабијом и многим афричким и јужноамеричким државама. У том савезу најзначајнију улогу има Кина, чија економија убрзано повећава предност у односу на САД. Кина је обезбедила сарадњу до јуче крвних непријатеља Саудијске Арабије и Ирана, као и већине афричких држава, у које је током протекле две деценије инвестирала више од 400 милијарди долара. Чланице тог блока, формираног око БРИКС-а, договориле су се да из робне размене избаце долар, па да плаћање врше у својим валутама.

Америка нема добар одговор на тај напад на своју валуту. Још је администрација Барака Обаме уводила санкције на одређену робу и сировине из Кине, а Бајденова је наставила да их заоштрава. Упоредо с том врстом притиска, Вашингтон звецка оружјем.

Прошлогодишња посета Ненси Пелоси Тајвану у Кини је схваћена као неуспешан покушај провокације. С много више пажње пропраћен је јануарски долазак Јенса Столтенберга, генералног секретара НАТО-а, у Јужну Кореју и Јапан. Столтенбер је упозорио на повећану глобалну опасност и позвао на „јаче партнерство у одбрани демократије“. Синтагму којом се описује „јаче партнерство“ у Кини су схватили као позив на стварање НАПТО-а, новог војног савеза Америке и њених партнера, који намеравају да остваре потпуну доминацију на Пацифику. То признају и амерички аналитичари, који истичу да је стварањем осовине САД-Јужна Кореј-Јапан-Аустралија цео Пацифик стављен под контролу и да Кина ту нема шта да тражи.

Као да нису извукли никаква искуства из Украјине, амерички стратези отворено прете Кини уколико покуша да врати суверенитет над Тајваном. Иако америчка јавност такве ставове углавном сматра делом кампање одвраћања од сукоба, с много већом пажњом је дочекана вест о томе да је милијардер Ворен Бафет крајем априла продао већину деоница своје компаније „Таиван Семицондуцторс“, која на Тајвану призводи полупроводнике и микрочипове. С обзиром да је то изузетно уносан посао, којим се покрива 60 одсто светског и 80 одсто америчког тржишта, Бафетово објашњење разлога за напуштање Тајвана је примљено с великом резервом.

– Одлазак је мотивисан извештајима о великом ризику од сеизмичких активности – саопштио је Бафет.

Аналитичар Бенџамин Фулфорд је Бафетово објашњење оценио као директну претњу Кини: „На тај начин је Бафет послао Кини незваничну упозорење Беле куће да ће пре жртвовати Тајван и уништити га сеизмичким оружјем, него што ће дозволити Кини да га врати под своју контролу. Ко прети на такав начин, треба да у калкулације урачуна и могући одговор Кине. Осим тога, ако буде угрожена производња полупроводника на Тајвану, то ће нанети огромну штету америчким компанијама из Силицијумске долине.“

Фулфорд не искључује могућност да Бајденова администрација заиста реализује тај сценарио, без обзира на материјалну штету и велики број жртава. Да је спремна да прихвати такав ризик Америка доказује на примеру Украјине. Привреда те државе је претрпела катастрофалну штету током прве ратне године, а број убијених украјинских војника Фулфорд назива „геноцидом, који режирају и подржавају украјинске власти на челу са Володомиром Зеленским и западни савезници, који наоружавају Украјину“.

Америчким интересима не смета само Кина, него и њени савезници из Азије и Африке. Геополитички аналитичари истичу значај помирења и сарадње Саудијске Арабије и Ирана, до чега је дошло уз посредовање Кине. Такође, од Ирана, преко Пакистана, па до Марока простире се зона исламског утицаја. У тој групи налази се и Судан, у коме бесни грађански рат. На супротстављеним странама налазе се два генерала: Абдел Фатах ал Бурхан и Мухамед Хамдан Дагало, који су заједно извршили војни удар у априлу 2019. године и свргнули с власти вођу Омара ал Башира. Уместо да препусте власт цивилној управи, два генерала су ушли у рат за премоћ у држави.

Иако сукобљене, обе групе (Суданске оружане снаге и Специјална јединица за подршку) нападају припаднике Интегрисане мисије за помоћ у транзицији Судана (УНИТАМС). После обарања Ал Башира, УНИТАМС је основан као међународна организација која за циљ има решавање политичких и хуманитарних проблема. Међутим, преко УНИТАМС-а су америчке компаније експлоатисале рудне ресурсе Судана, укључујући злато, сребро и природни гас.

У априлу је нападнуто шест конвоја цивила, који су покушали да се из главног града Картума пребаце до највеће луке Порт Судана. Америчка амбасада је евакуисана, а око 16.000 америчких држављана је препуштено на милост и немилост зараћеним суданским групама. Сцене из Судана, исте као оне из августа 2021. године, из Афганистана, илуструју колика је тренутно моћ Сједињених Америчких Држава.

Актеулна вашингтонска администрација нема снаге ни да заштити Американце у Америци. Политичке поделе су постале опасније од расних и верских, па прете да се претворе и у територијалне. Роберт Каган, сарадник Института Брукингс, Карнеги фондације и Маршалове фондације, још пре две године је најавио могућност да сукоб између републиканаца и демократа изазове грађански рат и распад Сједињених Америчких Држава.

– Сигнална ракета за грађански рат и колапс Америке биће следећи председнички избори 2024. године. Републиканци и демократе ће блатити једни друге, и једни и други ће се прогласити изборним победницима, почеће немири и нереди, земља ће у тонути у хаос и праве борбе између „црвених“ и „плавих“ држава – написао је Каган у тексту који је објавио Вашингтон Пост, а пренео наш Магазин Таблоид.

Осим анализе јавно доступних података, Каган је имао приступ поверљивим информацијама преко своје супруге Викторије Нуланд, једне од најутицајнијих особа у Бајденовој администрацији. Каганове најаве распада САД-а већ се остварују у пракси. Тексас, Калифорнија, Нови Мексико, Џорџија и још неколико савезних држава припремају услове за одвајање од САД-а.

Републиканци у Калифорнији и Тексасу, двема државама које имају највећи удео у америчкој политици с обзиром на број електорских гласова, усвојили су резолуцију којом је избор Џоа Бајдена за председника САД-а био нелегалан. Републиканска већина је, 2021. године, у Тексасу усвојила закон о референдуму за независност те државе. Као правни основ за такав референдум наведено је кршење члана 1 Устава Тексаса.

– Међу политичким елитама и економским клановима у САД траје борба до истребљења, која може довести до одвајања различитих америчких држава, које се и без тога размећу својом независношћу у најосетљивијим питањима. Слободу већ траже Калифорнија и Тексас. Чини се да је такав сценарио донедавно изгледао апсурдан и чудан, али Тексас је већ почео да се спрема за спровођење референдума. Ја ћу навијати за Тексас – рекао је недавно Дмитриј Медведев.

Западна цивилизација нестаје, а с њом и многа позитивна наслеђа демократије, владавине права, слободе мишљења и говора… Без обзира на улогу светског жандара, којом је Америка стекла бројне непријатеље широм света, њена пропаст не може да обрадује ниједног нормалног човека који држи до демократских вредности.

Ни грађани Србије немају разлога за прослављање пропасти Америке, иако је она у последње три деценије нанела несагледиву штету Србији и Србима. Као што је Америку поробила њена декадентна „елита богаташа“, тако Србијом влада злочиначко удружење на чијем челу се налази Александар Вучић. У процесу глобалних промена, за Србију је једино важно да се ослободи Вучићеве диктатуре. Само слободна, Србија може да нађе добро место у новом светском поретку.

Аутор: Предраг Поповић

Извор: Магазин Таблоид

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!