Породица и школа

Ово су три главна “комесара“ у рату против науке и разума

Поводом текста „Ovo su šestorica glavnih „generala“ u ratu protiv biologije“ са портала Нова.

Другосрбијанске перјанице закукале су што њихови планови за увођење тоталитарне родне идеологије у школске уџбенике не иду баш по агенди њихових ментора са Запада. У тексту „Ovo su šestorica glavnih „generala“ u ratu protiv biologije“ на порталу Нова, медијском крилу тоталитарне идеологије Запада у Србији, покушана је дискредитација чланова Радне групе Завода за унапређивање образовања и васпитања: Слободана Антонића, професора филозофског факултета у Београду, Часлава Копривице, професора факултета полутичких наука, Зорана Аврамовића научног саветника Института за педагошка истраживања и професора у пензији Филозофског факултета у Косовској Митровици, Уроша Шуваковића, професора Учитељског факултета у Београду, Мише Ђурковића, научног сарадника Института за европске студије и аутора нашег портала и Јован Мирића, ванредног професора Филозофског факултета у Београду у Пензији.

Преузето са портала nova.rs. Foto: Vesna Lalić

Колико је то све јалово види се и по томе што је замерка Чаславу Копривици чланство у Покрету за одбрану Косова и Метохије, а главна дисквалификација за све чланове је да заступају „конзервативне вредности”! Нема скандала, секс афера, дроге, коцкања…

Добро, поједе се по неки дабар с времена на време, нарочито у време Великог Поста, и то кад је разрешено!

Шалу на страну, јер ситуација нимало није наивна, истине ради и науке ради, која и постоји да би откривала истину о функционисању света и човека у њему, чланови комисије заиста нису биологичари, нити су имена из области природних, већ друштвених наука.

Бојана Миловановић са Нове, преносећи речи Биљане „дабар” Стојковић тврди да Odluka o izmenama u udžbeniku doneta je suprotno prethodnim zaključcima struke i stavovima Nacionalnog prosvetnog saveta i Srpskog biološkog društva. Očigledno je jači i važniji sud Radne grupe u kojoj se ne nalazi ama baš nijedan stručnjak iz biologije.

Покушај обмане јавности у наведеном тексту је у томе што се уважени чланови Радне групе и не баве лекцијом из области биологије, већ социологије. Квир теорија и тоталитарна родна идеологија, која је на мала врата завршила у уџбеницима за 8.разред основних школа је тема из друштвених, а не егзактних наука.

Портал Међународних породичних вести са задовољством поздравља став Радне групе и сматра да је одлука коју су донели и коју је Министарство просвте уважило, на свом месту.

Поред комесарке са пет звездица, Стојковић, у ред комесара побрканих лончића се уписао и председник Српског биолошког друштва Мирослав Живић, дајући мишљење да су лекције за осмаке засноване на науци (sic!), и тиме озбиљно угрозио репутацију једног озбиљног друштва као што је Српско биолошко друштво.

Стојковићева сада клевеће СПЦ да она стоји иза одлуке ЗУОВ-а у вези уџбеника биологије, а у томе јој је, како видимо, кренуо да секундира и Кишјухас.Питам се што њих двоје не би сели и написали нови, 100% прогресивни програм биологије? У њему би се обавезно морале наћи Кишјухасове мудрости да је „човек само необична случајност настала у устајалој води” (овде) и да је „мастурбација” онај узрок због ког се „човек усправио на две ноге како би ослободио руке за самозадовољство” (овде). Па да култура неодговорног комбиновања идеолошке заслепљености и мешања у ствари које се не знају заблиста у пуном сјају.проф. Слободан Антонић, у тексту Биолошке којештарије

Добро је да је овог пута српска просвета сачувана од ненаучног и неразумног приступа у образовању будућих генерација. Ипак, морамо остати будни, стражити и наставити са борбом, јер је очигледно да је одсутво науке и разума, а присуство тоталитарне родне идеологије, дубоко загазило у српско друштво, законодавство, образовни систем и медије. И не планира да се заустави.

Извор: ИФН

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!