Занимљивости

Ово је време зла, без стида, време битанги, лопова и лешинара (ВИДЕО)

Ми смо посрнуло друштво у коме само малобројни имају све, у коме држава не мари за своје грађане, у коме нема самилости и саосећања и гледа се искључиво сопствени интерес. Ово је рођаци зло време, време без стида, без искрене сузе, без саучешћа – овакву слику народа и државе која срља на маестралан начин описао је Драган Петровић Пеле.

Драган Петровић Пеле

Познати глумац је савршено сликајући речима описао генерално наше друштво, поремећени систем вредности, власт једног човека, социјални моменат Србије, народа, урушене институције, разорену Србију…

-Није то само грамзивост и похлепа, овај комад говори о безосећајности, о времену без стида, без самилости. О безосећајним себичним битангама које је систем вредности направио лоповима, битангама и лешинарима – рекао је Пеле, а ова метафора може се применити и на наше државнике и високе функционере који нас воде баш овим путем.

Ова представа, како Пеле каже, говори о…

-Злом времену, времену без стида, без искрене сузе, без саучешћа. Где битанге постају узори, а поштени предмет подсмеха. О башибозуку који растура имовину најгорег од свих, а покојник је родоначелник лоповлука, отимачине и зеленашења – у даху је изговорио Петровић, описујући понашање наших политичара на власти.

И ово све већ звучи познато, јер у оваквом времену живимо.

-О нама данас говори овај комад, рођаци, о овом времену сад. О невремену, о злу, о неосећању стида, о суровости, о горким плодовима…

Сурова истина, да језивија не може бити. Србија данас.

Рођаци…

Извор: https://direktno.rs/vesti/kultura/309556/pele.html

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!