Породица и школа

Отварање врата сурогацији у Европи

Европска комисија намерава да свим државама чланицама, чак и у земљама са уставним или правним забранама, наметне све врсте заједница и начина репродукције.

Нема сумње да имамо много отворених фронтова, сваки дан се суочавамо с новим идеолошким страхом. Овог пута, нешто се кува у Европском парламенту.

Реч је о предлогу уредбе Европске комисије за признавање родитељства између држава чланица и стварање „европског сертификата о родитељству“.

Шта је ово и какве то везе има с нама?

Ова уредба уводи очинство, што је ванправни појам, у породично право и мења садржај националног законодавства о породичним стварима. То је директна претња правном суверенитету држава чланица, посебно оних које не признају истополне заједнице или сурогат мајчинство.

Како објашњава платформа Европа за породицу, предлогом се настоји изједначити „очинство и сродство“, али концепт „очинства“ није правни појам.

Инсистирањем на коришћењу термина „очинство“, Европска комисија намерава да свим државама чланицама, чак и у земљама са уставним или правним забранама, наметне све врсте заједница и начина репродукције.

Другим речима, ово све земље води ка признавању и легализацији сурогације у Европи.

Кључно питање је ко има користи од тога? А одговор је исти као и увек: идеологије које траже уништење породице и европске културе и корена. Као и обично, заговорници тих идеологија подржавају и желе да користе оне који желе да зараде од тога, то јест, клинике за потпомогнуту оплодњу које могу експоненцијално да прошире своје пословање на основу сурогат мајчинства.

Ако желите да сазнате више, можете погледати конференцију коју је организовала чланица Европског парламента Маргарита де ла Пиза с два стручњака из ове области: Летицијом Пуликвен, извршном директорком организације Европа за породицу, и Хосеом Луисом Базаном, секретаром Комитета за миграције и азил COMECE.

Аутор: Леонор Тамајо

Извор: ИФН

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!