Природа и здравље

Откривено је како су фармацеутске компаније подмићивале лекаре да вакцинишу људе против КОВИД-а

Лекари су саветовали милионе Американаца да се „вакцинишу“ против застрашујућег вируса корона.

Испоставило се да су лекари добили савет не зато што им је заправо стало до пацијената, већ зато што су их здравствена осигурање поткупила да продају што више вакцина у замену за готовину.

Извештаји Expose News: Документ који је процурио из Anthem Blue Cross and Blue Shield (BCBS) Medicaid показује како је креиран  „Програм подстицаја за пружаоце вакцина Ковид-19“ како би наградио лекаре за промоцију вакцине својим пацијентима (извор). Да ли је то против њихове Хипократове заклетве?

„Вакцинација против КОВИД-19 је један од најбољих и најбезбеднијих начина на које људи могу да заштите себе и своје породице од вируса“, ​​рекао је Anthem Medicaid у уводнику.

„Као пракса која учествује у Програму подстицања вакцинације против КОВИД-19, препознајемо ваш напоран рад нудећи подстицаје како бисмо помогли пацијентима да донесу одлуку да се вакцинишу.

Лоше ствари се дешавају када се промовишу експериментални лекови.

Да би се квалификовао за новчану накнаду од Anthem Medicaid, лекар мора, у овом конкретном случају, да буде део уписаног пружаоца примарне здравствене заштите у Кентакију који је повезан са Anthem BCBS Medicaidom и да има одбор од 25 или више чланова.

„Сви чланови Anthema за које је идентификовано да примају услуге вакцинације против КОВИД-19 укључени су у методологију“, наводи се у документу. „Резултати вакцинације ће бити утврђени прихватањем вакцине против КОВИД-19 или потврдом из регистра имунизације у Кентакију.

Anthem је израчунао исплате у два одвојена временска периода: први 1. септембра 2021. године, а други 31. децембра 2021. Што је већи проценат вакцинисаних чланова Anthem против Ковид-а, то су веће исплате, према плану.

За сваког члана Anthem-а који је вакцинисао до 30 процената чланског фонда, лекар је имао право на исплату „бонуса“ од 20 долара. Ако лекар може да вакцинише више од 30 процената чланова Anthem, он или она добијају 45 долара за сваког до 40 процената; 70 долара за сваку до 50 процената; 100 долара за сваку до 60 процената; и 125 долара за сваких 75 посто и више.

Структура друге и последње исплате мита била је слична само што су нивои плаћања били много већи. Ако је 30 одсто чланова Anthem вакцинисано, лекар који испуњава услове добија 100 долара по нововакцинисаном члану.

Аутор; Иван Колић

Текст прилагодили србском језику уредништво Борба за истину.

Извор: Епоха

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!