Srbija i srbske zemlje

Ono što Aleksandar Vučić ne vidi je to da je njegovoj vladavini došao kraj

Jučerašnja odluka Saveta bezbednosti Ruske Federacije da se status Kosova i Metohije može rešavati samo u okviru Rezolucije 1244 može da ohrabri sve Srbe jer Rusija neće dozvoliti razbijanje teritorijalnog integriteta i suveraniteta Republike Srbije.

Paradoks je da danas najveću opasnost za sudbinu južne srpske pokrajine predstavlja njen predsednik koji se sprema da poput Briselskog potpiše i sveobuhvatni sporazum za normalizaciju odnosa sa Prištinom. U prevodu to znači da je predsednik Srbije spreman da se odrekne 16% svoje teritorije.

Ovaj stav Ruske Federacije samo je nastavak onoga što je Sergej Lavrov ministar spoljih poslova Rusije izajvio u Beogradu da Rusija neće dozvoliti prekajanje istorije na Balkanu u zadnjih 25 godina i da će staviti veto na priznanje nezavisnog „Kosova“ od strane Srbije.

Iz tog razloga smo i svedoci besomučne kampanje koju pripadnici Srpske napradne stranke vrše protiv Ruske Federacije. Čitav niz političara, analitičara, lobista SNS-a optužuju Rusku Federaciju za organizovanje demonstracija u Beogradu. Njihova imena su Dragan Šormaz, Zoran Dragišić, Dejan Vuk Stanković, Nebojša Krstić i dr. Stav Ruske Federacije sužava manevarski prostor Aleksandru Vučiću koji je namislio da može da ubedi rusku imperiju da prizna nezavisno Kosovo a da im on zauzvrat garantuje da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji i da neće ući u NATO pakt. Kakav politički diletant i koja politička gluperda. Rusija je prosto stvorila Rezulociju 1244, ubedila velik broj zemalja da povuku priznanje samoproglašene rpublike Kosovo i kao ozbiljnoj državi ne pada joj na pamet da zbog ćefa ovog političkog smutljivca iz Čipulića kod Bugojna menja svoju nacionalnu strategiju.
I vrapcima je jasno da Rusi nemaju nikakv veze sa ovim protestima već su oni proizvod Vučićeve antisrpske i antidržavne vladavine sa diktaturom koja u istoriji Srbije do sada nije viđena. Da se radi o prevejanom licemeru i smutljivcu govori i činjenica da tokom protesta u Beogradu on pojedine pripadnike Žandarmerije oblači u civilna odela, stavlja im maske na lice koji onda napadaju svoje kolege pred Skupštinom ne bi li tako kompromitovao opravdani gnev i bes građana. Jer sve paljevine vozila i napade na pripadnike Žandarmerije vršili su njegovi ljudi bilo da su navijačke grupe, pripadnici Žandarmerije ili njegovi kriminalci zaduženi za odbranu diktatorskog režima.

Dobar deo tih pripadnika Žandarmerije u civilu Srbi sa Kosova i Metohije su prepoznali jer su iz ovih krajeva i sigurno je da jednog dana kada Vučić bude sišao sa vlasti moraće da pred zakonom snose sankcije. Nažalost, taj deo pripadnika Žandarmerije su i lično obezbeđenje Vučićevih kontraverznih biznismena specijalizovanih za obavljanje najprljavijih zadakata koji se kose sa Ustavom i zakonima Republike Srbije. Uostalom, oni su i 03. novembra 2013. godine obučeni u civilna odela i sa kapuljačama na glavi razbijali biračke kutije posle uspešno sporevednog bojkota lokalnih izbora koji su bili u režiji samoproglšene republike Kosovo a koje je Aleksandar Vučić podržavao.

Ono što Aleksandar Vučić ne vidi je to da je njegovoj vladavini došao kraj i da je samo pitanje dana njegovog silaska sa političke scene. A što se Zapada tiče oni samo čekaju da potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa „Kosovom“ pa da onda dignu ruke od njega i da završi na političkom i istorijskom smetlištu gde mu je i mesto.

Kosovska Mitrovica
12.07.2020. godine Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije