Свет

Оливер Стоун о контроли САД и борби за слободу

Можете да будете критични према вашој власти и према вашем друштву. Не морате да се уклопите. Сада је у моди да се нападају Републиканци, Трамп и све то и да се избегавају Обама и Клинтонови.

Али запамтите ово! 13 ратова које смо започели у протеклих 30 година и 14 билиона долара које смо потрошили и стотине хиљада живота који су збрисани са земаљске кугле, запамтите да то није био један вођа већ систем, и републикански, и демократски. Зовите га како желите: Војно-индустријско-сигурносно-финансијско-медијски комплекс то је систем који се одржава под изговором да су ово “праведни ратови“, да су оправдани у име наше заставе која се поносно вијори над нашим животима.

Наша земља је постала просперитетнија за многе, али у име тог богатства, не можемо да оправдамо наш систем као центар за светске вредности све док изазивамо толике ратове и хаос. Нема потреба да набрајам жртве, знамо да смо интервенисали у преко 100 држава, инвазијама, променом режима, економским хаосом или хибридним ратом – меком моћи, како год то зовете, то је рат неке врсте. На крају то постаје систем који води уништењу планете и свих нас.

Борио сам се против људи који воде ратове током већине свог живота. То је игра која умара и у којој вас углавном потуку. Уз сву критику и увреде које ћете добити, па и похвале, важно је да запамтите да ако верујете у оно што говорите и можете чврсто да останете на свом путу можете много тога да промените.

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!