Мишљења

Олимпијски шампион промовише филм о Јеврејима као сaтaнистима

Кајри Ирвинг наставља да шокира јавност својим контроверзним ставовима. Кошаркаш Бруклyн Нетса не види ништа спорно у чињеници да је на својим друштвеним мрежама промовиcао филм “”Hebrews to Negroes: Wake Up Black America”, “Јевреjи црнцима: Пробуди се црна Америко”.

Amazon.com: Hebrews to Negroes: Wake Up Black America (Audible Audio Edition): Ronald Dalton Jr., Fentriss Moore, Echo Point Books and Media, LLC: Books

“Не желим да расправљам о појединим особама или одређеној култури или религији и што оне представљају. Овај филм постоји на свим јавним платформама. Јесам ли направио нешто илегално? Јесам ли некога повредио? Јесам ли овим рекао да мрзим поједину категорију људи? Људи ме осуђују иако нису причали са мном, а мислим да се доста тога догађа јер сам ја поносан на своје афричко порекло, као што сам и поносан на афроамеричку заједницу у Америци и што познајем колико је историјски комплексно било да сви будемо овде”, рекао је Ирвинг и закључио:

“Нећу да одустанем од нечега у штa верујем. Само ћу бити све снажнији јер нисам сам, имам целу војску око мене.”

Ирвинг је промовиcао филм  који је проглашен антисемитским  јер се у њему заступају контроверзне тврдње, између осталог и она да су Јевреји одговорни за ропство и „феминизирање“ црних мушкараца и да њихови високи достојанственици „поштују Сaтaну, односно Луцифера“.

Nets owner says he is 'disappointed' after Kyrie Irving appeared to promote antisemitic film

Кајри Ендру Ирвинг (енгл. Kyrie Andrew Irving) амерички је кошаркаш. Игра на позицији плејмејкера, а тренутно наступа за Бруклин нетсе. Од када наступа у НБА лиги освојио је низ признања, укључујући награду руки 2012. године и изабран је за најкориснијег играча Ол-стар утакмице 2014. Са кошаркашком репрезентацијом Сједињених Америчких Држава освојио је златну медаљу на Светском првенству 2014. а проглашен је најкориснијим играчем првенства. Има и златну медаљу на олимпијским играма 2016. у Рију.

Изјава Роналда Дантона, режисера филма:

“Света Библија је прича о изабраном народу од Свевишњег Бога да буде његово „светло међу народима“. Као једини народ који је ступио у крвни савез са Свевишњим, овим људима је обећана слава и богатство земаљско ако би послушали његове заповести и држали своје законе. Али када су згрешили против свог Елохима  (јеврејски: божанство) и разбили завет, народ је дошао под разорно страдање. Насилно отерани из своје отаџбине и распршени на четири краја планете путем заточеништва, некада велики народ изгубио је свој идентитет и наслеђе, постајући тајна за коју се зна као „изгубљена племена Израелова“ .

Мој филм је документарац који представља богатство научних информација прикупљених из историје, верских текстова, географије, археологије, антропологије, лингвистике, АБО крвних група, инфективних/генетских болести и ДНК Хаплогрупа доказа да би се открио идентитет крвних потомака библијских Израелца. Филм је и омаж изгубљене културе афричке дијаспоре”.

Свети Николај о Јеврејима

Став из филма да Јевреји поштују сатану, а не Бога се поклапа са оним што је писао Свети Николај жички и охридски:

“Али многи Јевреји нису примили те речи, него су били устали против Христа, и погазили Га и умртвили, на своју вечну смрт. Заслепљни сатаном ко и Јуда они нису видели Бога у Христу. Задахнути смрадним духом сатане, они су Христа судили и убили . И поврх свега, они су се показали гори противници Божји него ли незнабожац Пилат, јер су у јарости злобе своје изрекли ону страшну реч: Крв Његова на нас и на децу нашу ! Тако је та невина крв постала бич који их гони као стоку кроз векове из земље у земљу, и као огањ који сагорева сва њихова слагалишта сплетки против Христа. Јер тако их учи ђаво, отац њихов. Ђаво их је научио како да устану против Сина Божјег Исуса Христа. Ђаво их је учио кроз све векове до сада како да се боре против синова Христових, против деце светлости, против следбеника Јеванђеља и живота вечнога. У току векова они који су распели Месију Господа Исуса Сина Божјега, створили су од Европе главно бојиште против Бога, а за Ђавола. То је данас главно бојиште Жидова и оца жидовског Ђавола против Оца небесног и против Сина Његовог Јединородног, од Деве ваплоћеног и против светиње Духа Светога”.

Аутор: Петар Вучинић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!