Свет

Олаф Шолц – канцелар масонерије и русофобије

Биографија Олафа Шолца не обећава ништа добро ни Немачкој ни Русији

Немачки канцелар Олаф Шолц обара све рекорде русофобије. Притом, његов антируски политички курс је потпуно субверзиван за немачку економију, али то не зауставља Шолца. Зарад санкција против Русие он је спреман да нанесе сваку штету по добробит предузећа и грађана Немачке.

Фото: © REUTERS/Michaela Rehle

13. јула Шолцов помоћник за економска питања Јорг Кукис је саопштио да је планирано да се већ од 1. августа Немачка одрекне руског угља, а од 31. децембра и од нафте, иако ће то изазвати читав талас поскупљења свега и свачега.

Само у првој недељи своје владавине Шолц је нагомилао толико проблема у руско-немачким односима колико други канцелари нису стварали за годину дана. По његовом наређењу, за то време су руске дипломате протеране из Немачке, затворен је јутјуб канал РТ а на шест месеци је суспендована сертификација «Северног тока 2».

Ако се сетимо биографије Шолца, онда постаје јасно да се ништа друго од њега и није могло очекивати. Још од школе је постао функционер Социјалдемократске партије Немачке коју је 1863. основао социјалиста Ласал, саборац Карла Маркса. Шолц је прво био активиста у њеном омладинском крилу, затим партијски функционер, затим је постао посланик Бундестага, био на министарским функцијама и тако дошао до главне награде – места канцелара.

Шолц је постао други канцелар у историји Немачке који на полагању заклетве демонстративно није поменуо Бога. СПД је постајала све антинационалнија и све уплетенија у глобалистичке шеме, а Шолц се у њих уплитао заједно са партијом. У Европи симпатије према Русији гаје углавном конзервативне хришћанске и патриотске снаге, али СПД није једна од њих. Штавише, од 2021. године СПД је ушла у коалицију са омраженом партијом „Зелених“, која у директно хистеричном стилу спроводи русофобичну, антинемачку и проамеричку агенду, залажући се за још веће испоруке оружја Украјини, повећање ионако огромног прилива миграната у Немачку, подржавајући пропаганду наркотика и деструктивних култова Њу Ејџ стила. СПД не заостаје много за „Зеленима“ у праћењу модних трендова глобализма: у њој је чак формирано посебно „ЛГБТ крило“, за пропаганду содомије и борбу против њених критичара.

Фото: © Global Look Press/Arno Burgi/ZB

Али поред учешћа у левичарским политичким пројектима, Шолц је уплетен и у активно лобирање за интересе тоталитарне секте масона, забрањене у многим земљама света, и осуђене у католичанству и православљу. Посебно је ова његова активност била изражена током његовог мандата на месту градоначелника Хамбурга (од 2011. до 2018. године) – великог града који има статус аутономије у савезној држави Немачкој. У том периоду локалне новине су забележиле значајан пораст јавне активности секте, чији епицентар је постала градска већница на чијем челу је био Шолц.

2012. године у листу Абендблат објављен је чланак са речитим насловом „Масони заузимају градску већницу у Хамбургу“, где је описано како је градска већница, под вођством градоначелника, бурно прославила 275. годишњицу од оснивања прве немачке ложе. Шолц је за масонски празник доделио најбољу салу градске куће и са хваоспевом говорио о масонерији. Градоначелник је  тада посебно приметио:  „Управо такав однос према животу се многима допада. Масонски идеал је слиьан идеалу племенитог трговца“. Томе је присуствовало више од 200 водећих немачких политичара, истакнутих привредника и медијских личности.

Како наводи „Maсонска енциклопедија Немачке“, 2017. године у згради исте градске већнице будући канцелар је на још већим нивоу прославио 300 година од стварања масонске секте. Тада је он, између осталог, изјавио:  „300 година масонерије је поносан рођендан… Ово се односи на 300-годишњу борбу за разум, слободу, толеранцију и хуманост у Европи и подсећа нас да се достигнућа нашег либералног, демократског и отвореног друштво морају бранити изнова и изнова. Показивање толеранције и братства и њихово изношење у јавност је веома важан задатак за масоне.»

Овог пута на масонском празнику у градској кући Хамбурга окупило се око 400 људи из врха државе, где је уводни говором одржао тадашњи председник Бундестага Норберт Ламерт, који је такође хвалио тоталитарну секту за „слободољубље“.

Фото: © abendblatt.de/Juergen Joost. 
На фотографији с лева на десно: говорник Норберт Ламерт, Олаф Шолц и шеф масона Хамбурга Томас Штуве

У светлу података који се стално откривају о терористичким и револуционарним активностима секте, ове слатке речи звуче као анегдота. У Италији се, на пример, ложа П-2 својевремено истакла организовањем киднаповања бившег премијера Мороа, експлозијом на железничкој станици у Болоњи, везом са ЦИА-ом од које су масони добијали оружје, и масом других злочина од којих је велика корупција у ложи била чак и најмањи грех.

У свом узвратном говору хамбуршки окружни мајстор Велике ложе „Старих слободних и прихваћених масона Немачке” је захвалио Шолцу на прилици да  прослави јубилеј организације  у тако величанственој градској већници, и то назвао „важном прекретницом”. „

Према подацима масонских сајтова Немачке, управо у Хамбургу је 1737. године основана прва немачка масонска ложа, а сада је у овом граду концентрисано 40 ложа, у којима има око 1.400 чланова, што је око 10% присталица масонске секте у Немачкој.

Немачки масони не крију своје блиске везе са украјинском „браћом“, која, као што је познато, имају крајње русофобичне позиције. На сајту „Велике ложе Украјине“ постављено је отврено признање: „Сама идеја пројекта „Украјина“ и његов развој је током 19. века припадао слободним зидарима. Управо масони су створили првог „украјинског“ човека, буквално га начинивши од енгелгартског кмета козака (тј. писца Т.Г. Шевченка. – прибл. Аутор). Управо је уметнички геније Шевченка створио мит „Украјина“ …“

Међутим, целокупна светска масонерија, а посебно европска, заузима оштар антируски став. Неке од ложа, истина, покушавају да прећуте своје ставове, али се знатан део не устручава да јавно износи русофобне ставове. Тако је, после почетка фазе оштрог украјинско-руског сукоба, „Велика ложа Хуманитас Аустрија“ званично изјавила:  „Ми са ужасом пратимо из дана у дан последице  војног напада Русије на Украјину… Изражавамо… наше дивљење и подршку снагама отпора у Украјини.”

Масони, који су 8 година ћутали о погибији цивила у Донбасу под ударима Оружаних снага Украјине, одједном су се забринули за људске животе, видевши могућност пада мајданског режима…

Тако је Олаф Шолц из немачког гнезда русофобичне тоталитарне секте «скочио» на највишу дужност, након што је 2017. године у градској већници Хамбурга помпезно обележио свечану 300. годишњицу масонерије, на којој се окупила цела елита Немачке. Већ 2018. Шолц постаје вицеканцелар и министар финансија у влади Ангеле Меркел, а такође и шеф СДП-а, а крајем 2021. – канцелар.

У отвореним изворима нема података о Шолцовој припадности масонерији, али је он у најмању руку отворени лобиста те секте, што је јасно помогло његовој турбулентној каријери. И није много вероватно да би масони организацију својих празника поверили „не брату“. Такође, многи Шолцови кораци, усмерени су на промовисање у Немачкој дегенерисаних вредности новог светског поретка, индиректно сведоче о више него реалној могућности његовог чланства у масонској секти.

Уопштено говорећи, Шолцова левичарско-масонска „позадина“ не обећава ништа добро за руско-немачке односе. Очигледно да у Немачкој на власт више не може доћи немачки патриота, већ само проамерички леви глобалиста, па чак и посебно бездетни „чајлд-фри” попут Шолца, или попут његове претходнице Меркелове. Врховни „архитекти“ садашње Немачке, очигледно, сматрају да је канцелар обавезан да стимулише Немце на додатно смањење наталитета. Парадоксално, али у садашњој ситуацији, чак и русофоб Шолц се власницима либералних медија чини као „сувише проруски“ оријентисан, због чега га блате у својим публикацијама.

Аутор: Игор Друз

Превод: СРБски ФБРепортер

Извор: СФРРуска народна линија

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!