Србија и србске земље

Одлазак више од 500 Срба са севера Косова и Метохије доказује издају Вучића

Фото: 24sedam.rs

Одлазак више од 500 Срба са севера Косова и Метохије у задњих месец дана показује катастрофалну националну и државну политику председника Србије Александра Вучића. Са члановима својих породица то је близу 2000 људи. Разлог, јер је Аљбин Курти председник самопроглашене републике Косово изјавио да ће најмање 45 Срба да ухапси а остали морају да се протерају са севера Косова и Метохије. Председник Србије му је испунио ту жељу и уместо да се бори да задржи Србе на својим вековним огњиштима он их је позвао да напусте јужну српску покрајину због евентуалног хапшења.

Нажалост, постоји оправдана сумња да се оваква катастрофална државна и национална политика председника Србије одвија у договору са председником владе самопроглашене републике Косово. Режија је следећа, они ће један другог редовно да нападају, називају најразличитијм именима а на терену ће да одрађују етничко чишћење Срба по систему „да се Власи не досете“.

Одлазак Срба са простора Косова и Метохије је у интересу и једног и другог. Аљбину Куртију – што мање Срба лакше се прави независна држава Косово а Алексанру Вучићу – нема Срба, нема проблема. А онда ће он већ по устаљеном шаблону да настави да говори да ми на Косову и Метохији немамо ништа, да нема Срба у Качанику, да нема Срба у Ђаковици и да неће бити Срба у Митровици, Звечану, Лепосавићу, Зубином Потоку и да стога Србија, како је он већ пристао по француско-немачком плану, треба да се одрекне своје јужне покрајине.

Пре неког времена је председник Српског националног форума из Грачанице Момчило Трајковић изјавио да је за време власти Александра Вучића више од 30 хиљада Срба напустиоло своја вековна огњишта. Невладине организације, које нису склоне Србима, кажу да је тај број и већи и да је реч о 40 хиљада Срба. Уосталом, за више од 11 година своје владавине Александар Вучић никада није прговорио о повратку Срба нити је, словима и бројевима, вратио ниједног Србина на Косово и Метохију. За њега је то табу тема јер у овом случају његов интерес није да се Срби врате на Косово и Метохију него да оду.

Да постоји опрвдана сумња да су Аљбин Курти и Александар Вучић у дослуху и да имају партнерске односе јесте и чињеница да је Александру Вучићу председник владе самопрогашене републике Косово омогућио да двеста аутобуса са Косова и Метохије возе у Београд присталице Српске непредне странке са жељом да се сачува власт Александра Вучића. Док су присталице Александра Вучића боравиле у Београду Аљбин Курти, бит не може да се са Вучићем није договорио, упао је на север КиМ и са својом полицијом заузео општине. Пре неки дан смо имали прилике да чујемо и разговор Славка Симића председника посланичке групе „Српске листе“ у скупштини Косова и Мимозе Хусари председника посланичке групе самоопредељење. Разговор је више него пријатељски. Говори о партнерским односима између две политичке групације уз чињеницу да јавност Србије не зна да је Вљоса Османи управо на темељу ове сарадње гласовима „Српске листе“ изабрана за председника самопроглашене републике Косово. Није новина ни да је некадашњи министар у влади Косова а председник „Српске листе“ Горан Ракић гласао на влади Косова да се граде базе РОСУ полиције о чему постоје записници са седница владе.

Нечасна је и неморална улога председника Србије када је у питању Косово и Метохија. Док се са једне стране буса у свој патротизам, са друге стране гласовима „Српске листе“ омогућује формирање војске Косова. Управо јужна српска покајина председнику Србије служи за политичку трговину. Да би што дуже остао на власти он пре свега са земљама Запада тргује овом територијом. Па и сама РОСУ полиција је тековина Александра Вучића. Пре његовог доласка на власт ни РОСУ полиција ни КС и РКС таблице нису могле да се појаве на северу Косова и Метохије.

А данас видимо да је Аљбин Курти остварио свој циљ уз помоћ председника Србије и српске регистарске КМ таблице буквално не постоје на северу Косова и Метохје јер му је председник Србије то омогућио. Срби се хапсе на административним прелазима на само метар од српске полицје а да она то мирно гледа. Председник Србије не чини ништа да заштити Србе изузев кукњаве, дерњаве, јадиковке а ни у сну му не пада на памет да према противницима примени адекватне реципрочне мере.

И не само због корупције, не само због криминала, и не само због уништавња инстутуцја српске државе Александар Вучић ће због издаје Косова и Метхије морати да одговара.

Како радили тако нам Бог помогао.

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!