Србија и србске земље

Очајни народ тражи слободу, правду и освету

Фото: Владимир Живојиновић

ПУЦАЊЕ

Режим Узурпатора пуца по свим шавовима. То се види на сваком кораку. Сведоци смо свакога дана како се распада држава. Све више људи психички пуцају, јер не могу да издрже и преживе златно доба крађа, лажи и распродаје Србије.Најгоре је стање у финансијама. Које ће се одразити на даљи пад животног стандарда већине грађана. Зато морам, моја интелектуална и родољубива је обавеза, да изађем са реалним стањем наше економије и финансија, да обавестим грађане у каквој катасрофалној ситуацији се налазимо и да отворено, јавно, без било какве задршке, изнесем моје стручне процене и прогнозе економско-финансијских кретања. Све то радим у намери да се грађани увере да нема више простора неозбиљности, манипулацији, лажима, заблудама, замајавањима, зајебавањима, спрдању, свађањима и млаћењу празне сламе, него да улазимо у вртлог опасних историјских струја, које нас могу да уведу у велике невоље.

Опстанак државе је угрожен.Животни стандард поробљених, поводљивих, презадужених и сиромашних грађана, који не могу да савладају све већу инфлаторну неман, која прети да потпуно прождере плате и пензије већине грађана Србиј, драстично пада из дана у дан. Лајковима, коментарима, препуцавањима, оптужбама, смајлићима, тапшањем по рамену, понављањем истих, прежваканих прича, кукањем и плакањем, нећемо зауставити финансијски слом државе и распад друштва. Србија је банкротирала!То је једина истина. Коју Узурпатор и његов криминални клан, док контролишу и цензуришу све медије, упорно покушавају да сакрију од грађана.

Ако су им поводљиви грађани у протеклој деценије поверовали, како, иначе, Срби знају да верују политичком олошу на власти и опозицији, онда данас више не може да се сакрије истина да је лажни Краљ Иби го и да се завршава његова, деценију дуга, владавина намерног уништавања Србије.

Налазимо се на историјској прекретници. Ако Узурпатор остане на власти, све са својом дворском опозицијом, Србија сигурно неће моћи да преживи.Толики криминал, пљачка, нерад и задуживања држава више не може да издржи.Финансијска математика је немилосрдно сурова.

Рачун је дошао на наплату.Грађани Србије ће морати да плате своју непромишљеност. Нема ко други да плати приспеле рачуне. Знам да, када читате ове редове, имате велику непријатност и да страхујете како ћемо да преживимо ова наказна времена наше пропасти. Замислите како је тек нама, стручњацима, који праву истину одавно знамо.

Међутим, не можемо да изађемо из проблема, не можемо да решимо настали проблем, не можемо да се спасимо, ако не знамо колика је дубина и тежина наше настале невоље. Зато износим реалне економско-финансијске показатеље, које нећете да пронађете у јавности или, ако се,пак, појаве, онда се лажно приказују, како би се грађани довели у заблуду да је све у најбољем реду. Тако власт купује време за нове лажи и нове крађе. Прво полазим од укупних дугова, јер то је атомска бомба, која ће да разори финансијски систем државе.

Колики су наши дугови? Треба да знамо да објединимо све наше дугове, како државе, компанија и банака, тако и грађана, јер сви ти дугови ће, на крају свих крајева, да падну на леђа сиромашног народа. Нема ко други да врати дугове, него наш измучени и преварени народ.

Јавни дуг је, према званичним извештајима, нарастао у септембру месецу на 32,78 милијарде евра, дуг банака према иностранству је 6,2 милијарде евра, дуг компанија према иностранству је 14,2 милијарду евра, дуг компанија према банкама у земљи је 14,3 милијарде евра, дуг грађана према банкама је 12,3 милијарде евра, буџетски дефицит ове године 2,38 милијарди евра, обавеза државе по ПДВ-у за извознике 3,0 милкијараде евра, гаранције државе 1,1 милијарде евра и дугови који се крију на позицији Страних директних инвестиција 5 милијарде евра, што укупно износи – 91,26 милијарде евра.

Како ћемо да вратимо оволике дугове? Политичаре то не занима. Они ће да се задужују све док не пукне финансијски систем.Наравно, надају се да ће успети, како је то до сада било, да се неприметно извуку из политике, да уживају у опљачканом новцу и да са пристојне дистанце, обично из далеког света, гледају на предстоје муке грађана Србије. Али, мишљења сам, да се то овога пута неће да понови, јер је финансијска невоља толико огромна да ће Влада народног спаса морати да изврши конфискацију отете имовине у периоду 1990 -2022.година, како би се напунили празни пензиони, здравствене, социјалне и научни фондови.

Ако је тачна процена уредника овог листа Бркића да имамо 26 милијардера и 550 милионера у девизама, онда се конфискацијом њихове имовине може да скупи 30 милијарди евра. Политички олош и тајкуни ће пристати да врате отети новац од државе и грађана, јер боље је то да ураде уз договор са Владом народног спаса, него да их приморају преки судови Револуционарног комитета народног већа.Историја је немилосрдна.

Очајни народ тражи слободу, правду и освету. Неко мора да плати цену толиком понижавању, вређању и ниподаштавању народа. Бахатост Узурпатора и његове банде на власти је постала неиздржива.Та бахатост ће скупо да их кошта. Неко мора да, напокон, казни све те политичке зликовце на власти и опозицији. Казна мора да буде сурова, како никоме више у друштву не би пало на памет да краде државу и грађане. Нити да их обмањује и лаже. Ево, господо другови, за правосуђе и полицију Владе народног спаса пуне руке посла.

Наш економски тим Владе народног спаса, кога смо ове недеље формирали и који креће са стручним промоцијама Програма за спас Србије, имамо за сада преко 70 стручњака и позивамо све стручњаке из земље и расејања да нам се прикључе, мора да реши следеће питање : како БДП да подигнемо на 400 милијарди евра и како да запослимо 3,5 милиона грађана, тако да плате и пензије буду неколико пута веће од садашњих просечних и ниских плата и пензија.

Реална стопа привредног раста у последњих десет година је једва прешла 1% и то није довољно да се извучемо из садашњег ендемског сиромаштва. Морамо да остваримо двоцифрено стопе привредног раста и Србија има све потенцијале да то достигне. Потребно је да променимо политички и економски систем, како би на чело државе дошли стручни, копетентни, искусни и способни родољуби.Таквих људи имамо и Србији и расејању, па ћу зато у наредном периоду представити све те наше људе који знају и који имају решења.

Услов, дакле, да се спасимо је смена свих досадашњих политичких гарнитура, лустрација, конфискација имовине и стварање новог политичког и економског система, који ће да створи предуслове за период брзог преображаја и развоја Србије. Све стручне програме можемо, наравно, реално да остваримо само ако сменимо садашњу политичку олигархију и ако успостаимо Владу стручњака, која ће бити свакодневно контролисана, у систему директне демократије, од ослобођених грађана.

Реални БДП, према нашим проценама, износи свега 30 милијарди евра, мада ће се он на крају ове године приказати да он износи 60 милијарди евра, па је сваком разумном домаћину, који води своју породицу или компанију, потпуно јасно да се таквим, жалосно ниским БДП-ом никако не могу да врате нарасли дугови од 91,26 милијарди евра. Само за укупне камате морамо, држава, банке и компаније, да платимо страним повериоцима годишње 3 милијарде евра. Ми немамо привредни раст који може да обезбеди плаћање толиких камата годишње.

Посебан проблем је што су светски централни банкари започели сумануту политику подизања каматних стопа, како би се некако обрачунали са растућом инфлацијом, што је потпуно сулуда економска политика која ће привреду Запада гурнути у велику рецесију, са високом инфлацијом, док ће нама донети нове издатке за камате. Ако знамо да ћемо ове године имати рекордни спољно-трговински дефицит у износу од 12 милијарди евра, те ако знамо да је за владавине Узурпатора из Србије отишло 63,1 милијарди евра на име спољно-трговинског дефицита, док је у периоду 2001 -2022.г. отишло преко 140 милијарди долара, онда је потпуно јасно да једна иста неолиберална власт и опозиција плански уништава Србију, према налогу наших вековних непријатеља. Било какво гласање за такве велеиздајнике, паразите и преваранте само продубљава нашу националну трагедију.

Када сам позивао да се бојкотују сви избори и да се не даје легитимитет Узурпатору, како би се оголио тоталитаризам тиранина, данас би он остао потпуно сам пред силним притисцима крсташа, онда није било разумевања већине заведених грађана, већ су поверовали лажљивој и корумпираној опозицији, која је постала икебана напредњачке велеиздаје.Очајни покушај Узурпатора да позове, због свог личног спаса, економске убице из ММФ-а и да се одмах задужи 2,45 милијарди евра, само је доказ да је Србија банкротирала.

Да не може да отплаћује доспеле обавезе, да је угрожена текућа ликвидост и да је финансијски систем пукао. Па, зашто нам онда дају кредите? Гаранција враћања кредита су 16,5 милијарде девизних резерви, које се, највећим својим делом држе на Западу, у тим девизним резервама је и 13,3 милијарди евра деизна штедња грађана, затим имовина ЕПСа-, рудна блага Србије, 5,1 милиона ха плодног земљишта и водени токови, нарочито свете реке Дунав, која има велики инвестициони потенцијал. Дају нам последњи позајмљени новац да би нам све узели.

Зато се интезивно становништво пресељава у велике градове, јер је идеја наших вековних непријатеља да нас набију у концентрационе логоре у градовима и да остатак Србије прекопају, експлоатишу и униште за извлачење својих екстра профита.Грађани ће бити претворени у робове неолибералног корпоративног фашизма, док ће неколико процената политичког олоша, тајкуна, криминалаца, богаташа свих боја и интелектуалних одрода из свих идеологија да буду добровољни чувари у тим концлогорима.

То је план глобалиста и домаћих аутошовиниста. Ко ово не разуме, онда му не можемо да помогнемо. Мислим да већина грађана почиње да се буди. Инфлација је највише допринела брзом отрежњењу грађана. То је само почетак терета који ће да падне на грађане. Реална инфлација је прешла 50% и цене настављају да расту. У наредних неколико месеци инфлација ће бити троцифрена, као што је тренутно у Турској.Султан Ердоган, који је уништио економију Турске, покушава у пословној сарадњи са Русијом да пронађе простор за свој политички опстанак, јер препродајом руских енергената, како тренутно раде похлепни Американци, нада се да ће ојачати буџет и смањити инфлацију.

Узурпатор нема тај маневарски простор. Не дозвољавају му крсташи, који су га сабили у ћошак и присиљавају га да испуни све преузете обавезе. Увођење санкција Русији довешче до експлозије цене енерганата, која ће да погоди већ угрожене породичне буџете грађана и привреду ће да гурне у колапс. Грађани неће моћи да издрже толика оптерећења.Биће приморани да изађу на улице. Неће имати другог избора. Слично су данас приморани грађани ЕУ, који недељама уназад протестују на улицама и сукобљавају се са окрутном полицијом тоталитарног фашизма, док се у нашим медијима ништа од тих побуна грађана не преноси, јер се Узурпатор плаши да грађани Србије не следе њихов пример.Социјални цунами се подиже.

Систем пуца на све стране. Најопасније је ако се пуцање система анархично и неорганизовано пренесе на улице. Зато пишем и опомињем. Нудим решења. Тимове стручних родљуба, који нас могу да избаве трагедије. Коју можемо да избегнемо, ако се одмах почнемо да организујемо.

Наш стручни тим за економију ће дати решења за Владу народног спаса у областима: економије, финансија, пољопривреде и Народне банке. Предложићемо конкретна и оперативна решења. Предложићемо и стручне тимове, који могу да воде ове области. Преко 200 стручњака ће бити у том економском тиму Владе народног спаса. За остала министарства и области нека се удруже други стручњаци и изађу са решењима. Након тога, сви се удружујемо у јединствен политички покрет за спас Србије.

Позивамо грађане да нам се прикључе и да масовним, мирним и одлучним демонстрацијама, на којима ће бити стотине хиљада људи, генералним штрајком срушимо тоталитарни политички систем и доведемо Владу народног спаса, која ће већ имати легитимитет грађана на улицама и која ће да спроведе Програм за спас Србије. Након годину дана, одржаће се први, слободни и поштени избори у Србији. На овај начин спречавамо националну трагедију. Пуцањем политичког тоталитарног система, стварају се услови за ослобађање државе и народа. Отвара се политички простор за спас Србије.

Аутор: Бранко Драгаш

Извор: Драгаш.биз

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!