Crkva

Obmane jeromonaha Arsenija Jovanovića

Foto: Promo

Prvo, odakle o. Arseniju to da su litije u CG uspele? Kad je krenula korona, Milo je zabranio litije, Amfilohije je jedva čekao tu zabranu, saglasio se sa njom i rasterao narod kućama da se čuva od “virusa“. To je Amfi pokušao i na početku litija kada je narodu poručio “da se smirava i posti, da ne proliva bratsku krv na ulicama“, ali kada je masa u euforiji ostala gluva na te apele, Amfi se pridružio rečnom toku i čekao kao spavač pravi momenat da sve ugasi – a to je bila korona i Milov mig. I ne samo da je ugasio litije, već je zabranio narodu da ide na Liturgije, zakatančio je hramove pod izgovorom “borbe sa koronom“. I za Vaskrs je izričito naredio narodu “da ostane kući i da slučajno ne dolazi u hramove“. “Spartanci“ su iscvikali od korone i ovog puta su poslušali Mila i Amfija, sve je umrlo za jedan dan.

Drugo, zar nije o. Arsenije od onih koji stalno pozivaju narod da ne osuđuje nikog, da se smirava i da će Bog sve urediti? Kad god mu neko kaže da narod ima kanonsko pravo da reaguje protestom protiv Porfirijevih jeresi i kršenja kanona (javnog propagiranja ekumenizma, papizma, globalizma, izdaje KiM…), o. Arsenije prvi lupa packe narodu i kaže mu “da se smirava“, što je taktika koju je preuzeo od Đede. Kako to da se treba smiravati pred Porfirijem, a ne i pred ovim Poljacima? Podsetiću da je Porfirije deo naše SPC kuće i da on tu unosi lom i pustoš, a ovi Poljaci niti su kršteni niti deo SPC. Svi koji misle da su “heroji“ pred Poljacima dok pred Porfirijem ne smeju ni da pisnu, grdno se varaju.

Oni su od onih što imaju bačene atomske bombe u svom dvorištu, a umesto da srede taj nered i haos, oni zabadaju nos preko komšijske ograde i lupaju packe komšiji kako treba da se vodi domaćinstvo.

Autor: Marko Pejković

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!