Црква

Обмане јеромонаха Арсенија Јовановића

Фото: Promo

Прво, одакле о. Арсенију то да су литије у ЦГ успеле? Кад је кренула корона, Мило је забранио литије, Амфилохије је једва чекао ту забрану, сагласио се са њом и растерао народ кућама да се чува од “вируса“. То је Амфи покушао и на почетку литија када је народу поручио “да се смирава и пости, да не пролива братску крв на улицама“, али када је маса у еуфорији остала глува на те апеле, Амфи се придружио речном току и чекао као спавач прави моменат да све угаси – а то је била корона и Милов миг. И не само да је угасио литије, већ је забранио народу да иде на Литургије, закатанчио је храмове под изговором “борбе са короном“. И за Васкрс је изричито наредио народу “да остане кући и да случајно не долази у храмове“. “Спартанци“ су исцвикали од короне и овог пута су послушали Мила и Амфија, све је умрло за један дан.

Друго, зар није о. Арсеније од оних који стално позивају народ да не осуђује никог, да се смирава и да ће Бог све уредити? Кад год му неко каже да народ има канонско право да реагује протестом против Порфиријевих јереси и кршења канона (јавног пропагирања екуменизма, папизма, глобализма, издаје КиМ…), о. Арсеније први лупа пацке народу и каже му “да се смирава“, што је тактика коју је преузео од Ђеде. Како то да се треба смиравати пред Порфиријем, а не и пред овим Пољацима? Подсетићу да је Порфирије део наше СПЦ куће и да он ту уноси лом и пустош, а ови Пољаци нити су крштени нити део СПЦ. Сви који мисле да су “хероји“ пред Пољацима док пред Порфиријем не смеју ни да писну, грдно се варају.

Они су од оних што имају бачене атомске бомбе у свом дворишту, а уместо да среде тај неред и хаос, они забадају нос преко комшијске ограде и лупају пацке комшији како треба да се води домаћинство.

Аутор: Марко Пејковић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!